Салат з кабачків з скумбрією та помідорами на зиму

Чи пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками та скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пікантний і дуже смачний, він стане для вас несподіваним відкриттям серед консервації холодної закуски. Поєднання великої кількості овочів і невеликої кількості рослинної олії роблять салат легким, водночас ситним. Він з легкістю замінить вам обід чи вечерю, варто лише доповнити її відвареною картоплею чи рисом, або шматочком свіжого хліба.

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків зі скумбрією та помідорами на зиму

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Помідори та кабачки промиваємо під проточною водою та викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохли. Цибулю чистимо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, моркву чистимо і промиваємо.
  • Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо в глибоку емальовану каструлю.
  • Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  • Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими часточками, потім подрібнюємо пюре за допомогою кухонного комбайна.
  • У каструлі з’єднуємо цибулю, моркву, томатне пюре та пасту, додаємо олію і ставимо каструлю на середній вогонь. Овочі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Не забуваємо їх періодично перемішувати.
  • У кабачків видаляємо плодоніжки та нарізаємо їх тонкою соломкою. Кабачки ми використовуємо молоді, тож шкірку не знімаємо.
  • Після закінчення часу до овочів додаємо нашатковані кабачки, очищені від кісточок шматочки консервованої скумбрії разом з олією, сіль, цукор та спеції, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні ще 50-60 хвилин, періодично помішуючи салат. За 5-7 хвилин до закінчення приготування салат додаємо оцет.
  • Банки для консервів промиваємо питною содою, добре споліскуємо проточною водою і ставимо в холодну духовку на ґрати шийкою вниз. Включаємо духовку на 100 градусів і стерилізуємо банки протягом 5-7 хвилин. Потім за допомогою прихватів виймаємо їх із духової шафи і залишаємо, щоб вони охолонули.
  • Каструлю з готовим салатом знімаємо з вогню і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, що прокип’ятили. Перевертаємо банки вгору дном і обгортаємо теплим пледом для того, щоб салат повільно остигав і ще трохи пропарився.
  • Потім салат, що повністю охолонув до кімнатної температури, прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь