Покроковий рецепт приготування рататуя з моцарелою

рецепт приготування рататуя з моцарелою

Тверда, копчена або м’яка моцарелла, яку частіше за інших видів цього сиру можна знайти в продажу, стане ще одним чудовим доповненням овочевого рататуя. Самий чудовий, ароматний рататуй виходить, звичайно ж, в сезон дозрівання молодих овочів, але приготувати його можна і в будь-який інший час року.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Робимо надрізи на баклажанах не товще 0,5 см, але не до кінця розкізаючи овоч. Присипати сіллю і дати їм в мисці полежати близько 30 хвилин, щоб пустили сік, разом з яким вийде і гіркота.
  • Далі водою промийте з баклажанів сіль, і відіжміть руками і обсушіть.
  • Болгарський перець також наріжте кружальцями, прибравши насіння.
  • Помідори і можна додати (за бажанням) молодий кабачок (можна і цукіні) наріжте також.
  • Часник нарубати дрібно.
  • Моцарелу наріжте такими ж кружальцями, як і всі овочі.
  • Форму для запікання змастіть будь-якою рослинною олією без запаху.
  • У неї покладіть, баклажани, запишаючи у них кільця овочів, чергуючи їх з скибочками сиру.
  • Накрийте форму фольгою.
  • Помістіть рататуй у розігріту духовку до 190-200 градусів і випікайте його до готовності приблизно 1 годину (трохи менше або більше, залежно від того, як вариться ваша духовка).

Блюдо їжте гарячим, присипавши свіжо подрібненою петрушкою або кропом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь