Люля-кебаб або люлі кебаб – м’ясна страва, поширена серед кавказьких і азіатських народів. Всі, хто хоч раз спробував це блюдо, хочуть знати, як готувати люля-кебаб. Найкраще на це питання відповість Люля-кебаб рецепт з фото. По суті, люля-кебаб — це довгасті котлетки, запечені на шампурі. Приготування люля-кебаб не представляє особливої складності: зробили фарш з цибулею і вимішуєте його до такого стану, щоб котлетки з нього вийшли настільки в’язкими, що трималися б на шампурах. Після цього потримайте фарш для люля-кебаб трохи в холодильнику, щоб жир застиг і люля-кебаб не розвалювався при смаженні, а також, щоб фарш промаринувався. Зрозуміло, що традиційно готують люля-кебаб з баранини, проте не меншою популярністю користується люля-кебаб зі свинини, курки, яловичини. Незалежно від того, чи збираєтеся ви приготувати рецепт Люля-кебаб з яловичини або рецепт з курки, свинини або баранини, до фаршу дуже бажано додати трохи курдючного сала. Рецепт приготування люля-кебаб також обов’язково включає різні спеції, без яких не обходиться жодне східне блюдо.

Зрозуміло, справжній люля-кебаб готується на відкритому вогні. Як приготувати люля-кебаб будинку? Люля-кебаб в домашніх умовах можна приготувати, зробивши люля-кебаб в духовці або в аерогрилі. Для тих, хто збирається приготувати люля-кебаб, рецепт в духовці, нагадуємо: використовуйте фольгу і не забудьте попередньо потримати годинку-другу шпажки у воді, інакше вони можуть в духовці згоріти.

І наостанок, ще раз нагадуємо, як приготувати люля-кебаб так, щоб він не розвалювався: ретельно вимішуємо фарш і даємо йому настоятися в холодильнику. І ніколи не називайте це блюдо “люляки баб” – інакше хороший люля-кебаб у вас не вийде. Адже походить назва цієї страви від тюркського “люля” – трубка, і арабського “кебаб” – смажене м’ясо.

2 год 0 хв6
Люля-кебаб у домашніх умовах – це рецепт прекрасної м’ясної страви, з якою впорається навіть людина з невеликим досвідом у кулінарії. Страва люля-кебаб є приготовані на грилі
40 хв4
Люля-кебаб прийшов до нас із Близького Сходу, «кебаб» перекладається як «смажене м’ясо». Ця страва підійде для сезону барбекю і не лише. Найкраще вийде люля-кебаб із філе, порубаного ножем,.
2 год 0 хв6
Люля-кебаб, поширене на Кавказі м’ясне блюдо. Його можна готувати на домашній кухні та на мангалі. На природі його готують двома способами, нанизуючи м’
2 год 0 хв4
Люля-кебаб – найсмачніша страва для приготування на мангалі та відмінна альтернатива шашликам. Готується він з м’яса з додаванням спецій та цибулі. Традиційний рецепт передбачає
2 год 30 хв4
Існує багато рецептів приготування м’яса на мангалі. Люля-кебаб з курки – одне з них, до того ж його можна назвати дієтичним, оскільки робиться воно з білого нежирного м’яса....
2 год 30 хв6
Люля-кебаб із поєднання свинини та яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант із баранини. Соковитості люля-кебабу додасть цибулю.
2 год 15 хв10
Люля-кебаб у лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготовлена з м’ясного чи рибного фаршу з великою кількістю спецій та приправ, який нанизують на шампур чи шпажку та.
2 год 10 хв10
Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яку не часто можна зустріти на наших столах. Страву подають із великою кількістю свіжої зелені та овочів. Якщо люля-кебаб із м’ясного...
1 год 50 хв5
Хочу поділитися рецептом справжнього люля-кебаб із баранини на мангалі. Секрет смачної страви в тому, щоб кількість м’ясного фаршу з баранини була вдвічі більша за кількість цибулі.
30 хв3
Люля-кебаб ідеально підходить для пікніка. Спробуйте варіант приготування з картоплі на мангалі. Страва виходить ситною, з приємним ароматом диму. Подавати частування можна зі свіжими
50 хв10
Напевно, всі чули про найпопулярнішу м’ясну страву кавказької кухні – люля-кебаб на шампурах, проте, можливо, не всі ще встигли спробувати її приготувати. І дуже дарма, адже готується люля-кебаб.
20 хв10
Чули колись про кюфт-кебаб? Ця смачна страва дуже популярна в країнах Кавказу, Близького Сходу, Балкан і Середньої Азії. Напевно, слово «кебаб», яке зазвичай означає різні страви зі смаженого.