Калорійність на 100 грам (кбжу):
14.1 г.
Білки
12.8 г.
Жири
34.0 г.
Вуглеводи
358
ккал

Паприка є цінним джерелом алкалоїдів і активно використовується в кулінарії. Завдяки своїм біологічно активним речовинам, вона благотворно впливає на кровоносну систему, роботу серця і вагу (в 100 гр. міститься 282 кілокалорій).

Що приготувати з паприкою

Перед приготуванням з паприки видаляють насіння, після чого сушать її, а потім подрібнюють.

Спеція застосовується в кулінарії різних країн планети. Її вживають в приготуванні страв з м’яса, риби, овочів і грибів, подають в складі гарнірів. Вона хороша в поєднанні з бобовими, доповнює смак закусок, фаршированого м’яса, гарнірів з круп.

Для посилення смакових якостей паприка потрапляє і в різні салати: від овочевого і грибного до м’ясного і рибного. Паприка також змішується з іншими прянощами, серед них особливо гармонує з нею коріандр і листя лавра, часник і базилік. Хороша паприка в союзі з сиром, рибою та іншими морепродуктами, свининою, куркою.

На зимовий час паприка входить в рецептуру заготовок на зиму для соусів, маринадів з овочів і м’яса, їх консервування. Саму спецію можна зберігати і окремо в щільно закритій упаковці в прохолодному місці з терміном зберігання до 6 місяців.

суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв6014
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду.
рецепт гарбуза зі сметаною
40 хв2019
Гарбуз можна приготувати в ніжному соусі, і тоді смак цього овоча відкриється по-новому. Добре відтіняє аромат гарбуза сметано-часниковий соус із зеленню.
ікра з буряка і моркви на зиму
2 год 30 хв3021
В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській
Гарбуз, запечений шматочками з м'ясом в духовці
50 хв4231
Для приготування смачної і незвичайної вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духова шафа. Помаранчевий овоч ідеально поєднується з м’
овочі в рукаві для запікання
2 год 0 хв6098
Ароматні овочі, запечені у власному соку, особливо актуальні в літній період. Спеціальне пристосування, рукав, дозволяє по максимуму зберегти смак і соковитість
2 год 40 хв40123
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’
Мариновані кабачки кружечками швидкого приготування
8 год 20 хв40123
Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний
50 хв60128
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується
човники з кабачків з фаршем і рисом
1 год 40 хв30121
Зварений рис змішується з фаршем, обсмаженою морквою з цибулею і спеціями. Начинка укладається в кабачки і все випікається 55 хвилин. За 10 хвилин до готовності
рулет з кабачків з фаршем
45 хв60248
Скільки моїх подружок і колег скаржилися мені, що їх фантазія вичерпалася. Вони не знають, що ще можна приготувати з кабачків в літній сезон!
лагман з куркою і овочами
1 год 50 хв60138
Коли немає часу довго готувати червоне м’ясо або ви просто його не любите, на допомогу прийде лагман з куркою. Він готується набагато швидше, а виходить при цьому не.
лагман з бараниною в казані на багатті
2 год 25 хв7098
Ще один рецепт, де розписано, як самостійно приготувати локшину. Смачний, ароматний і ситний лагман на багатті – що може бути краще? Смак такої страви
лагман з яловичини з селерою і капустою
2 год 5 хв60117
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв6078
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
салат з капусти, огірка і моркви по-корейськи
50 хв6082
Для любителів гостренького цей салат з капустою і огірком буде просто знахідкою. Величезна кількість спецій, частина з яких досить пекучі, часник – все
Курячі оладки з кабачком
30 хв20232
З тих пір, як повернулася з відпустки, все ніяк не можу влитися в звичайний режим дня. Прокидаюся важко, готую банальну яєчню на сніданок і біжу на роботу.
лечо з баклажанів з паприкою
55 хв60149
Паприка надає лечо з баклажанів насичений відтінок і смак.
50 хв0223
Ароматна, м’яка, ніжна рибка з легкою кислинкою лимона і яскравим смаком завдяки великій кількості приправ. Тут кожна спеція на своєму місці – всі
1 год 20 хв0202
Соковитий, ніжний, смачний, з легкою скоринкою шашлик зі скумбрії буде у вас на столі, якщо ви візьмете за основу цей рецепт. Імбир є чи не ключовою складовою маринаду.
Корейський вінегрет
40 хв100172
Для мене улюблений салат всіх часів — вінегрет. На кожному святі шукаю очима на столі саме його. А вдома роблю цю закуску за своїм особливим рецептом.