Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.6 г.
Білки
0.3 г.
Жири
4.6 г.
Вуглеводи
24
ккал

Страви з кабачків смачні, корисні і легкі в приготуванні. Кабачки варять, смажать, запікають і готують на грилі. З кабачків можна зробити оладки, котлети, ікру.

Що приготувати з кабачків

Кабачок — найближчий родич гарбуза. Однак, на відміну від нього, плоди кабачка їдять зазвичай протягом 7-12 днів після їх появи на світло. І не варто шкодувати про розміри: чим молодше кабачок, тим він ніжніше і смачніше. А користь його для організму просто неоціненна. У кабачках високий вміст клітковини, вітамінів С і В, кальцію, калію, марганцю, фосфору. На 95% кабачок складається з води і є самим дієтичним продуктом, незамінний при боротьбі із зайвою вагою, при авітамінозі, як і гарбуз сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишечника, дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, хворобах печінки і нирок, при зайвій збудливості і стресах. Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще готувати страви з кабачків, де використовується весь кабачок з шкіркою і насінням.

Рецепти з кабачками швидкі і легкі. Кабачок добре поєднується з іншими продуктами — овочами, м’ясом, рибою, птахом, молочними продуктами. Цей універсальний овоч можна їсти сирим, маринувати (при цьому не треба очищати плід від шкірки і насіння – вони зовсім не грубі), варити, тушкувати, запікати, фарширувати різними начинками, коптити на грилі, робити з кабачка варення, індійську приправу чатні, класти в салати, оладки або суп. А все завдяки тому, що кабачок завжди слухняно приймає смак тих продуктів, з якими його поєднують.

Смажені кабачки — одна з найпростіших і смачних страв. Поріжте кабачки кружечками, обваляйте в борошні, посоліть, посипте спеціями і обсмажте з обох сторін на пісному маслі. Готові кабачки можна посипати дрібно нарізаною зеленню, натерти подрібненим часником, полити сметаною або майонезом. Смажені кабачки можна подати як самостійну страву або гарнірувати ними м’ясо або рибу.

Фаршировані кабачки. Для фарширування підійде більш зрілий, великий кабачок. Розділіть його на шматки по 4-5 см і виріжте середину, заповніть її фаршем і запечіть в духовці або тушкуйте. Готову страву полийте сметаною і посипте свіжою зеленню.

Фарш роблять з м’яса (баранини, яловичини, свинини), риби, круп (гречки, рису), овочів (помідорів, солодких перців, топінамбура, ріпи, моркви), зелені (шпинату, кропу, петрушки), грибів, молочних продуктів (сиру, сиру) і навіть фруктів (яблук, родзинок). Можна з’єднати кілька перерахованих вище інгредієнтів, наприклад, м’ясо або овочі з рисом.

Кабачкова ікра була дуже популярна в нашій країні за радянських часів. Існує кілька способів її приготування. Ось один з них: обсмажте дрібно нарізану моркву і цибулю. Потім додайте порізані на невеликі шматки кабачки, соняшникову олію, сіль, спеції, трохи цукру і томатну пасту або свіжі помідори, добре перемішайте і тушкуйте до готовності. На 2 кг кабачків треба приблизно по 200 г моркви і цибулі і 150 г томатної пасти. Майте на увазі, що в процесі приготування овочі сильно зменшуються в обсязі.

У своїй колекції рецептів ми зібрали кращі страви з кабачків.

лагман з баранини з кабачком і баклажаном
1 год 45 хв402
Найчастіше ламан готують з бараниною. Ніжне, соковите м’ясо, яке стає просто чудовим завдяки тушкуванню з великою кількістю овочів.
Кабачковий рулет з шинкою і сиром
40 хв40147
Сезон кабачків закінчується, а я з ними все ніяк впоратися не можу. Вже і на зиму цього овоча вдосталь заготовила, і оладками сім’
Курячі оладки з кабачком
30 хв20111
З тих пір, як повернулася з відпустки, все ніяк не можу влитися в звичайний режим дня. Прокидаюся важко, готую банальну яєчню на сніданок і біжу на роботу.
Мариновані кабачки швидкого приготування
1 год 30 хв081
Що можна приготувати зі звичайного кабачка? У вас напевно промайнули в голові традиційні рецепти оладок, запіканок і овочевого рагу. Це все, звичайно
Кабачки з беконом в духовці
35 хв3096
На пару місяців в рік кабачки стають центром кулінарного мистецтва. Господині діляться один з одним рецептами і намагаються відвести овочу нове місце в
55 хв40258
Щороку в сезон кабачків хочеться приготувати побільше різноманітних страв з ними. За це літо ми вже встигли з цього універсального овоча зробити мусаку
1 год 30 хв100178
Кінець літа в моїй родині — спекотна пора у всіх сенсах. За один серпень ми хочемо встигнути і на морі відпочити, і до першого дзвінка підготуватися, і з.
30 хв40183
Хто там просив більше рецептів з кальмарами? Виконую бажання дарую відмінний рецепт з індійськими нотками. З відвареним рисом буде просто ідеально.
0582
Аджика, приготовлена з кабачків на зиму, — смачна закуска з овочів, гарне доповнення до других страв. Виходить дуже смачною і в міру гострою, тому її можна не боячись.
0708
Кабачкову ікру на зиму можна заготовлювати різними способами, але особливе місце займає заготівля з майонезом і томатною пастою. По покроковому рецепту
як пожарити кабачки
40 хв20545
Смажені кабачки – просте і швидке в приготуванні блюдо, яке люблять багато і постійно готують в домашніх умовах, тому в даній статті розглянемо детальніше
0205
Досить просто можна заготовити кабачки на зиму, заморозивши їх в морозильній камері, за цей кабачки зберігають велику частину своїх корисних властивостей
45 хв0469
По різноманітним простим рецептами з покроковими фото можна швидко і смачно приготувати дієтичні оладки з гречки на швидку руку. Гречані оладки з кабачків
1 год 30 хв0318
Заготовити дуже смачний борщ на зиму в банках можна без капусти по кожному з кращих простих рецептів з покроковими фото. Заготівля для борщу на зиму з
60 хв0335
Таке блюдо, як запіканка з макаронів і фаршу, не вимагає великих матеріальних і фізичних витрат, а тому заслужено користується особливою популярністю у
30 хв0274
Кабачок – один з тих овочів, який доступний круглий рік. Але найсмачніші страви виходять з сезонного, який володіє чудовим смаком і ароматом.
60 хв0406
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови
лечо з помідорів
1 год 30 хв0296
Лечо з помідорів — закуска родом з Угорщини. На зиму воно готується без стерилізації, з різними інгредієнтами. За смаком виходить таким, що пальчики оближеш.
60 хв0285
У сезон овочів саме час подумати про смачних заготовки на зиму, серед яких особливе місце займає класичне лечо з болгарського перцю. Таку закуску готують
кабачкова ікра на зиму рецепт
60 хв0697
Кабачкова ікра з майонезом – заготівля на зиму, яка має бути у кожної господині. Рецепти приготування цієї консервації не представляють труднощів, а готову