Рис з овочами та яйцем на сковороді

Рис з овочами та яйцем на сковороді виглядає яскраво. Втілення рецепту займає третину години, і кожен зможе виділити цей час. Дивуючу страву подають самостійно або використовують як гарнір. Овочі застосовуємо найрізноманітніші.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
25 хвДрук
  • Очистивши моркву та солодкий перець, нарізаємо разом із білою частиною зеленої цибулі. Розжаривши сковороду з олією, припускаємо нарізку. Промиваючи зернятка рису від крохмалю до чистої води, варимо відповідно до рекомендацій на пачці. Використовуємо бурий рис, “Жасмин” або “Басматі”.
  • До овочевої нарізки вивантажуємо рубаний часник або присипаємо гранульованою спецією та підсмажуємо. Таким чином даємо часнику розкритися та віддати свій аромат.
  • Коли овочі стануть м’якими, відсуваємо їх на край. На вільне місце розбиваємо 2 яйця категорії С1 або 3 яйця С2.
  • Яйця, що схопилися, починаємо розмішувати з овочевим пасеруванням до повної готовності. Присмачуємо оцтом (у мене рисовий) або використовуємо сік лайма чи лимона.
  • Присмачуємо натуральним соусом на соєвих бобах. У мене є Kikkoman.
  • Посипаємо спеціями. Головне не переборщити із сіллю. Для гостроти можна використовувати пластівці чилі або посікти свіжий пекучий перець.
  • На завершення посипаємо рубаним пір’ям цибулі.
  • Вивантажуємо приготований рис до скремблу з овочами та поєднуємо інгредієнти.
  • Нагріваємо до добре теплого стану та відключаємо газ.

Розкладаємо розсипчасту страву по порціях, використовуючи глибокий посуд. За бажання прикрашаємо підсмаженим кунжутом. Для створення атмосфери подаємо частування з паличками.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь