Простий і смачний рататуй з бринзою в духовці

рататуй з бринзою в духовці

Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди можна урізноманітнити додаванням сиру, наприклад, слабосоленої бринзи: вона чудово поєднується зі свіжими і запеченими овочами.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Баклажани для рататуя нарізаються тонкими кільцями (4-5 мм). Потім викладаються в миску, посипаються сіллю. Через деякий час, коли ці овочі пустять сік, їх потрібно промити під проточною водою і віджати від рідини.
  • На такі ж гуртки наріжте свіжі томати і кабачок, він повинен бути молодий з тонкою шкіркою, яку не потрібно чистити.
  • Часник подрібніть, як і свіжий базилік.
  • Бринзу можна натерти на тертці або ж просто покришити руками в дрібну крихту, якщо цей сир дуже м’який.
  • Дно форми для запікання рататуя змастіть невеликою кількістю рослинної або оливкової олії, а потім змастіть томатним соусом.
  • В один шар, чергуючи кільця внахлест, викладіть всі овочі на соус.
  • Присипте їх часником, прованськими травами і сіллю, а також трохи змастіть олією.
  • Запікайте рататуй в духовці під фольгою, щоб він не пригорів, а пропікся рівномірно до м’якості. Температура – 190-200 градусів, час – 50-60 хвилин. Далі зніміть фольгу і перевірте блюдо на готовність, якщо потрібно, ще потримайте в духовці під фольгою.
  • В самому кінці присипте рататуй тертою бринзою і дайте йому постояти в духовці, поки сир не розплавиться злегка.

Подавайте блюдо до столу гарячим!

Порада: а ще можна приготувати рататуй з бринзою трохи іншим способом. Половину овочів викласти на соус не внахлест, а одним рівним шаром, підсолити, приправити травами, потім посипати тертою бринзою, а зверху викласти другий шар овочів, знову присипати сіллю, часником, обмазати олією і запекти під фольгою до готовності.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь