Люля-кебаб у лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготовлена з м’ясного чи рибного фаршу з великою кількістю спецій та приправ, який нанизують на шампур чи шпажку та смажать на мангалі. М’ясо виходить соковитим, ароматним та смачним. Люля-кебаб подають із лавашем, свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 2 кг.
- Куряче філе 1 кг.
- Сало свиняче 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 700 гр.
- Коріандр за смаком
- Часник за смаком
- Паприка 2 ст. л.
- Лаваш 600 гр.
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Кінза за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 242 ккал
Білки: 12.0 г
Жири: 16.8 г
Вуглеводи: 10.4 г
Кроки
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування люля-кебабу у лаваші на мангалі. М’ясо двох видів та сало ретельно вимийте та обсушіть за допомогою паперових рушників. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Підготуйте спеції. Зелень петрушки, кропу та кінзи або будь-яку іншу зелень ретельно вимийте під проточною водою і дайте обсохнути.
- М’ясо двох видів та сало наріжте на дрібніші частини та пропустіть через м’ясорубку або кухонний комбайн. У подрібнене м’ясо додайте сіль, паприку, мелений коріандр та чорний мелений перець.
- Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес.
- Приготовлений фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
- Очищену цибулю дрібно наріжте гострим ножем і додайте в перемішаний фарш.
- Знову ретельно перемішайте руками, щоб цибуля рівномірно розподілилася по м’ясному фаршу.
- Приготовлений фарш перекладіть у глибоку ємність чи каструлю.
- Місткість з фаршем затягніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколивши харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть у холодильник.
- Тим часом розведіть вогонь та дайте добре прогоріти вугіллю.
- Фарш дістаньте із холодильника. Візьміть до рук трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур.
- Змочуючи руку в холодній воді, притискайте фарш до шампуру.
- М’ясний фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампуру.
- Таким чином, сформуйте решту люля-кебаб.
- Роздуйте вугілля, і помістіть шампури на мангал. Як тільки м’ясо змінить свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.
- Кілька цибулин наріжте півкільцями, подрібніть зелень ножем, викладіть на тарілку і перемішайте. Страву застеліть листом лаваша, зверху розподіліть подрібнену зелень і півкільця цибулі. Відірвіть шматок лаваша і акуратно зніміть з шампурів готовий люля-кебаб. Викладіть на підготовлену страву.
М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим.
Смачного!