Салат “Дракоша” з крабовими паличками та рисом

Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика займе головне місце на новорічному столі!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 13 хвДрук
  • Підготуйте потрібні інгредієнти. Купуйте смачні крабові палички гарної якості. Від цього залежить смак готової страви. Рис підійде будь-хто. У мене круглий. Майонез використовуйте будь-який, можна домашній.
  • Яйця відваріть круто (10 хвилин з моменту закипання). Остудіть у холодній воді.
  • Рис добре промийте кілька разів змінюючи воду. Залийте в каструлі холодною водою (200-250 мл), доведіть до кипіння. Варіть рис на маленькому вогні 15-20 хвилин, до готовності (рис стане м’яким, і вся рідина вбереться).
  • Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Викладіть у миску.
  • Додайте до цибулі лимонний сік, мед, сіль і мелений чорний перець. Перемішайте. Залишіть цибулю маринуватися на 25-30 хвилин, періодично перемішуючи.
  • Відкладіть 4 крабові палички для прикраси салату. Інші наріжте дуже дрібно. Дві крабові палички розгорніть (я трохи обрізала їх згори) – це будуть крила дракона. Одну паличку наріжте тонкими кружальцями – це буде хребет дракона. Виріжте язик та брови.
  • У глибокий салатник викладете дрібно нарізані крабові палички.
  • Варений рис відкиньте на сито та промийте холодною водою. Кілька разів струсіть, щоб стекла вся рідина.
  • Додайте рис у салатник із крабовими паличками.
  • Мариновану цибулю відкиньте на сито, щоб стекла зайва рідина.
  • Додайте мариновану цибулю до салатника.
  • Очистіть яйця. Одне ціле яйце і три жовтки натріть на дрібній тертці. Три білки, що залишилися, натріть на дрібній тертці в окрему тарілку.
  • Додайте до салатника подрібнені яйця (з жовтками).
  • Відкиньте консервовану кукурудзу на сито, щоб стекла вся рідина. Додайте її до інших інгредієнтів. Трохи насіння залиште для оформлення салату (15-20 штук).
  • Посоліть і поперчіть до смаку. Додати майонез.
  • Добре все перемішайте. Салатна маса не повинна бути рідкою, тому з майонезом будьте обережні.
  • Підберіть потрібну плоску страву для подачі салату (у мене діаметром 30 см). Викладіть салатну масу та надайте їй форму дракона (див. фото).
  • Зверху розподіліть натерті білки.
  • З оливки виріжте очі. Додайте язичок, брови, хребет та крила з крабових паличок.
  • Додайте нігтики та ніздрі з кукурудзи.

Новорічний крабовий салат готовий. Відразу подавайте його до столу.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь