Люля-кебаб із поєднання свинини та яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант із баранини. Соковитості люля-кебабу додасть цибулю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 500 гр.
- Яловичина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Кінза 1 пучок
- Базилік свіжий 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Почнемо готувати люля-кебаб зі свинини та яловичини на мангалі. М’ясо помийте, розріжте на кілька шматків.
- Цибулю очистіть від лушпиння.
- Прокрутіть м’ясо та цибулю через м’ясорубку, можна зробити це двічі.
- Зелень помийте і дрібно порубайте ножем.
- Змішайте фарш із зеленню. Фарш потрібно добре вимісити і відбити про тверду поверхню, щоб він став більш щільним і в’язким.
- Щоб дерев’яні шпажки не горіли на вугіллі, потрібно вимочити їх у воді.
- Фарш поділіть на кілька рівних частин. Руки змочіть у воді. Мокрими руками сформуйте довгасті котлети та насадіть їх на дерев’яні шпажки. Перед смаженням люля-кебаба можна покласти заготовки на якийсь час в холодильник.
- Розкладіть люля-кебаб на ґратах, помістіть ґрати на мангал. Смажте котлетки над розпеченим вугіллям 35-40 хвилин, періодично перевертаючи їх з боку на бік.
Подавайте люля-кебаб гарячим зі свіжими овочами та маринованою цибулею.
Смачного!