Після тривалого спекотного літа, настає пора збору врожаю і низки заготовок на лютий зимовий період. Кожна господиня, яка піклується про здорове харчування своїх рідних і близьких, прагне зберегти всю цінність вітамінів плодів, вирощених на городі.

Які салати зробити на зиму

Сезон консервування — улюблений і клопіткий час для справжніх господинь. Заготовки про запас робляються в той період, коли всі овочі максимально доступні і смачні. Вони просто переповнені вітамінами, мінералами, корисними речовинами. Існують всілякі рецепти салатів на зиму, що враховують найрізноманітніші смакові переваги. І звичайно, консерви, приготовані власними руками, набагато приємніше вживати в їжу. У холодну зимову пору вони урізноманітнюють раціон, подарують масу позитиву. Аромат такого салату нагадає про тепле літо і щедру осінь. Важлива і значна економія часу, вельми істотний в період трудових буднів. Адже достатньо всього лише відкрити банку з дивовижно яскравим і незвичайно ароматним салатом.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  1. Цукор.
  2. Болгарський перець.
  3. Помідори.
  4. Морква.
  5. Оцет.

Ця їжа підкорить і своєю універсальністю, виступаючи як самостійне блюдо або як гарнір. Досить приготувати м’ясо, рибу, морепродукти, і подати їх з салатом. Безсумнівна простота, користь таких продуктів, що вживаються щодня. Але і для особливих святкових випадків відмінно підійде заготовлений про запас салат власного приготування. Яскраві овочі будуть цілком доречні: червоний болгарський перець, зелений огірочок, рожевий помідор, білокачанна або кольорова капуста, фіолетовий баклажан. Склад може залежати виключно від побажань і переваг господарів.

3 год 45 хв60157
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество...
Салат "Дунайський" з капусти з болгарським перцем і помідорами на зиму
2 год 50 хв60169
Обов’язковими овочами «Дунайського» салату є солодкі перці, помідори і цибуля, але її часто доповнюють капустою, огірками і морквою. Готують такий салат починаючи з кінця літа, коли перець і.
алат з капусти, перцю, помідорів, огірків, моркви і цибулі на зиму
2 год 10 хв40133
Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’ясні та рибні страви....
2 год 20 хв30165
Салат на зиму з капусти з додаванням огірка, солодкого перцю і помідорів виходить дуже смачним, адже смак його визначається складом овочів. Його відносять до добірки так званих кубанських...
10 год 0 хв50275
Для салату ви можете вибрати квасолю будь–якого сорту – білу, червону або з цятками. Готові закрутки зберігайте до повного охолодження добу, а потім перемістіть в холодильник.
11 год 0 хв50165
Для того, щоб блюдо вийшло смачним, вибирайте не надто pрілі баклажани. Шкірку в процесі приготування можна зрізати або залишити – залежить від ваших уподобань. Кількість солі і цукру...
квасоля по-корейськи на зиму
2 год 10 хв40245
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю,.
рецепт приготування лобіо з квасолі на зиму
9 год 30 хв30224
Назва страви прийшла до нас з Грузії. Так називають в цій країні будь-які страви з квасолі. Згідно з класичним рецептом, в лобіо додають червону квасолю і багато зелені.
Салат з квасолі з кабачками в банках на зиму
9 год 40 хв80137
Салат можна додавати у другі страви, наприклад, тушковану капусту або овочеве рагу. Перед тим, як варити, квасолю необхідно залити водою не менше ніж на 4-6 годин, причому вода...
2 год 15 хв100193
Пропонуємо рецепт хрусткої вітамінної закуски із зеленої квасолі, багатої мінеральними речовинами і органічними кислотами. Вона ідеально підійде як для буденного, так і для святкового столу.
Салат з квасолі з овочами на зиму
10 год 0 хв40255
Квасоля з овочами, яку Ви заготовите на зиму, можна їсти не тільки як вітамінний смачний салат. З неї вийде відмінний наваристий суп або заправка до другої страви, наприклад,...
Салат "Кубанський" з капусти з болгарським перцем на зиму
3 год 0 хв100172
До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинна олія і частина оцту. Все перемішується і залишається на годину при кімнатній температурі.
3 год 0 хв200230
До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години. Потім все розкладається по банках,.
Салат з капусти, перцю, помідорів і моркви на зиму
3 год 0 хв250238
До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до.
салат з капусти перцю моркви і цибулі на зиму
72 год 20 хв500217
До нарізаної капусти, моркви, цибулі та перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникова олія. Все добре перемішується і розкладається по банках. Салат залишається при кімнатній температурі на.
салат з капусти моркви і болгарського перцю на зиму
1 год 50 хв200315
До нарізаної капусти, моркви, цибулі і болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинна олія і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання.
капуста пелюстка по-корейськи на 3 літри
72 год 40 хв80244
Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстка точно припаде вам до смаку. У ній поєднується солодкість хрусткого листя капусти і гострота спецій.
Класичний рецепт капусти пелюстки з буряком і морквою
24 год 30 хв60210
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура. Цей класичний рецепт капусти пелюстки обов’
капуста пелюстка з буряком на зиму
60 хв80154
Хрустка капуста прямо до Вашого столу в зимовий морозний вечір – що може бути краще. Вона прекрасно доповнить будь-які картопляні та м’ясні страви, а також додасть вітамінів в...
капуста пелюстка швидкого приготування
36 год 30 хв120168
Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. На свій смак ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування цієї закуски краще вибирати...