Салат “Подих дракона” з куркою, картоплею та морквою по-корейськи

Яскравий та пікантний салат “Подих дракона” у вигляді полум’я вдало впишеться у новорічне меню на рік Дракона. Ніжний смак курячого філе та огірків чудово доповнюють пікантні морква та картопля по-корейськи. Ці компоненти добре поєднуються, салат виходить із гостринкою, що відповідає його зовнішньому вигляду. Святковий салат “Дихання дракона” чудово прикрасить стіл у новий рік 2024 року!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Готуємо потрібні продукти. Картоплю по-корейськи можна зробити самостійно, якщо немає можливості купити готову.
  • У каструлі кип’ятимо воду і викладаємо в киплячу воду куряче філе. Додаємо лавровий лист.
  • Знову доводимо воду до кипіння, знімаємо піну. Варимо філе близько 25 хвилин на невеликому вогні до готовності. Остуджуємо в бульйоні (куряче філе буде соковитіше) або на тарілці.
  • Огірки нарізаємо тонкою соломкою, додаємо по щіпці солі та цукру. Перемішуємо та залишаємо на 8-10 хвилин. Після акуратно віджимаємо зайву рідину, щоб салат не потік.
  • Остигле куряче філе розбираємо на волокна.
  • На тарілку (моя – діаметром 25 см) викладаємо шар курячого філе.
  • Зверху досить рясно наносимо сіточку майонезу. Для цього майонез можна перекласти у невеликий целофановий пакет та зрізати маленький куточок. Майонез використовується тільки для двох шарів, тому рівномірно розподіляємо його, щоб салат не вийшов сухим.
  • Зверху викладаємо огірки.
  • Наносимо майонезну сіточку.
  • Тепер викладаємо більшу частину картоплі, намагаючись надати салату форму полум’я.
  • Зверху у вигляді полум’я викладаємо моркву.
  • Додаємо ще трохи прожилок картоплі.
  • Із солодкого червоного перцю вирізаємо кілька смужок і викладаємо внизу салату, “підсилюючи вогонь”.

Салат “Дихання дракона” з куркою, морквою та картоплею по-корейськи готовий. Можна одразу ж подавати його до столу.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь