Рататуй — це національне блюдо прованської кухні. За класичним рецептом рататуй готується з перців, кабачків і баклажанів, причому дуже важливу роль відіграють спеції – в оригіналі для цієї страви використовуються тільки прованські трави.

Як приготувати рататуй

Обов’язковим компонентом цієї страви є обсмажена цибуля і часник, саме вони надають йому неповторний аромат. Щоб зберегти всі особливості цієї чудової середземноморської страви, смажити найкраще на оливковій олії. Як тільки відчуєте характерний аромат, викладіть в сковороду нарубані помідори, перець, додайте спеції і тушкуйте 10 хвилин. Помідори, баклажани і кабачки наріжте тонкими кружечками і викладіть в политу помідорно-перцевим соусом форму для запікання, потім залийте соусом, що залишився і відправте в духовку на 20 хвилин. Будь-який рецепт приготування рататуя має свої особливості, але наші поради допоможуть вам освоїти це чудове блюдо.

60 хв2
Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею.
рататуй з бринзою в духовці
2 год 10 хв6
Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди
рецепт приготування рататуя з моцарелою
1 год 50 хв4
Тверда, копчена або м’яка моцарелла, яку частіше за інших видів цього сиру можна знайти в продажу, стане ще одним чудовим доповненням овочевого рататуя. Самий чудовий, ароматний
рецепт рататуя з куркою
2 год 10 хв6
Рататуй з куркою або ж з філе з курячої грудки – це дуже насичене і різноманітне за смаковими відчуттями блюдо, просто ідеальне для обіду або вечері. Звичайно ж,...
2 год 0 хв5
Якщо вам потрібно більш ситне блюдо, ніж просто запечені овочі, тоді додайте в рататуй м’ясний фарш. Блюдо вийде дуже смачним і в міру легким, а тому сподобається навіть...
Рататуй з картоплею в духовці
1 год 50 хв6
Рататуй з картоплею можна приготувати тоді, коли ще не настав сезон для свіжих овочів – в цьому випадку картопля буде його головним і найдешевшим інгредієнтом, а всього іншого...
рататуй з сиром
1 год 40 хв5
Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам...
рататуй без баклажанів
1 год 45 хв5
Спочатку рататуй був їжею французьких селян з півдня країни. Жінки додавали в нього будь-які овочі, вирощені на своєму городі, а також прянощі, які в достатку росли на місцевих...
рататуй по-французьки в духовці
1 год 45 хв4
Рататуй по-французьки можна приготувати у вигляді змішаного овочевого рагу, яке тушкується в духовці або на плиті на повільному вогні, а можна і викласти його кружечками і запекти –...
рататуй з баклажанами і кабачками
1 год 30 хв5
Рататуй за класичним рецептом тепер запікається в духовці, але можна зробити це і більш традиційним способом – приготувати рататуй в грубці за умови її наявності; в будь-якому випадку...