Калорійність на 100 грам (кбжу):
14.1 г.
Білки
12.8 г.
Жири
34.0 г.
Вуглеводи
358
ккал

Паприка є цінним джерелом алкалоїдів і активно використовується в кулінарії. Завдяки своїм біологічно активним речовинам, вона благотворно впливає на кровоносну систему, роботу серця і вагу (в 100 гр. міститься 282 кілокалорій).

Що приготувати з паприкою

Перед приготуванням з паприки видаляють насіння, після чого сушать її, а потім подрібнюють.

Спеція застосовується в кулінарії різних країн планети. Її вживають в приготуванні страв з м’яса, риби, овочів і грибів, подають в складі гарнірів. Вона хороша в поєднанні з бобовими, доповнює смак закусок, фаршированого м’яса, гарнірів з круп.

Для посилення смакових якостей паприка потрапляє і в різні салати: від овочевого і грибного до м’ясного і рибного. Паприка також змішується з іншими прянощами, серед них особливо гармонує з нею коріандр і листя лавра, часник і базилік. Хороша паприка в союзі з сиром, рибою та іншими морепродуктами, свининою, куркою.

На зимовий час паприка входить в рецептуру заготовок на зиму для соусів, маринадів з овочів і м’яса, їх консервування. Саму спецію можна зберігати і окремо в щільно закритій упаковці в прохолодному місці з терміном зберігання до 6 місяців.

25 хв6
Забудьте про супи на курячому бульйоні! Цей жирний часниковий суп стане вашим новим зимовим фаворитом. Протягом багатьох століть часник використовували у багатьох кухнях через його гострий смак, а.
1 год 30 хв10
Якщо ви хоч раз були в гостях у родичів у Хайфі, Тель-Авіві, Ейлаті або Нацерете, то в закуску на ім’я Хуммус ви закохаєтеся на все життя, серйозно і...
30 хв2
Шакшука   – страва з яєць, смажених в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, входить до кухні Ізраїлю та більшості арабських країн. Подається на сніданок із хлібом...
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
4 год 30 хв5
Свинячі реберця з соєвим соусом, медом і гірчицею в духовці приготувати просто. Вийде смачна, ароматна і ситна страва, яку можна приготувати до домашньої вечері або до святкового столу....
1 год 30 хв6
Мусака (Moussaka) – традиційна балканська та східна запіканка з овочів із м’ясом. Зазвичай мусаку готують із баклажанів, картоплі та м’ясного фаршу. Але методи приготування
1 год 30 хв4
Пуле ме оріз (Pule me Oriz) – традиційний албанський курячий плов, один із традиційних способів приготування рису в албанській кухні. Пуле ме оріз з албанської перекладається як курка...
24 год 0 хв6
Луканка – традиційний ковбасний виріб болгарської кухні. Луканку ще називають болгарським двоюрідним братом італійської ковбаси сопресату (Soppressata). По суті, луканка –
30 хв2
Яйця по-панагюрськи (Panagyurski eggs) – традиційна болгарська страва, що сформувалася під впливом старовинної османської страви чилбир. Яйця по-панагюрськи є яйцями-пашотами, подані в соусі з “
2 год 0 хв6
Люля-кебаб у домашніх умовах – це рецепт прекрасної м’ясної страви, з якою впорається навіть людина з невеликим досвідом у кулінарії. Страва люля-кебаб є приготовані на грилі
40 хв
Нагетси з індички в домашніх умовах – закуска, яка готується дуже швидко. Якщо ви любите покупний фастфуд, то домашні нагетси полюбите ще більше. Дивовижне частування з’
1 год 5 хв4
Рисова запіканка з яйцем у духовці стане чудовим варіантом для бюджетної вечері на велику компанію. Страва добре насичує, незважаючи на відсутність м’ясних складових.
60 хв2
ПХ корисна шаурма в домашніх умовах готується з м’яса птиці, будь-якого набору овочів, а для соусу беруться нежирна сметана, йогурт, ряжанка або кетчуп. Рецепт простий, швидкий та смачний.
Лазанья з фаршем на сковороді
2 год 0 хв2
Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, хто не має духовки. Страва готується досить просто. Небагато терпіння і на вашому столі шикарне частування.
2 год 15 хв10
Люля-кебаб у лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготовлена з м’ясного чи рибного фаршу з великою кількістю спецій та приправ, який нанизують на шампур чи шпажку та.
96 год 0 хв4
Сало по-українськи виходить неймовірно пряним, ароматним та дуже смачним. Гарна закуска для гостей та сімейного столу. Просто смакота! Як зробити сухе засолювання сала по-українськи
2 год 0 хв1
Заготівля лечо з баклажанами та перцем стає все більш популярною, з’являються різні варіанти його приготування. У цьому рецепті вам пропонується приготувати баклажани з болгарським
25 хв4
Бефстроганов з курки і з вершками – це вишукана страва, яка готується за лічені хвилини і підкорює з першої проби. Нарізане філе томиться в кремоподібному вершковому соусі, завдяки...
1 год 30 хв1
Якщо ви дуже любите баклажани і вже заготовили безліч різних закаток на зиму, скористайтеся ще одним рецептом. Лечо з баклажанів виходить соковитим і запашним. Заготівля відмінно поєднується з.
Террін з яловичини
2 год 30 хв1
Террін з яловичини – дуже смачний, соковитий і ніжний, що чимось нагадує запіканку. До того ж – ця французька страва з особливою історією, відома ще з 17 століття,...