Салат з яловичим язиком та горошком

Салат з язиком та горошком дуже ситний і готується просто. Маринована цибуля у складі надає пікантності та соковитості. Соус на основі сметани – ніжний, ароматний і теж із «характером». Такий салат точно сподобається чоловікам.

Як приготувати салат з язиком та горошком

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Фіолетову цибулю чистимо від лушпиння і гострим ножем нарізаємо на тонкі, прозорі шматочки. Нарізану цибулю поміщаємо у широку миску, поливаємо невеликою кількістю оцту та заливаємо водою кімнатної температури. Рідина повинна повністю покрити шматочки цибулі, щоб вона рівномірно промаринувалась. Після такої процедури цибуля стане хрусткою і пікантною. Миску з цибулею відставляємо убік маринуватися, а тим часом займаємося підготовкою інших продуктів.
  • Попередньо необхідно відварити яловичий язик. Для цього язик добре промиваємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і на низькій температурі плити при слабкому кипінні варимо протягом двох-трьох годин. На початку варіння додаємо сіль, лавровий лист та кілька горошків чорного перцю. Готовий язик дістаємо з бульйону, даємо повністю охолонути. Знімаємо верхню шкірку за допомогою ножа. Далі нарізаємо продукт на тонкі смужки завдовжки 2-3 сантиметри.
  • Для приготування соусу викладаємо в окремий невеликий посуд сметану і додаємо до неї пропущений через прес часник та гірчицю. Добре змішуємо компоненти.
  • Ставимо варитися яйця на 10-12 хвилин до крутого стану, потім охолоджуємо та очищаємо. Банку з консервованим горошком розкриваємо, горошок відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини. Мариновану цибулю віджимаємо від маринаду, щоб він не був надто мокрим. У глибоку салатницю викладаємо подрібнені варені яйця, нарізаний соломкою яловичий язик, консервований горошок, віджату мариновану цибулю.
  • У салатницю до продуктів викладаємо сметанний соус і обережно все разом перемішуємо. За бажання можна додатково посолити салат. Для того, щоб аромат часнику був більш вираженим, і шматочки язика краще просочилися соусом, можна залишити салат у холодильнику для просочення на кілька годин.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь