Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.6 г.
Жири
4.3 г.
Вуглеводи
27
ккал

Коли на кухонному столі вазочка з букетом із зелених і фіолетових дуже запашних гілочок з великим листям – це щастя. Це базилік. Зелений базилік використовую в європейській кухні, особливо в Італії.

Що приготувати з зеленим базиліком

Фіолетовий – улюбленець Кавказу та Азії. Там його називають райхон (в перекладі «запашний»). З ним готують все – від смачного рідкого і гарячого до «компоту».

Супи з цією зеленню багаті смаками і запахом італійських вулиць. Просто прикрасивши швидкий суп-пюре одним-єдиним листочком, господиня подає зовсім інший обід. Аромат – приголомшливий, рецепт – звичайний.

Темний вигляд додають при варінні – він втрачає колір, але дарує страві всю свою гаму смаку домашнім стравам.

Гаряче з ним готує майже кожна народність. В італійській кулінарній традиції прийнято використовувати листя кольору трави перед подачею (рецепти – паста, різотто, салати). В азіатській і Кавказькій – на початку (м’ясні страви, рагу, тушковане).

Щоб висушити цю пряність, потрібно обірвати листя і просушити його протягом декількох днів в тіні. Зберігати в полотняному мішечку. Вийшло красиво? Займає багато місця? Швидко і просто протріть заготовку через сито або дрібний друшляк – буде Спеція краще магазинної. І компактна!

Його додають в десерти, і варення. Ідеальний і простий джем виходить з полуниці з м’ятою і базиліком. Ці інгредієнти потрібно пересипати цукром, почекати появи соку, проварити, прибрати листочки, пюрировати і залишити на зиму. Чим довше настоїться – тим гармонійніше на золотистій грінці або брускетті.

30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
15 хв3
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
2 год 40 хв4
Відварений яловичий язик вважається дієтичною стравою. А у салаті, у поєднанні зі свіжими овочами, ще й дуже корисним. Такий салат можна комбінувати з різними соусами та приправами на.
60 хв4
Фергес (Fërges) – одна з національних страв албанської кухні. Фергес є запечені з сиром фета овочі або м’ясо. Виділяють два основні різновиди фергес: фергеса тиране (Fergesë e Tiranës),.
24 год 1 хв2
Якщо любите аромат базиліка у поєднанні зі смаком томатів, обов’язково спробуйте закатати пару баночок помідорів чері з цією пряністю. Такі закочення не клопіт у приготуванні
15 хв4
Грецький салат з додаванням моцарелли готується дуже швидко, адже продукти потрібно лише вимити, нарізати та змішати. Такий салат ідеальний для спекотного літнього дня, коли зовсім не хочеться їсти.
2 год 30 хв6
Люля-кебаб із поєднання свинини та яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант із баранини. Соковитості люля-кебабу додасть цибулю.
рататуй з бринзою в духовці
2 год 10 хв6
Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди
1 год 30 хв4
Класична лазанья з фаршем у духовці – ситна та смачна страва, яка може бути гарним варіантом для святкової вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо...
3 год 30 хв2
Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Блюдо прекрасно поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів
40 хв2
Салат з баклажанів по-грузинськи – яскраве і барвисте частування. Аромат закуски і поєднання овочів доставить непередаване задоволення. Простий рецепт займає мінімум часу, приготувати його зможе кожен.
20 хв5
Не знаєте, чим же таким перекусити? Рекомендуємо приготувати просту і дуже смачну італійську страву нашвидкуруч. Ви переконаєтеся, що кращого варіанту, ніж брускетта з моцарелою та
20 хв1
У всіх модних і дорогих ресторанах різних країн, в меню обов’язково включений салат з руколли з помідорами. Цей класичний тандем доповнюється твердим сиром і заправляється оливковою олією.
45 хв13
Дуже оригінальний рецепт начинки для тарталеток з використанням морепродуктів. Ніжні, з тонкою лимонною ноткою, ці тарталетки надовго завоюють вашу любов.
рецепт суфле з гарбуза
2 год 25 хв6
Вишуканий, легкий і ніжний десерт з гарбуза. Правильно приготоване суфле виходить повітряним, як хмара. Завдяки натуральній солодощі гарбуза, цукру знадобиться зовсім небагато.
30 хв4
Невід’ємною частиною піци є соус з помідорів, проте сирний, якщо його використовувати для прикраси піци, не тільки не зіпсує її смак, але і поліпшить його, зробить її більш...
3 год 20 хв
Рибний паштет у домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати як самостійну поживну закуску. Для приготування апетитного...
Теплий салат з курячою печінкою
40 хв1
Теплий салат з курячою печінкою готується швидко і повноцінно замінює другі страви. Печінка – продукт доступний і, додаючи до неї різні інгредієнти, ви кожен раз отримаєте нове блюдо,.
сьомга у вершковому соусі
35 хв3
Соковита зміна у вершковому соусі — це неймовірно смачна та ніжна страва для вашого обіду або вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної риби...
Канапе на шпажках з сиром моцарелла і помідорами черрі
20 хв2
Канапе, або міні-бутерброди на шпажках на один укус – яскрава і легка закуска для сервірування новорічного столу. Високі смакові і естетичні властивості канапе з моцарелою і помідорами черрі.