Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.6 г.
Жири
4.3 г.
Вуглеводи
27
ккал

Коли на кухонному столі вазочка з букетом із зелених і фіолетових дуже запашних гілочок з великим листям – це щастя. Це базилік. Зелений базилік використовую в європейській кухні, особливо в Італії.

Що приготувати з зеленим базиліком

Фіолетовий – улюбленець Кавказу та Азії. Там його називають райхон (в перекладі «запашний»). З ним готують все – від смачного рідкого і гарячого до «компоту».

Супи з цією зеленню багаті смаками і запахом італійських вулиць. Просто прикрасивши швидкий суп-пюре одним-єдиним листочком, господиня подає зовсім інший обід. Аромат – приголомшливий, рецепт – звичайний.

Темний вигляд додають при варінні – він втрачає колір, але дарує страві всю свою гаму смаку домашнім стравам.

Гаряче з ним готує майже кожна народність. В італійській кулінарній традиції прийнято використовувати листя кольору трави перед подачею (рецепти – паста, різотто, салати). В азіатській і Кавказькій – на початку (м’ясні страви, рагу, тушковане).

Щоб висушити цю пряність, потрібно обірвати листя і просушити його протягом декількох днів в тіні. Зберігати в полотняному мішечку. Вийшло красиво? Займає багато місця? Швидко і просто протріть заготовку через сито або дрібний друшляк – буде Спеція краще магазинної. І компактна!

Його додають в десерти, і варення. Ідеальний і простий джем виходить з полуниці з м’ятою і базиліком. Ці інгредієнти потрібно пересипати цукром, почекати появи соку, проварити, прибрати листочки, пюрировати і залишити на зиму. Чим довше настоїться – тим гармонійніше на золотистій грінці або брускетті.

40 хв4
Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичні ласощі і додати до нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка та м’
20 хв2
Піца капрезе (Caprese Pizza) – традиційна страва італійської кухні. Піца капрезе є різновидом італійської піци, яку прикрашають помідорами чері, моцареллою ди буфала, оливковою олією
5 год 5 хв4
Соус для піци (Pizza sauce) – традиційний італійський соус із томатів, який використовується для приготування піци. Соус для піци зазвичай готують із свіжих або консервованих помідорів з додаванням.
60 хв4
Це простий та універсальний рецепт соусу для піци зі свіжих томатів. Помідори найкраще взяти сорту Сан Марцано або інші сливоподібні, тому що в них більше м’якоті та нижче...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
1 год 10 хв2
Піца Маргарита (Pizza Margherita) – традиційна страва італійської кухні. Піца Маргарита є найпопулярнішим різновидом неаполітанської піци. Інгредієнти для приготування піци Маргарита
1 год 10 хв3
Неаполітанська піца (Pizza napoletana) – традиційна страва італійської кухні. Спочатку піца з’явилася в іншому італійському місті – Гаета, саме звідти походять перші документальні
капрезе
25 хв5
Капрезе – традиційний італійський салат. Одна з улюблених італійцями закусок, про «антипасто». Італійці люблять капрезе не лише за схожість з італійським прапором (хоч вони і знатні патріоти), а.
капоната
35 хв4
Капоната (Caponata) – сицилійське рагу з баклажанів у кисло-солодкому соусі. Існує безліч місцевих варіацій із використанням різних інгредієнтів. Основними для капонати є баклажани
15 хв3
Бутерброди з авокадо на сніданок виглядають шалено апетитно. Добре збалансований сніданок із таким частуванням стане чудовим початком дня і надовго надасть організму насичення.
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
15 хв3
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
2 год 40 хв4
Відварений яловичий язик вважається дієтичною стравою. А у салаті, у поєднанні зі свіжими овочами, ще й дуже корисним. Такий салат можна комбінувати з різними соусами та приправами на.
60 хв4
Фергес (Fërges) – одна з національних страв албанської кухні. Фергес є запечені з сиром фета овочі або м’ясо. Виділяють два основні різновиди фергес: фергеса тиране (Fergesë e Tiranës),.
24 год 1 хв2
Якщо любите аромат базиліка у поєднанні зі смаком томатів, обов’язково спробуйте закатати пару баночок помідорів чері з цією пряністю. Такі закочення не клопіт у приготуванні
15 хв4
Грецький салат з додаванням моцарелли готується дуже швидко, адже продукти потрібно лише вимити, нарізати та змішати. Такий салат ідеальний для спекотного літнього дня, коли зовсім не хочеться їсти.
2 год 30 хв6
Люля-кебаб із поєднання свинини та яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант із баранини. Соковитості люля-кебабу додасть цибулю.
рататуй з бринзою в духовці
2 год 10 хв6
Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди
1 год 30 хв4
Класична лазанья з фаршем у духовці – ситна та смачна страва, яка може бути гарним варіантом для святкової вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо...
3 год 30 хв2
Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Блюдо прекрасно поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів