Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
0.0 г.
Жири
3.0 г.
Вуглеводи
32
ккал

Оцет — це продукт, в якому у великій кількості міститься оцтова кислота. Його отримують з харчової сировини, що містить спирт, в процесі мікробіологічного синтезу за участю оцтовокислих бактерій.

Що приготувати з оцетом

Ця спеція відома в глибоку давнину. Вона являє собою безбарвну прозору рідину з різким кислим смаком і специфічним запахом. Оцет підрозділяється на натуральний і синтетичний.

Оцет натуральний, точніше, приготування оцту засноване на харчових кислотах (оцтової, лимонної, яблучної і т.п.), альдегідів, ефірів і складних спиртів. Вся сукупність цих речовин створює неповторний аромат і смаковий букет оцту.

Синтетичний оцет отримують шляхом розведення концентрованої оцтової кислоти. Ця рідина не має ароматичних властивостей, зате володіє специфічним запахом власне оцтової кислоти. Як приготувати оцет вдома? Що стосується винного, тут все просто: вино, скисаючи, перетворюється в оцет.

Коли ми готуємо вдома, то часто застосовуємо оцет яблучний, спиртовий, винний, а також малиновий оцет і полуничний оцет. Серед різновидів натурального оцту є також ароматизований натуральними спеціями і екстрактами рослин, оцет бальзамічний, виготовлений з виноградних матеріалів шляхом багаторічної витримки в дерев’яних бочках, сироватковий, солодовий та інші види оцту.

У кулінарії рекомендується застосовувати в основному винний, ароматичний і плодово-ягідний оцет. Ця спеція вживається при приготуванні маринадів, для заправки салатів. Його також додають в заправки для оселедця і для підкислення борщу. При виготовленні столової гірчиці оцет також незамінний.

Оцет в кулінарії застосовується для маринування м’яса, при первинній обробці печериць. Ця спеція надає виробам кислий присмак.
Залежно від ступеня гостроти, яку потрібно надати страві, норми закладки оцту бувають різними.

Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв5056
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі
Маринований часник головками, як на ринку
30 хв3045
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв6043
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Маринований часник головками з буряком на зиму
45 хв10104
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми
Маринований часник зубчиками в банці
40 хв10110
Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить
оладки з гарбуза з сиром
1 год 30 хв4150
Сир і гарбуз – ідеальні інгредієнти для оладок. У цій страві поєднується чудовий смак і користь для організму. Такими оладками можна ситно нагодувати сім’
40 хв10123
Буряк і майонез – завжди відмінне поєднання. Використовуємо цей соус і в заготівлі. Така ікра відмінно підійде в ролі салату до гарячих страв.
Гостра ікра з буряка на зиму
1 год 30 хв3090
Дуже смачна заготовка, яка складе конкуренцію аджиці і іншим гострим закочуванням. Солодкість буряка вдало поєднується з часником і гостротою перцю.
1 год 30 хв6095
Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку
60 хв30203
Така ікра буде паличкою-виручалочкою для господині: і як закуска на бутерброд, і як заправка для борщу, і як добавка для салатів. Щоб ікра була смачною
ікра з буряка і моркви на зиму
2 год 30 хв3067
В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській
1 год 40 хв10129
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках.
2 год 25 хв21199
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко
2 год 5 хв20166
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
1 год 30 хв20092
Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить
заготовка з патисонів по-корейськи
2 год 45 хв20127
Оригінальний рецепт заготовки патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит і смак, закуска відмінно підходить для
3 год 45 хв60120
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество.
1 год 5 хв1192
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять
Ікра з патисонів на зиму в банках
1 год 15 хв4079
Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт
солянка з ранньої капусти на зиму
1 год 40 хв5080
Щоб солянка в банках була хрусткою і яскравою за смаком, готуйте її з молодої білокачанної капусти. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити