Рататуй з картоплею в духовці

Рататуй з картоплею в духовці

Рататуй з картоплею можна приготувати тоді, коли ще не настав сезон для свіжих овочів – в цьому випадку картопля буде його головним і найдешевшим інгредієнтом, а всього іншого багато і не буде потрібно.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Цибулю ріпчасту (її можна замінити і на будь-яку іншу цибулю на ваш розсуд), половину від томатів і часник наріжте дрібно.
  • Викладіть їх в розігріту рослинну олію в сковороду і обсмажте, помішуючи, поки вони не пустять сік і трохи не утушаться. З томатів можна зняти шкірку заздалегідь.
  • Коли цибуля стане прозорою, підсоліть зажарку і приправте сумішшю «Французькі трави».
  • Картопля нам знадобиться велика, її очистіть, і наріжте кружальцями 3-4 мм завтовшки.
  • Такими ж кружальцями наріжте кабачок і томати, що залишилися.
  • На дно форми для запікання викладіть овочеву зажарку, яка по консистенції буде більше нагадувати густий соус, а зверху викладіть спіраллю внахлест нарізану картоплю, томати і кабачок, чергуючи їх.
  • Присипте овочі сіллю, французькими травами і подрібненим часником. Зверху полийте рослинною олією, розподіляючи її рівномірно.
  • Запікайте рататуй з картоплею під кришкою з фольги, температура духовки – 180-190 градусів. За часом запікання займе близько 1 години, перевіряйте готовність овочів, орієнтуючись на вашу духовку: всі овочі в результаті повинні стати м’якими.

Їжте рататуй гарячим, посипавши свіжою петрушкою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь