Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.2 г.
Білки
0.1 г.
Жири
4.5 г.
Вуглеводи
24
ккал

Баклажани є цінними джерелами білка і активно використовуються в кулінарії. На Сході їх називають”овочами довголіття” – завдяки високому рівню солей калію, які благотворно впливають на роботу серця, судин і ваги (в 100 г всього 24 ккал).

Що приготувати з баклажанами

Перед приготуванням баклажанів їх рекомендується вимочувати. Робиться це для того, щоб під час готування баклажан не ввібрав в себе занадто багато олії. Крім того, смак баклажана стає більш приємним через те, що з нього виходить гіркота.

Баклажани активно використовуються в кулінарії різних країн світу. Їх смажать, нарізаючи кружечками, тушкують в поєднанні з іншими овочами або рагу, запікають, готують на грилі. Баклажани можна фарширувати, використовуючи різноманітні начинки з м’яса, грибів, овочів, круп. При цьому фарширувати можна цілком, видаляючи всю м’якоть, або частково – просто додати трохи начинки, зробивши невеликий розріз. Подавати фаршировані баклажани можна з олією, сметаною, а також з різноманітними соусами – томатним, сметанним, молочним.

Також баклажани активно використовують для приготування салатів і ікри. Є й особливі рецепти з цього овоча, наприклад, що став популярним завдяки однойменному мультфільму рататуй або гострі баклажанні закуски.

Баклажани активно закочують на зиму, щоб не розлучатися з улюбленим смаком весь рік. Наприклад, роблять баклажани з перцем.

Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці
1 год 10 хв40179
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу. Рецепт дуже...
1 год 20 хв41145
Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх овочів, так як саме вони самі ароматні.
30 хв41172
Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “Тещин язик”, яка прикрасить будь-який святковий стіл.
закуска з баклажанів і кабачків
1 год 15 хв60135
Пікантна, але в той же час проста і «швидка» закуска з сезонних овочів, а саме кабачків і баклажанів, відмінно поєднується з різними гарнірами і м’ясом. З приготуванням цієї...
40 хв40125
Ефектна і оригінальна закуска, приготована з овочів, з легкістю може прикрасити стіл своєю незвичайною подачею. В даному рецепті можна використовувати будь-який сир, який ви любите
акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80177
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
1 год 20 хв20143
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом.
овочі з картоплею в духовці
1 год 15 хв60512
Овочі, запечені в духовці з картоплею – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Таке блюдо може бути подано на стіл як самостійну пісну страву або як гарнір...
овочі гриль в духовці
60 хв50216
Смачні з легким ароматом диму овочі на грилі – це чудове блюдо для пікніка і сімейних посиденьок на природі. Однак і вдома можна запекти овочі на грилі. Як...
2 год 15 хв40176
Запікання овочів в духовці у фользі дозволить приготувати їх не пересушуючи. Овочі виходять ароматними, соковитими і дуже смачними.
60 хв80145
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку можна подати як гарнір до...
1 год 25 хв60146
Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають страві пікантності і насиченості смаку, а.
2 год 15 хв40170
Під час приготування рулетиків з баклажанів на сковороді можна не переборщувати з кількістю олії: обсмажені скибочки овочів розм’якшуються швидко і набувають бажану форму.
50 хв60200
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується подавати до святкового столу
50 хв80166
У начинку за цим рецептом додають моркву, і блюдо набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після цього смажать, однак...
Рулетики з баклажанів з плавленим сиром і часником
1 год 10 хв60213
Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в остиглі скибочки баклажанів, щоб
Рулети з баклажанів з майонезом, сиром і часником
60 хв6099
У начинку за цим рецептом крім звичного твердого сиру і часнику кладуть дрібно порубане відварене куряче яйце. Блюдо стає більш ситним. Щоб поліпшити смак таких рулетиків, краще брати...
45 хв80122
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’ясисті помідори з насиченим смаком, щоб закуска вийшла.
рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником
60 хв30152
Баклажани добре поєднуються з томатами: блюдо виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному соусі: якщо хочеться
40 хв80156
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.