Овочеві салати на зиму ідеально доповнять як обідній, так і святковий стіл. Додавання кабачка зробить закуску ще більш ситною та апетитною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Помідор 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Рослинна олія 1 ст.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Лавровий лист за смаком
Кроки
- Готувати салат із кабачків моркви та цибулі на зиму легко! Ретельно промиваємо кабачки. З молодих і дрібних плодів шкірку не прибираємо. Нарізаємо овочі кубиками невеликого розміру.
- Очищаємо цибулини від шкірки, дрібно нарізаємо кубиками.
- Миємо помідори і так само, як і кабачок, ріжемо невеликими кубиками.
- Очищаємо моркву та пропускаємо через середню тертку.
- У великий сотейник або казан наливаємо олію.
- Спершу викладаємо цибулю і гасимо її 5 хвилин.
- Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо тушкувати стільки ж.
- Після цього викладаємо кабачки, готуємо ще 10 хвилин.
- Тепер викладаємо решту інгредієнтів: помідори, горошини чорного перцю, лавровий лист, сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і томимо на повільному вогні 1 годину.
- Стерилізуємо банки зручним для вас способом, потім переливаємо готовий салат. Закриваємо кришками та відправляємо на зберігання.
Готово!