Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
0.0 г.
Жири
3.0 г.
Вуглеводи
32
ккал

Оцет — це продукт, в якому у великій кількості міститься оцтова кислота. Його отримують з харчової сировини, що містить спирт, в процесі мікробіологічного синтезу за участю оцтовокислих бактерій.

Що приготувати з оцетом

Ця спеція відома в глибоку давнину. Вона являє собою безбарвну прозору рідину з різким кислим смаком і специфічним запахом. Оцет підрозділяється на натуральний і синтетичний.

Оцет натуральний, точніше, приготування оцту засноване на харчових кислотах (оцтової, лимонної, яблучної і т.п.), альдегідів, ефірів і складних спиртів. Вся сукупність цих речовин створює неповторний аромат і смаковий букет оцту.

Синтетичний оцет отримують шляхом розведення концентрованої оцтової кислоти. Ця рідина не має ароматичних властивостей, зате володіє специфічним запахом власне оцтової кислоти. Як приготувати оцет вдома? Що стосується винного, тут все просто: вино, скисаючи, перетворюється в оцет.

Коли ми готуємо вдома, то часто застосовуємо оцет яблучний, спиртовий, винний, а також малиновий оцет і полуничний оцет. Серед різновидів натурального оцту є також ароматизований натуральними спеціями і екстрактами рослин, оцет бальзамічний, виготовлений з виноградних матеріалів шляхом багаторічної витримки в дерев’яних бочках, сироватковий, солодовий та інші види оцту.

У кулінарії рекомендується застосовувати в основному винний, ароматичний і плодово-ягідний оцет. Ця спеція вживається при приготуванні маринадів, для заправки салатів. Його також додають в заправки для оселедця і для підкислення борщу. При виготовленні столової гірчиці оцет також незамінний.

Оцет в кулінарії застосовується для маринування м’яса, при первинній обробці печериць. Ця спеція надає виробам кислий присмак.
Залежно від ступеня гостроти, яку потрібно надати страві, норми закладки оцту бувають різними.

5 год 0 хв40
Варіантом простого і смачного маринаду для свинячого шашлику може бути у вас маринад на мінеральній воді з цибулею і оцтом або лимоном. Вуглекислий газ мінералки відмінно розпушує волокна...
Маринад з оцтом, цибулею і лимоном для м'якого шашлику
13 год 0 хв100
Хорошим варіантом маринаду для шашлику є лимонно-цибульний маринад, особливо якщо будуть їсти діти. Фруктова кислота лимона добре розм’якшує м’ясні волокна, робить шашлик
Маринад з оцтом, цибулею і майонезом для шашлику
11 год 0 хв100
Майонез, доповнений столовим оцтом, робить м’ясо шашлику неймовірно ніжним і м’яким, та й при смаженні утворює рум’яну скоринку, що зберігає соковитість м’
3 год 20 хв70
З безлічі маринадів для шашлику, варіант з лука і 9%-ного оцту вважається найпростішим і швидким. Оцет за 2 години робить м’ясо більш пухким, м’яким, і воно добре просочується...
Бананові кекси без яєць
30 хв60
Пісні страви можуть бути різноманітними і оригінальними! Можете в цьому навіть не сумніватися. Більш того, приготувати смачну випічку, не використовуючи при цьому заборонені в пост
салат з яєчними млинцями і свіжим огірком
1 год 10 хв60
Яєчні млинці обсмажуються на сковороді, після чого нарізаються соломкою. До них додається куряче філе, свіжий огірок, кукурудза і маринована цибуля. Далі все заправляється майонезом
Салат з яєчними млинцями і маринованою цибулею
30 хв30
Цибуля маринується в оцті, після чого вона перекладається в окрему ємність разом з нарізаною соломкою шинкою і яєчними млинцями. Далі все заправляється майонезом, добре перемішується і подається до.
Салат з яєчними млинцями і корейською морквою
50 хв40
Для початку відварюється куряча грудка і розділяється на волокна. Ріпчаста цибуля маринується в оцті і окропі. Далі в окрему ємність відправляється корейська морква, курка, цибуля і яєчні млинці.
30 хв40277
Не знаю, як ви, А я обожнюю ріпчасту цибулю. Додаю її майже в кожне блюдо (для слов’янської кухні це цілком природно). Але ось під час обідньої перерви в...
Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв50198
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі, яка поєднується з м’
Маринований часник головками, як на ринку
30 хв30134
Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує за смаком той, який колись...
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв60133
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
Маринований часник головками з буряком на зиму
45 хв10177
Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а.
Маринований часник зубчиками в банці
40 хв10193
Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить, завдяки своєму насиченому і терпкому.
оладки з гарбуза з сиром
1 год 30 хв41187
Сир і гарбуз – ідеальні інгредієнти для оладок. У цій страві поєднується чудовий смак і користь для організму. Такими оладками можна ситно нагодувати сім’ю на сніданок.
40 хв10183
Буряк і майонез – завжди відмінне поєднання. Використовуємо цей соус і в заготівлі. Така ікра відмінно підійде в ролі салату до гарячих страв.
Гостра ікра з буряка на зиму
1 год 30 хв30153
Дуже смачна заготовка, яка складе конкуренцію аджиці і іншим гострим закочуванням. Солодкість буряка вдало поєднується з часником і гостротою перцю. Для повноти смаку також додаємо
1 год 30 хв60166
Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку шкірку зрізаємо.
60 хв30263
Така ікра буде паличкою-виручалочкою для господині: і як закуска на бутерброд, і як заправка для борщу, і як добавка для салатів. Щоб ікра була смачною, вибирайте «правильний» буряк:...
ікра з буряка і моркви на зиму
2 год 30 хв30120
В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській тертці – в цьому випадку...