Рецепти рататуя
Рататуй — це національне блюдо прованської кухні. За класичним рецептом рататуй готується з перців, кабачків і баклажанів, причому дуже важливу роль відіграють спеції – в оригіналі для цієї страви використовуються тільки прованські трави.
Як приготувати рататуй
Обов’язковим компонентом цієї страви є обсмажена цибуля і часник, саме вони надають йому неповторний аромат. Щоб зберегти всі особливості цієї чудової середземноморської страви, смажити найкраще на оливковій олії. Як тільки відчуєте характерний аромат, викладіть в сковороду нарубані помідори, перець, додайте спеції і тушкуйте 10 хвилин. Помідори, баклажани і кабачки наріжте тонкими кружечками і викладіть в политу помідорно-перцевим соусом форму для запікання, потім залийте соусом, що залишився і відправте в духовку на 20 хвилин. Будь-який рецепт приготування рататуя має свої особливості, але наші поради допоможуть вам освоїти це чудове блюдо.