Люля-кебаб на багатті рецепт

Люля-кебаб, поширене на Кавказі м’ясне блюдо. Його можна готувати на домашній кухні та на мангалі. На природі його готують двома способами, нанизуючи м’ясо на шампури, або просто смажать м’ясо на решітці, треба сказати, що другий варіант більш простий та зручний.

Що ж потрібно для приготування рецепту люля-кебабу на багатті

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Баранину добре помийте, обсушіть, наріжте шматочками, прокрутіть через м’ясорубку.
  • Сало наріжте невеликими шматками. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на четвертинки. Окремо подрібніть у м’ясорубці цибулю та 250 грам сала.
  • Змішайте подрібнене м’ясо, сало та цибулю, ще раз прокрутіть усю масу через м’ясорубку. Додайте сіль, перець та базилік, вимішуйте фарш не менше 7-8 хвилин двома руками. Фарш необхідно добре відбити, щоб у процесі готування не розвалився. Грудка фаршу зберіть руками і з силою вдарте його об стіл, повторіть це кілька разів. Щоразу фарш ставатиме більш однорідним і менше розповзається по столу. У вас піде на це близько 10 хвилин. Потім приберіть фарш у холодильник на годину.
  • Дістаньте фарш із холодильника, змочіть руки у теплій воді, невеликими грудками фаршу обліпіть шампури, щоб вийшли ковбаски по 10-15 сантиметрів. Пороміжки між ковбасками заповніть салом, що залишилосяю
  • Смажте люля-кебаб на вугіллі, що добре прогоріло 10-15 хвилин, постійно перевертаючи шампури.

Подавайте люля-кебаб гарячим з вареною картоплею та свіжими овочами.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь