Яскравий та пікантний салат “Подих дракона” у вигляді полум’я вдало впишеться у новорічне меню на рік Дракона. Ніжний смак курячого філе та огірків чудово доповнюють пікантні морква та картопля по-корейськи. Ці компоненти добре поєднуються, салат виходить із гостринкою, що відповідає його зовнішньому вигляду. Святковий салат “Дихання дракона” чудово прикрасить стіл у новий рік 2024 року!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 300 гр.
- Морква по-корейськи 150 гр.
- Картопля по-корейськи 150 гр.
- Огірок 150 гр.
- Майонез столовий молочний 80 гр.
- Перець солодкий 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 щіпка
Кроки
- Готуємо потрібні продукти. Картоплю по-корейськи можна зробити самостійно, якщо немає можливості купити готову.
- У каструлі кип’ятимо воду і викладаємо в киплячу воду куряче філе. Додаємо лавровий лист.
- Знову доводимо воду до кипіння, знімаємо піну. Варимо філе близько 25 хвилин на невеликому вогні до готовності. Остуджуємо в бульйоні (куряче філе буде соковитіше) або на тарілці.
- Огірки нарізаємо тонкою соломкою, додаємо по щіпці солі та цукру. Перемішуємо та залишаємо на 8-10 хвилин. Після акуратно віджимаємо зайву рідину, щоб салат не потік.
- Остигле куряче філе розбираємо на волокна.
- На тарілку (моя – діаметром 25 см) викладаємо шар курячого філе.
- Зверху досить рясно наносимо сіточку майонезу. Для цього майонез можна перекласти у невеликий целофановий пакет та зрізати маленький куточок. Майонез використовується тільки для двох шарів, тому рівномірно розподіляємо його, щоб салат не вийшов сухим.
- Зверху викладаємо огірки.
- Наносимо майонезну сіточку.
- Тепер викладаємо більшу частину картоплі, намагаючись надати салату форму полум’я.
- Зверху у вигляді полум’я викладаємо моркву.
- Додаємо ще трохи прожилок картоплі.
- Із солодкого червоного перцю вирізаємо кілька смужок і викладаємо внизу салату, “підсилюючи вогонь”.
Салат “Дихання дракона” з куркою, морквою та картоплею по-корейськи готовий. Можна одразу ж подавати його до столу.
Смачного!