Салат з рисом на зиму без стерилізації

Ще одним відкриттям для мене став зимовий салат із рисом, яким можна швидко перекусити. Також заготівлю можна використовувати для приготування смачного курячого супчика. Я часто так роблю, заздалегідь відварюю курку, а потім додаю заготовку, доводжу до кипіння і, ву аля – супчик готовий!

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Готувати салат із рисом на зиму без стерилізації легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для незвичайного та дуже смачного салату з рисом. Відміряйте необхідну кількість рису. Рис ретельно промийте кілька разів під холодною проточною водою.
  • У металевий посуд з товстим дном налийте необхідну кількість олії, додайте цукровий пісок та кухонну сіль. Я найчастіше використовую каструлю з товстим дном чи таз, якщо потрібно приготувати велику порцію.
  • Ретельно вимийте помідори, обсушіть їх і наріжте на кілька частин, вилучивши плодоніжку. Моркву ретельно промийте та очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку, подрібніть блендером або кухонним комбайном.
  • Болгарський перець вимийте, обсушіть, очистіть від насіння та серцевини, а потім наріжте дрібними кубиками.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте дрібним кубиком.
  • Підготовлені овочі та промитий рис викладіть у металевий посуд із товстим дном. Ретельно перемішайте. Місткість із вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменште вогонь, накрийте кришкою і варіть салат з рисом приблизно годину, періодично помішуючи, щоб він не пригорів.
  • Вимийте і простерилізуйте банки в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі. Гарячий салат акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Переверніть банки із салатом догори дном і закутайте теплою ковдрою. Залишіть до повного остигання приблизно на добу. Потім перемістіть у прохолодне місце для зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь