Калорійність на 100 грам (кбжу):
14.1 г.
Білки
12.8 г.
Жири
34.0 г.
Вуглеводи
358
ккал

Паприка є цінним джерелом алкалоїдів і активно використовується в кулінарії. Завдяки своїм біологічно активним речовинам, вона благотворно впливає на кровоносну систему, роботу серця і вагу (в 100 гр. міститься 282 кілокалорій).

Що приготувати з паприкою

Перед приготуванням з паприки видаляють насіння, після чого сушать її, а потім подрібнюють.

Спеція застосовується в кулінарії різних країн планети. Її вживають в приготуванні страв з м’яса, риби, овочів і грибів, подають в складі гарнірів. Вона хороша в поєднанні з бобовими, доповнює смак закусок, фаршированого м’яса, гарнірів з круп.

Для посилення смакових якостей паприка потрапляє і в різні салати: від овочевого і грибного до м’ясного і рибного. Паприка також змішується з іншими прянощами, серед них особливо гармонує з нею коріандр і листя лавра, часник і базилік. Хороша паприка в союзі з сиром, рибою та іншими морепродуктами, свининою, куркою.

На зимовий час паприка входить в рецептуру заготовок на зиму для соусів, маринадів з овочів і м’яса, їх консервування. Саму спецію можна зберігати і окремо в щільно закритій упаковці в прохолодному місці з терміном зберігання до 6 місяців.

1 год 15 хв40
Класичне поєднання простих продуктів – картопля і гриби, а блюдо виходить ситним і дуже смачним, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-селянськи, тобто часточками, і в.
1 год 15 хв40
Паприка добре поєднується з картоплею, надає їй насиченість кольору і особливий смак, особливо якщо взяти паприку копчену. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в паніровці з паприки і.
1 год 10 хв40
Будь-які овочі, запечені в духовці і в рукаві, а картопляні часточки не виняток, виходять не тільки дієтичними, але і дуже смачними, а рукав зберігає їх соковитими. Змінюючи набір...
1 год 15 хв40
З безлічі страв з картоплі незмінна популярність залишається у картоплі, запеченої часточками в духовці, і особливо з ефектом хрусткої скоринки. Для такого ефекту найкраще підходить
5 год 0 хв40
Варіантом простого і смачного маринаду для свинячого шашлику може бути у вас маринад на мінеральній воді з цибулею і оцтом або лимоном. Вуглекислий газ мінералки відмінно розпушує волокна...
Пісний суп-пюре з білих грибів з гречкою
50 хв80
Грибні супи ідеально підходять для пісного меню. Вони смачні і ароматні, цього цілком достатньо, щоб забезпечити сім’ї повноцінний обід. Доповнивши тарілочку першого парочкою
український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
Котлети під шубою з картоплі і сиру в духовці
1 год 20 хв80
Позавчора забігла в м’ясний з надією знайти свіжого фаршу. Так захотілося котлет, що очі затуманилися. І ось щастя, якраз підвезли провіант. З початку війни не всі категорії продуктів...
60 хв60
Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати...
Деруни на крупній тертці з фаршем
1 год 30 хв60
Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страв з цих продуктів. Картоплю подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, та й...
Святкові голубці на пару
50 хв60149
Ідей для швидких і ефектних закусок ніколи не буває багато. Цього разу я буду готувати знайоме блюдо на новий лад. І допоможе мені в цьому Пекінська капуста. Думаєте,...
Свинячі реберця до новорічного столу
3 год 20 хв4083
Свинячі реберця більш доступні за ціною і з них можна приготувати багато страв для новорічного столу. Пропонуємо дуже простий рецепт соковитих свинячих реберець з карамельною скоринкою, які обов’
Курка з картоплею в духовці на новий рік
2 год 0 хв60144
Сьогодні є багато різних простих, але смачних рецептів з фото святкових страв, які можна подати на новорічний стіл. Так, на новий 2022 рік добре запекти курку з картоплею....
Сало в соєвому соусі на сковороді
2 год 0 хв6049
Сало — це не просто смачний продукт. У ньому міститься безліч вітамінів, мікроелементів і жирних кислот. Саме тому сало відмінно насичує і наповнює енергією на довгий час. Звичайно,...
60 хв40202
До сала вже давно перестали ставитися скептично, адже в помірній кількості воно навіть корисне. У холодну пору року організм особливо потребує жирної їжі, завдяки якій виробляється енергія і.
60 хв60304
Цей рецепт я дізналася кілька років тому, і тепер ковбаса з курячих стегон — головний інгредієнт для наших бутербродів і м’ясних нарізок. З тих пір я і забула,...
2 год 15 хв40217
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
2 год 0 хв5062
М’ясний салат можна приготувати з будь-яким м’ясом, навіть з уже готовими копченостями. В даному рецепті запропоновано найпростіше оформлення у вигляді тигра, але при бажанні
Як швидко приготувати кукурудзу в мікрохвильовці
20 хв2061
Якщо у вас є качани свіжої кукурудзи в листі, спробуйте приготувати їх в мікрохвильовці. Це швидко, простіше, ніж варіння, і дуже смачно. Кукурудзу бажано використовувати молоду: вона, звичайно,.
суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв60142
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними