Люля-кебаб або люлі кебаб – м’ясна страва, поширена серед кавказьких і азіатських народів. Всі, хто хоч раз спробував це блюдо, хочуть знати, як готувати люля-кебаб. Найкраще на це питання відповість Люля-кебаб рецепт з фото. По суті, люля-кебаб — це довгасті котлетки, запечені на шампурі. Приготування люля-кебаб не представляє особливої складності: зробили фарш з цибулею і вимішуєте його до такого стану, щоб котлетки з нього вийшли настільки в’язкими, що трималися б на шампурах. Після цього потримайте фарш для люля-кебаб трохи в холодильнику, щоб жир застиг і люля-кебаб не розвалювався при смаженні, а також, щоб фарш промаринувався. Зрозуміло, що традиційно готують люля-кебаб з баранини, проте не меншою популярністю користується люля-кебаб зі свинини, курки, яловичини. Незалежно від того, чи збираєтеся ви приготувати рецепт Люля-кебаб з яловичини або рецепт з курки, свинини або баранини, до фаршу дуже бажано додати трохи курдючного сала. Рецепт приготування люля-кебаб також обов’язково включає різні спеції, без яких не обходиться жодне східне блюдо.

Зрозуміло, справжній люля-кебаб готується на відкритому вогні. Як приготувати люля-кебаб будинку? Люля-кебаб в домашніх умовах можна приготувати, зробивши люля-кебаб в духовці або в аерогрилі. Для тих, хто збирається приготувати люля-кебаб, рецепт в духовці, нагадуємо: використовуйте фольгу і не забудьте попередньо потримати годинку-другу шпажки у воді, інакше вони можуть в духовці згоріти.

І наостанок, ще раз нагадуємо, як приготувати люля-кебаб так, щоб він не розвалювався: ретельно вимішуємо фарш і даємо йому настоятися в холодильнику. І ніколи не називайте це блюдо “люляки баб” – інакше хороший люля-кебаб у вас не вийде. Адже походить назва цієї страви від тюркського “люля” – трубка, і арабського “кебаб” – смажене м’ясо.

60 хв099
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови