Турецький бурек з м’ясом

Ви ще не стали шанувальником турецької кухні? Отже, ви не куштували мій бурек! Його, зрозуміло, почали готувати давним-давно, за османських султанів… Приготуємо?

Перед вами найсмачніша турецька страва з роду бореків чи буреків (або береків) – це випічка з тіста юфки чи філо. Після випічки найтонші листи стають хрусткими, а виріб набуває шаруватості. Турецький бюрець з м’ясом (Turkish Meat Borek), який ми готуватимемо сьогодні, називають кілок борек.

І ось це саме хрускіт … пиріг або дрібні вироби, пахлава або баклава вони зводять з розуму не одну сотню років і ласунів і любителів несолодкої випічки в різних кінцях світу.

У сучасну кулінарну традицію Туреччини страва прийшла із кухні Османської імперії. Безліч народів, підкорених Османською імперією, асимілювали цю страву на свою кухню.

Турецький бурек з м’ясом

За традицією для цього бурека використовується яловичина або баранина. Звичайно, зі свининою равлик не печуть. Фарш перед формуванням обсмажується разом із цибулею та приправляється мінімумом спецій.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Приготування Юфки. Просіємо борошно (зміст білка не менше 14), всипаємо сіль. Воду кімнатної температури змішаємо з оцтом, увіллємо в борошно, замісимо тісто. З цієї пропорції виходить тісто, що зовсім не липне до рук, пружне і податливе. Вимішуємо близько 10 хвилин. Прикриваємо тісто рушником або плівкою та залишаємо на 60 хвилин. Через певний час тісто стане гладким, немов шовковим. Ви відчуєте зміну кінчиками пальців! Змішаємо половину склянки борошна та половину кукурудзяного крохмалю, просіємо. Цю пиху будемо використовувати при розкочуванні найтонших пластів. Тісто розділимо на 6-8 частин. Тісто можна розкотити дуже тонко, крім того, воно ще й тягнеться! Готові найтонші сокови складаємо чаркою – вони абсолютно не липнуть ні до столу, ні один до одного. Взагалі робота з таким тістом – справа практики. З нього виходять чудові буреки, штруделі, баклави. Тісто готове до роботи.
  • Наріжемо дрібним кубиком цибулю, подрібнимо петрушку. М’ясо пропустимо через велику решітку м’ясорубки. На розігрітій олії обсмажимо цибулю до золотистого кольору, додамо м’ясний фарш, смажимо до зміни кольору, помішуючи та розбиваючи м’ясо. Приправимо і виключимо нагрівання. Через 5 хвилин додамо петрушку та перемішаємо.
  • На робочій поверхні розкладемо листи тіста, наріжемо з стрічки по 15 см завтовшки. Викладемо на кожну м’ясну начинку і загорнемо рулетиком.
  • На змащений маслом лист по черзі перенесемо довгі заготовки, формуючи равлик (дивіться фото до рецепту).
  • Розігріємо духовку до 190 градусів за Цельсієм. Бурек змастимо жовтком і посиплемо чорненькою. Впікаємо до золотого кольору та хрумкого стану – близько 30 хвилин.
  • Йогурт викладемо із креманки – це наш білий соус. Приготуємо червоний гострий перцевий соус. Олію розігріємо в сотейнику, всиплемо червоний перець, розмішаємо. Довго нагрівати не слід, тому що перець дуже легко спалити, і він набуде неприємного присмаку.

Турецький борець з м’ясом (Turkish Meat Borek) подаємо гарячим, нарізавши на сегменти. Кожен за бажанням поллє сам у своїй тарілці гострим червоним соусом і турецьким йогуртом. А може взагалі захочеться з’їсти без соусів? Смачного! Живіть смачно та готуйте із задоволенням!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь