Якщо вам потрібно більш ситне блюдо, ніж просто запечені овочі, тоді додайте в рататуй м’ясний фарш. Блюдо вийде дуже смачним і в міру легким, а тому сподобається навіть самим завзятим любителям рахувати калорії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сир твердий 150 гр.
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Часник за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Прованські трави за смаком
- Рослинна олія у міру необхідності
Кроки
- Чисті і сухі баклажани без хвостиків наріжте кружальцями 0,5 см завтовшки. Якщо вони гіркі, присипте баклажани сіллю і дайте їм постояти 20-30 хвилин, а потім промийте холодною водою і відіжміть від вологи.
- Обсмажуйте нарізані баклажани на розпеченій олії по 1-2 хвилини з кожного боку. Олії повинно бути зовсім небагато.
- У м’ясний фарш додайте цибулю, нарізану дрібно, а також сіль, мелений чорний перець і приправу «прованські трави».
- На кожен гурток баклажана викладіть трохи фаршу і розмажте його.
- Помідори наріжте кружальцями.
- Форму для запікання змастіть олією, а в неї по колу викладіть баклажани з фаршем і кружечками помідора, чергуючи їх між собою.
- Зверху посипте все приправою і сіллю за смаком.
- Запікайте під фольгою це блюдо в духовці, вже нагрітій до 190 градусів. Час-близько 50-60 хвилин. Орієнтуйтеся на вашу духовку.
- Коли все добре пропечеться, присипте рататуй сиром, заздалегідь натертим на крупній тертці, і запечіть блюдо знову кілька хвилин, поки сир не розплавиться.
Рататуй з м’ясним фаршем смачний гарячим або теплим.