Ситний рататуй з м’ясним фаршем

Якщо вам потрібно більш ситне блюдо, ніж просто запечені овочі, тоді додайте в рататуй м’ясний фарш. Блюдо вийде дуже смачним і в міру легким, а тому сподобається навіть самим завзятим любителям рахувати калорії.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Чисті і сухі баклажани без хвостиків наріжте кружальцями 0,5 см завтовшки. Якщо вони гіркі, присипте баклажани сіллю і дайте їм постояти 20-30 хвилин, а потім промийте холодною водою і відіжміть від вологи.
  • Обсмажуйте нарізані баклажани на розпеченій олії по 1-2 хвилини з кожного боку. Олії повинно бути зовсім небагато.
  • У м’ясний фарш додайте цибулю, нарізану дрібно, а також сіль, мелений чорний перець і приправу «прованські трави».
  • На кожен гурток баклажана викладіть трохи фаршу і розмажте його.
  • Помідори наріжте кружальцями.
  • Форму для запікання змастіть олією, а в неї по колу викладіть баклажани з фаршем і кружечками помідора, чергуючи їх між собою.
  • Зверху посипте все приправою і сіллю за смаком.
  • Запікайте під фольгою це блюдо в духовці, вже нагрітій до 190 градусів. Час-близько 50-60 хвилин. Орієнтуйтеся на вашу духовку.
  • Коли все добре пропечеться, присипте рататуй сиром, заздалегідь натертим на крупній тертці, і запечіть блюдо знову кілька хвилин, поки сир не розплавиться.

Рататуй з м’ясним фаршем смачний гарячим або теплим.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь