Салат з печінкою тріски шарами

Печінка тріски багата на вітаміни і поживні речовини. У поєднанні з овочами та яйцями з печінки виходить корисний та ситний салат. Вибираючи печінку тріски на полицях магазинів, бажано віддавати перевагу шматочкам цілої печінки, а не подрібненої. Також важливо, щоб у складі, крім печінки, була тільки олія і сіль, без інших добавок.

Рецепт приготування салату з печінкою тріски шарами смачний

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 181 ккал
Білки: 7.1 г
Жири: 14.4 г
Вуглеводи: 6.3 г
Кроки
25 хвДрук
  • Готуємо продукти для приготування салату. Заздалегідь необхідно відварити моркву та картоплю «у мундирі». Яйця варимо круто. Повністю даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи.
  • Банку з печінкою тріски розкриваємо, зливаємо трохи олії і прямо в банку розминаємо продукт вилкою.
  • Картоплю та моркву очищаємо від шкірки. Яйця розбираємо на жовток та білок. Натираємо на великій тертці картоплю та білки. Жовтки та морквину натираємо на тертці з дрібними отворами.
  • Огірок промиваємо, обсушуємо та зрізаємо кінчики. Нарізаємо його тонкими пластинками, які потім ріжемо соломкою. Твердий сир потрібно натерти на великій тертці. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
  • На блюдо сервіровки укладаємо першим шаром терту картоплю. Покриваємо тонким шаром майонезу. На картоплю викладаємо розім’яту печінку тріски. Посипаємо її меленим чорним перцем. Далі укладаємо подрібнену зелень кропу. Соломку з огірка викладаємо поверх зелені та тонко промазуємо майонезом. Посипаємо огірковий шар натертими білками, змащуємо майонезом. Викладаємо шар натертої моркви та знову промазуємо майонезом. Висипаємо тертий сир, змащуємо тонко майонезом. Останнім шаром укладаємо крихту із жовтка. Поверхню прикрашаємо гілочкою кропу. Рекомендується дати салату просочитися протягом двох годин у холодильнику.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь