Мусака – болгарський рецепт

Мусака (Moussaka) – традиційна балканська та східна запіканка з овочів із м’ясом. Зазвичай мусаку готують із баклажанів, картоплі та м’ясного фаршу. Але методи приготування сильно різняться залежно від регіону.

Болгарська мусака відрізняється від класичної балканської, але також дуже цікава. Традиційна болгарська мусака не передбачає баклажанів, замінюючи їх на картоплю.

Нижче ми наводимо традиційний болгарський рецепт мусаки.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Фарш покласти на сковороду без олії та обсмажити кілька хвилин, щоб він розпався на дрібні грудочки.
  • Цибулю нарізати середніми кубиками, моркву тонкими смужками, помідори очистити від шкірки і натерти на тертці.
  • Додати всі овочі у фарш, туди ж – подрібнений часник, чорний перець, паприку, чебрець, сіль. Перемішати і поставити тушкуватись під кришкою хвилин 15 на слабкий вогонь.
  • Картоплю почистити, нарізати дрібними кубиками.
  • Глибоку форму змастити олією. На дно викласти шар картоплі, потім шар готового фаршу, знову картоплю, ще фарш, і зверху знову картоплю. Накрити кришкою або фольгою і поставити в духовку на 200 градусів на 50 хвилин.
  • Обсмажити 2 ст. ложки борошна з 50 гр вершкового масла. Додати туди 300 мл кислого молока, смажити до загусання і залишити охолонути.
  • Два яйця збити з сіллю, додати туди остиглу суміш і добре перемішати.
  • Цією заливкою покрити готову мусаку і поставити ще хвилин на 10-15, тепер уже без кришки, до утворення золотистої скоринки.

Подається мусака у гарячому вигляді.

Добър апетит!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь