Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.3 г.
Білки
0.0 г.
Жири
5.3 г.
Вуглеводи
27
ккал

З солодкого перцю можна приготувати масу смачних і корисних страв. Слід пам’ятати, що на відміну від червоного перцю, солодкий на смак в свіжому і вареному вигляді, помаранчевий і жовтий трохи менш солодкі, а зелений перець після термічної обробки злегка гірчить.

Що приготувати з солодкого перцю

Закуски і салати з перцю виходять дуже «мальовничими»: в рецептах навіть часто вказується, якого саме кольору перець краще використовувати для повноти картини. Щоб салати зі свіжого перцю принесли максимальну користь, заправляти їх краще сметаною, оскільки вітамін А, що міститься в перці, засвоюється виключно з жиром. Якщо говорити про смак перцю, розкритися йому допоможуть будь-які рослинні олії, а також оцет-яблучний і винний. Для салатів і закусок перець не забороняється і запекти. Як приготувати салат з запеченими перцями і баклажанами, можна дізнатися з нашого покрокового майстер-класу.

Гарячі страви з перцю славляться серед гурманів своїм неповторним ароматом. Навіть традиційний борщ з додаванням пасерованого перцю, «заграє» по-новому. Без солодкого перцю немислимий і угорський суп-гуляш.

“Класикою жанру” серед других страв вважаються фаршировані перці. Готувати їх можна хоч кожен день: асортимент начинок це дозволяє.

Фірмове італійське блюдо з перцю-пепероната (від італійського слова peperone, що і означає – «Солодкий перець»). За великим рахунком, це тушковані овочі, серед яких почесне місце відводиться саме перцю. Солодкий перець можна додати в різотто або пасту – страви стануть яскравими не тільки за смаком, але і за кольором.

Також з болгарського перцю можна приготувати соус, який однаково добре підходить до страв з м’яса, птиці або риби (див. наш покроковий рецепт «філе тріски з соусом і зеленим салатом»)

Солодкий перець можна додавати і в випічку — начинку для м’ясних пирогів (з перцем вона стане набагато соковитіше і ароматні), піцу і фокаччу.

І, нарешті, одне з головних страв з солодкого перцю – лечо. Подавати лечо можна як закуску або як окрему страву з великою кількістю білого хліба.

60 хв6
Вегетаріанський борщ – це дуже смачне та апетитне обіднє рішення для тих, хто дотримується посту чи не їсть м’ясо з етичних міркувань. Поживний борщ за вегетаріанським рецептом зможе.
60 хв6
Мексиканський суп є простою і яскравою стравою. Особливість мексиканських супів у їхній густій ​​консистенції та незвичайному смаку. Для приготування мексиканського супу використовують
8 год 0 хв8
Печінковий торт прийнято робити з прошарками з соусу майонезу, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв.
1 год 15 хв4
Чиліндрон (Chilindrón) – традиційна іспанська страва. Чиліндрон є яскраво-червоним густим соусом, приготованим з червоних овочів. Основні інгредієнти – стиглі томати, червоний солодкий
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
1 год 35 хв5
Яскравий та пікантний салат “Подих дракона” у вигляді полум’я вдало впишеться у новорічне меню на рік Дракона. Ніжний смак курячого філе та огірків чудово доповнюють
3 год 0 хв6
Айвар – це балканська ікра з м’якоті запечених перців та баклажанів. Вона відрізняється насиченим кольором, ароматом та смаком.
2 год 0 хв4
Вам знайомий смак гармонійного поєднання свіжих хрустких овочів та соковитого м’яса. Якщо ви хочете приготувати дієтичну страву, то м’ясо завжди можна замінити відвареним
60 хв5
Лютениця (Lutenitsa) – традиційне блюдо болгарської кухні. Лютениця являє собою соус, приготований з болгарського перцю та томатів, часто з додаванням баклажану, часнику, моркви, цибулі та різних спецій.
1 год 40 хв3
Геміста (Yemista / gemista) – традиційна страва грецької кухні. Геміста є овочами, фаршированими рисом. Найчастіше це солодкий перець та помідори, але також фарширують кабачки, цукіні чи картоплю.
1 год 20 хв3
Аджика прийшла до нас з Абхазії, де є традиційною пікантною гострою приправою до різних страв. У нас ця закуска прижилася більше у більш м’яких та гармонійних за смаком...
40 хв6
Рис з куркою та яйцем на сковороді є повноцінною стравою, що підходить для обіду або вечері. За півгодини доступні інгредієнти перетворюються на дивовижне частування.
35 хв4
Шаурма з червоною рибою відрізняється від м’ясної незвичайним смаком, та й корисніша. Червону рибу беруть або слабосолону, або обсмажують або запікають. У цьому варіанті готуємо
2 год 0 хв1
Заготівля лечо з баклажанами та перцем стає все більш популярною, з’являються різні варіанти його приготування. У цьому рецепті вам пропонується приготувати баклажани з болгарським
25 хв4
Рис з овочами та яйцем на сковороді виглядає яскраво. Втілення рецепту займає третину години, і кожен зможе виділити цей час. Дивуючу страву подають самостійно або використовують як гарнір.
60 хв4
Густий і наваристий суп-пюре, приготований з квасолі, зігріє в холоди і додасть сил. Щоб блюдо вийшло більш яскравим за смаком, в нього можна додати трохи соусу «Табаско».
суп з сирними галушками
1 год 10 хв5
У цьому супі відсутнє м’ясо, зате він сповнений свіжих овочів. Для приготування галушок використовується яйце, вершкове масло, борошно, зелень і сир, завдяки якому вони виходять ніжними і дуже.
15 хв36
Шукаєте смачні та легкі закуски для вашого столу? Зупиніть свій вибір на класиці. Приготуйте канапе в стилі грецького салату. Вас порадує свіжий смак частування, а також простий кулінарний...
20 хв4
Ви ламаєте голову, придумуючи оригінальне і смачне блюдо? Легкий і корисний салат з чіпсів і кукурудзи стане гідною прикрасою столу. Приготувати вишуканий салат з чіпсів і кукурудзи в.
30 хв8
Яскрава ідея приготування канапе – з додаванням креветок. Морепродукт додасть приємний легкий смак. Крім того, частування буде цікаво виглядати на столі. Спробуйте!