Калорійність на 100 грам (кбжу):
5.7 г.
Білки
6.4 г.
Жири
22.0 г.
Вуглеводи
162
ккал

Гірчицю, цю популярну приправу виготовляють з насіння гірчиці. Гірчичне насіння — символу віри в євангельській притчі — відведено значне місце і в народних лікувальниках і в кулінарних книгах, завдяки його вітамінізованому складу і неповторному смаку.

Що приготувати з гірчицею

У гірчиці містяться жирна олія, білок, фосфор, Миронова кислота, калій, кальцій, магній, залізо, натрій і цинк, а також вітаміни В1, В2 і Е. Вживання гірчиці добре позначиться на роботі м’язів, серцево-судинної системи, на процесах тканинного дихання. Також гірчиця покращує регенерацію тканин, рекомендується при запорах і атонії (млявості) кишечника, для профілактики простудних захворювань, пригніченні патогенної мікрофлори і як зігріваючий засіб в холодні дні.

Гірчична олія знижує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, тромбозу, бореться із запальними процесами і раковими захворюваннями, нормалізує обмін речовин і уповільнює старіння нашого організму.

Навряд чи знайдеться хто-небудь, чия спина не знайома з гірчичниками в простудну пору. Але не менш популярна гірчиця на нашому столі.

На чому грунтується приготування гірчиці? Приготувати гірчицю — соус з порошку нескладно. Гірчичний порошок розмішується з невеликою кількістю окропу (так, щоб масі можна було надати форму), викладається в глибоку тарілку і заливається окропом доверху. Через 10-15 годин вода зливається, додається сіль, цукор, оцет. Тепер слід розтерти масу до появи характерного гірчичного запаху – і Ваша домашня гірчиця готова.

Рецепти з гірчицею не обмежуються використанням лише порошку і соусу. У салати, тушковані і варені страви додають і гірчичне листя.
Гірчицю можна додавати майже в будь-які м’ясні та рибні, а також деякі овочеві страви. З гірчиці виходить хороший миючий засіб, також вона допоможе видалити будь-який запах зі скляної тари.

Лікуємо, чистимо і готуємо вдома з гірчицею — смачного і доброго здоров’я!

60 хв8
Торт з курячої печінки можна зробити не лише смачним, а й корисним. Для цього потрібно лише замінити майонез на щось корисніше – наприклад, на йогурт без добавок. 
60 хв4
Приготування печінкового торта на сковороді вважатимуться традиційним рецептом. Буквально за годину ви отримаєте апетитний, ситний та насичений м’ясний торт, який можна подати
50 хв6
Шалено смачний рецепт салату з печінки з млинцями. Ця страва готується по-особливому, за порадами знайомого шеф-кухаря. Для цього ми будемо використовувати печінкові млинці та млинці з яєць, а.
20 хв1
Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками.
4 год 30 хв5
Свинячі реберця з соєвим соусом, медом і гірчицею в духовці приготувати просто. Вийде смачна, ароматна і ситна страва, яку можна приготувати до домашньої вечері або до святкового столу....
2 год 20 хв8
Це шалено апетитний листковий салат. Хоча його приготування – це справа смаку. Багато хто воліє просто перемішати всі інгредієнти. Але листковим він виглядає набагато красивіше.
2 год 25 хв4
Відварений язик завжди чудово поєднується із сиром. Свіжі огірки у складі дуже освіжають. А любителі можуть спробувати приготувати варіант і з маринованими огірками – анітрохи не гірше.
1 год 30 хв8
Оригінальний та ситний салат з язиком можна подавати як до сімейної вечері, так і до святкового столу. Смачний делікатес зробить закуску апетитною та особливою. Як розпочати готувати салат.
30 хв4
Головною особливістю цього салату є наявність як основний інгредієнт яловичої мови. З великою впевненістю можна говорити про те, що така страва припаде до душі любителям субпродуктів.
3 год 0 хв4
Салати з язиком виходять дуже ніжними та ситними. Хороший варіант для того, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню.
60 хв8
Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби
1 год 25 хв6
Салат з язиком та печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відвареного язика з обсмаженими грибами, свіжою руколою та помідорами чері. Ми трохи урізноманітнили...
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
1 год 10 хв6
Салат Олів’є без майонезу – це апетитне частування, яке прикрасить ваш домашній або святковий стіл і порадує близьких. Такий салат відрізняється приємним ніжним смаком і
3 год 20 хв4
Салат з язиком та горошком дуже ситний і готується просто. Маринована цибуля у складі надає пікантності та соковитості. Соус на основі сметани – ніжний, ароматний і теж із...
2 год 30 хв4
Салат з язиком та помідорами готується тривалий час, але результат того вартий. Такий салат не готуватимеш щодня через трудомісткий процес, але для святкового столу він просто ідеальний.
30 хв4
Салат “Вітрило” з чіпсами – це страва, яка складається з комбінації інгредієнтів, таких як обсмажене куряче філе, свіжі овочі (огірки, помідори, болгарський перець
60 хв1
Цей рецепт маринування білих грибів вважатиметься класичним. Маринування без подальшої стерилізації заготівлі дуже спрощує та вкорочує процес приготування. Білі гриби, заготовлені цим
1 год 10 хв6
Олів’є з раковими шийками – це смачне та оригінальне частування, яке чудово доповнить ваш святковий стіл. Ваші близькі та гості оцінять яскравий смак та апетитний вигляд салату.
35 хв4
Салат з морквою по-корейськи та пекінською капустою порадує вас цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Така закуска урізноманітнить ваше меню і прикрасить стіл.