Ми звикли, що до святкового салату вимоги у нас особливі. Він повинен бути не тільки смачним, але і приголомшливо красивим. “Цвяхом” столу, так би мовити, щоб привернути апетитну увагу гостей. Зазвичай ми “тренуємося” на таких рецептах задовго до свята або торжества, педантично і ретельно підбираємо продукти, продумуємо оформлення а-ля ресторан. Однак прості і швидкі салати теж мають право називатися святковими. Головне, їх витончено і вишукано сервірувати.

Які салати приготувати на святковий стіл

До речі, посуд дуже вдало може звичайний салат перевести з Рангу буденного в урочистий. Подайте банальний вінегрет в креманках або піалах, покладіть креветки в красивий келих мартіні – ось вам і елегантний, святковий декор.

Ми зібрали найкращі салати на святковий стіл в одну “золоту” колекцію. Вони порадують будь-якого, навіть самого вимогливого гурмана. Загальні тарілки або порційні салатники – тут є все: від радянської класики до нео-екзотики. Дивуйте і радуйте своїх гостей оригінальними і святковими рецептами! І не забувайте зривати гастрономічні компліменти. Адже напевно, у вас попросять записати який-небудь найсмачніший рецептик.

Кращі салати – класичні. Без цих рецептів не обійшлося жодне Радянське застілля. “Мімоза”, “Олів’є”, “оселедець під шубою” досі пестять не тільки вухо, але і животи. До салатів з минулого додалася ще одна кулінарна нетленка, і тепер “Цезар” пробують не тільки в ресторанах, але і вдома.

Салати з ковбасою, м’ясом або птахом. У галасливому і рясному застіллі дуже великою популярністю користуються салати ситні. Їх головне призначення як у хорошої закуски – градус “вкрасти”. Але більшість з гостей таким салатам на ранок говорить “велике спасибі”, адже хороша закуска – запорука доброго і бадьорого початку наступного дня.

Салати з рибою або морепродуктами. Креветки, кальмари, устриці, мідії або краби. Глобалізація принесла на нашу кухню багато смачної екзотики. Спочатку це були крабові палички, тепер їх потихеньку замінили на більш витончені морські делікатеси. Салати з морепродуктів надзвичайно легкі і корисні. Ніжні дари моря містять багато білка і мінеральних речовин: заліза, цинку, кальцію, магнію, йоду та інших. У той же час вони практично не містять жиру і, відповідно, калорій: наприклад, в 100 грамах мідій – всього 50 ккал, в креветках – 80 ккал. Морепродукти швидше і краще засвоюються організмом, ніж м’ясо, ковбаса або гриби. Зазвичай в салати вони “йдуть” в свіжому вигляді, але не гріх використовувати консерви, а також попередньо відварити, запекти або підсмажити. Наші рецепти з морепродуктів прикрасять меню і повсякденне, і святкове.

Салат з печінкою, солоними огірками і морквою по-корейськи
60 хв50267
Цей варіант салату можна сміливо ставити перед гостями на святковому столі. Дуже яскравий, смачний і ароматний. У багатьох господинь він стоїть в обов’
25 хв60179
Серед моїх знайомих любителів червоної риби не злічити. В основному, звичайно, купують малосольну або солону, на салат або на бутерброди.
Салат Серцеїдка
30 хв50197
Корінь селери дуже корисний. У ньому містяться необхідні організму вітаміни і мікроелементи. Навіть після термічної обробки селера зберігає більшу їх частину.
50 хв50289
У нашої сім’ї різні часи бували: і відносного достатку, і такі, коли доводилося тугіше затягувати пояси. Але навіть у такі складні періоди моя винахідлива
40 хв80380
Влітку я намагаюся щодня їсти легкі салати із зеленню. Такий перекус насичує організм, при цьому не перевантажуючи шлунок. А починаючи з осені і до самої весни я готую.
Зимовий салат з куркою ‎Жозефіна
30 хв40214
Сказати, чим зимовий салат з куркою відрізняється від літнього? По-перше, він набагато ситніше за рахунок калорійності інгредієнтів. А ще, як правило
30 хв50250
Все літо я чекала відкриття сезону майонезних салатів. Так, вони калорійні, важкі і не найкорисніші, але такі бажані! У дитинстві я обожнювала “
Буряковий салат Монгольська гірка
30 хв60264
Буряк — один з найпоширеніших овочів на планеті. Він не росте тільки в Антарктиді. Тому і рецептів з ним існує величезна безліч. З нього готують навіть гравлакс і.
Салат Берлінський з шинкою і сиром
30 хв20287
Салат «Берлінський» — це проста, швидка і смачна закуска. Зазвичай я готую його, якщо дуже втомилася після роботи або у мене мало часу: ідеальний варіант.
Крабовий салат з болгарським перцем Червоне море
20 хв50219
Якими б спокушеними сучасними закусками з ресторанів не були наші чоловіки, а від тарілки олів’є або оселедця під шубою вони не відмовляться. У вас теж так?
45 хв50214
Так уже повелося, що в моєму будинку листкові салати на основі відварених овочів і майонезу починають готувати з середини осені і аж до лютого.
Салат з бринзою Зимовий день
20 хв40179
Погодьтеся, в нашому регіоні такий сир, як бринза, сильно недооцінений. З нього рідко готують повноцінні страви. Найчастіше просто нарізають скибочками
Салат з куркою і волоськими горіхами
45 хв50143
На святковий стіл я намагаюся подавати салат з куркою. Це м’ясо не таке важке, але ж жирного і ситного і так зазвичай предостатньо.
1 год 30 хв40220
Місяці два тому на першому поверсі нашого будинку відкрився Грузинський ресторан. Ми з іншими матусями спершу сильно обурювалися. Думали, буде шумно ночами.
Салат Росолье
30 хв40245
Я вже повним ходом складаю меню на новорічний стіл. Цього разу у мене буде велика компанія з друзів і родичів, тому їжі буде багато. Звичайно, страви повинні бути.
Хризантема салат з грибами і копченою куркою
25 хв60234
Щоб у улюблених передплатників не боліла голова перед Новим роком з приводу “що ж таке приготувати”, ми завчасно починаємо пропонувати варіанти
Овочевий салат на зиму Асорті в банці
55 хв30217
Якщо ви перебуваєте в пошуках соковитого і небанального зимового гарніру, Вам сюди. У холодну пору року вибір овочевих салатів дуже бідний.
40 хв60227
Без «Мімоза» в будинку у моїх батьків не обходився жоден Новий Рік. Скільки себе пам’ятаю, брат ріже продукти кубиком на олів’
Салат з оселедцем і яйцем
30 хв50250
Влітку салати з оселедцем не сильно популярні. Риба швидко псується від спеки, а спрага і так цілий день долає. Зовсім інша справа, коли за вікном дерева прощаються зі.
Багатошаровий салат з печінкою Карнавал
40 хв60182
У моєму дитинстві батько називав олів’є мішаниною і не допускав його до святкового столу. З насипних салатів він визнавав тільки теплі, адже вони