Рис з овочами – одна з найулюбленіших і поживних страв. Його можна сміливо подавати як в якості гарніру до риби або м’яса, так і у вигляді самостійної страви, в тому числі і для тих, що дотримуються посту. Дане блюдо виграє тим, що його можна готувати цілий рік – влітку і восени можна сміливо пускати в хід найрізноманітніші сезонні овочі, а в зимовий період справжньою паличкою-виручалочкою стануть заморожені овочі, які можна заморозити про запас самостійно або ж придбати в найближчому магазині.

Як приготувати рис з овочами

Рис з овочами можна готувати як в духовці, так і мультиварці або в пароварці – в останніх двох випадках він буде вважатися низькокалорійним і справжнісіньким дієтичним блюдом. Дуже смачним виходить і рис по-китайськи-в даному випадку рис обсмажується разом з овочами. Не варто забувати і про такі чудові страви, як різотто або плов з овочами!

З найдавніших часів рис славиться своїми дієтичними властивостями і безсумнівною користю для організму – все це зробило його неймовірно популярним продуктом практично у всіх кухнях світу. А відварений рис взагалі є найбільш затребуваною крупою в світі!

Для того, щоб приготувати рис з овочами, підійде будь-який рис – і бурий, і білий, і навіть червоний. Спочатку його необхідно відварити, причому для цього слід використовувати «правильний» посуд – справа в тому, що в каструльках із занадто тонкими стінками крупа легко може пригоріти ще до того, як почне википати вода. Так що для варіння рису слід брати каструлю з товстими стінками, і вона ні в якому разі не повинна бути алюмінієвою – алюміній вважається шкідливим для здоров’я матеріалом. Що стосується співвідношення рису і води, то на одну частину рису зазвичай беруть дві частини води. А якщо для приготування були обрані екзотичні види рису, не завадить додатково ознайомитися і з інструкцією на упаковці. І не варто занадто часто відкривати кришку, поки рис вариться! Солити ж його необхідно на самому початку, в іншому випадку прісна вода швидко вбереться в крупу, і підсолити її буде вкрай проблематично. А як тільки рис звариться, можна відразу ж додавати до нього і заздалегідь підготовлені овочі.

Особливо добре рис поєднується з солодким болгарським перцем, а також з морквою, гарбузом, кабачком і капустою. Щоб зберегти структуру овочів і їх насичений колір, їх рекомендується обсмажувати на сковороді окремо і тільки потім з’єднувати з відвареним рисом. Ще один варіант – обсмажити овочі до напівготовності, а потім готувати їх до кінця вже разом з рисом. І в тому, і в іншому випадку вони вийдуть дуже смачними!

45 хв4
Смажений рис із яйцем та кукурудзою приваблює своїм зовнішнім виглядом та піднімає апетит. Страва підходить усім, хто відмовився від м’ясних виробів. А для м’
45 хв3
Рис із яйцем та соєвим соусом – страва, яка припаде до душі поціновувачам простої їжі та всім, хто любить гострі закуски. Яскравий смак страви підкорить усіх гурманів. Страва...
25 хв4
Рис з овочами та яйцем на сковороді виглядає яскраво. Втілення рецепту займає третину години, і кожен зможе виділити цей час. Дивуючу страву подають самостійно або використовують як гарнір.
20 хв2
Смажений рис з яйцем по-китайськи є частуванням, яке не завдасть незручностей і підійде не тільки для сніданку, але і для будь-якого іншого прийому їжі. Страва припаде до смаку...
4 год 40 хв4
Яскраве і смачне частування можна приготувати з гарбуза і рису. Солодка і ароматна каша стане відмінним рішенням для домашнього сніданку або перекусу. Беріть на замітку просту кулінарну ідею!
Рис з овочами, курячою грудкою і грибами
50 хв3
На сковороді обсмажуються печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і.
1 год 10 хв2
На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутна олія і сіль. В...
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
1 год 20 хв2
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом.
60 хв4
На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Блюдо готується на маленькому вогні 20 хвилин, а.
1 год 35 хв4
На дно форми для запікання засипається рис, зверху викладаються нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці.