Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.3 г.
Білки
0.0 г.
Жири
5.3 г.
Вуглеводи
27
ккал

З солодкого перцю можна приготувати масу смачних і корисних страв. Слід пам’ятати, що на відміну від червоного перцю, солодкий на смак в свіжому і вареному вигляді, помаранчевий і жовтий трохи менш солодкі, а зелений перець після термічної обробки злегка гірчить.

Що приготувати з солодкого перцю

Закуски і салати з перцю виходять дуже «мальовничими»: в рецептах навіть часто вказується, якого саме кольору перець краще використовувати для повноти картини. Щоб салати зі свіжого перцю принесли максимальну користь, заправляти їх краще сметаною, оскільки вітамін А, що міститься в перці, засвоюється виключно з жиром. Якщо говорити про смак перцю, розкритися йому допоможуть будь-які рослинні олії, а також оцет-яблучний і винний. Для салатів і закусок перець не забороняється і запекти. Як приготувати салат з запеченими перцями і баклажанами, можна дізнатися з нашого покрокового майстер-класу.

Гарячі страви з перцю славляться серед гурманів своїм неповторним ароматом. Навіть традиційний борщ з додаванням пасерованого перцю, «заграє» по-новому. Без солодкого перцю немислимий і угорський суп-гуляш.

“Класикою жанру” серед других страв вважаються фаршировані перці. Готувати їх можна хоч кожен день: асортимент начинок це дозволяє.

Фірмове італійське блюдо з перцю-пепероната (від італійського слова peperone, що і означає – «Солодкий перець»). За великим рахунком, це тушковані овочі, серед яких почесне місце відводиться саме перцю. Солодкий перець можна додати в різотто або пасту – страви стануть яскравими не тільки за смаком, але і за кольором.

Також з болгарського перцю можна приготувати соус, який однаково добре підходить до страв з м’яса, птиці або риби (див. наш покроковий рецепт «філе тріски з соусом і зеленим салатом»)

Солодкий перець можна додавати і в випічку — начинку для м’ясних пирогів (з перцем вона стане набагато соковитіше і ароматні), піцу і фокаччу.

І, нарешті, одне з головних страв з солодкого перцю – лечо. Подавати лечо можна як закуску або як окрему страву з великою кількістю білого хліба.

1 год 20 хв4179
Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх
Фаршировані човники з кабачків з овочами в духовці
1 год 25 хв6083
На сковороді обсмажується помідор, морква, цвітна капуста, солодкий перець і м’якоть кабачків. У човники закладається начинка, що вийшла і все запікається
1 год 30 хв20208
Оптимальне співвідношення запропонованих в рецептурі продуктів допомагає зробити блюдо не тільки смачним, але і дивно яскравим. Всі овочі подрібнюйте приблизно
1 год 50 хв40150
Цей спосіб приготування лагмана трошки відрізняється від усіх попередніх. Якщо до цього ми тушкували овочі і м’ясо, то тут ми все ж більше смажимо.
лечо з баклажанів з томатним соком
1 год 4 хв60150
При приготуванні лечо з баклажанами можна використовувати не тільки свіжі помідори, подрібнені в пюре, але і замінити їх томатним соком, якщо овочів не
баклажанове лечо без оцту
1 год 15 хв40213
Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано
лечо з баклажанів з паприкою
55 хв60186
Паприка надає лечо з баклажанів насичений відтінок і смак.
60 хв5080
Це найпростіший рецепт приготування лечо, але при цьому готова страва виходить приголомшливо смачною. Любителі гострого можуть додати половину стручка
салат з помідорів з хріном без стерилізації
1 год 10 хв50107
Неймовірно смачний і ароматний салатик. Ідеальне поєднання солодкого і гострого, а запашний хрін надає цій закусці свою пікантну нотку. Не менш важливу
Салат Грецький класичний
30 хв40432
Самі греки називають свій салат хоріатікі і готують виключно з грецькою фетою – вона більш масляниста, не така солона, як бринза, і досить щільна
30 хв80381
Готуємо закуску кали з сиру з начинкою рецепт.
0650
Аджика, приготовлена з кабачків на зиму, — смачна закуска з овочів, гарне доповнення до других страв. Виходить дуже смачною і в міру гострою, тому її можна не боячись.
0349
По популярності суп місо серед жителів країн Азії – на другому місці після рису. Блюдо володіє незвичайними властивостями, надають йому особливу супер-силу.
1 год 30 хв0391
Заготовити дуже смачний борщ на зиму в банках можна без капусти по кожному з кращих простих рецептів з покроковими фото. Заготівля для борщу на зиму з
60 хв0539
Баклажани дуже популярні в зимових заготовках, адже це одні з небагатьох продуктів, здатних при тепловій обробці не втрачати своїх цінних властивостей.
лечо з помідорів
1 год 30 хв0356
Лечо з помідорів — закуска родом з Угорщини. На зиму воно готується без стерилізації, з різними інгредієнтами. За смаком виходить таким, що пальчики оближеш.
60 хв0385
Лечо з огірків з томатною пастою – популярна заготівля на зиму, яку дуже просто приготувати в домашніх умовах. Класичний варіант готують з солодкого перцю
Томатна паста на зиму
60 хв0796
На зиму приготувати томатну пасту в домашніх умовах можна через м’ясорубку з різних, найкращим і цікавим рецептами з покроковими фото.
Лечо з огірків на зиму
60 хв0276
Лечо з огірків — популярна закуска, яку господині готують на зиму. Пропонуємо добірку цікавих рецептів, що входять у серію «Пальчики оближеш».
Лечо з баклажанів на зиму
1 год 30 хв0512
Лечо з баклажанів – ніжна і смачна закуска, яку багато господинь консервують на зиму. Пропонуємо кілька рецептів із серії «Пальчики оближеш», які вам обов’