Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі

Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі

На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом. Потім варений рис перекладається в тарілку разом з овочами і куркою. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Для початку готуємо курку. Добре промиваємо її під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, ріжемо на смужки і перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до м’яса 3 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики подрібненого часнику і мелений імбир.
  • Все ретельно перемішуємо і залишаємо курку маринуватися на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
  • Стручкову квасолю поміщаємо в невелику каструлю, заливаємо її окропом і варимо протягом 10 хвилин.
  • Бурий рис добре промиваємо під проточною водою і пересипаємо в каструлю. Далі заливаємо його 2.5 склянками води, доводимо до кипіння і варимо під кришкою до готовності на маленькому вогні. Потім вимикаємо вогонь і даємо йому постояти під кришкою ще 10 хвилин, щоб рис був розсипчастим.
  • Тепер готуємо овочі. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Часник також очищаємо і ріжемо тонкими пластинами. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо його смужками. Баклажан нарізаємо таким же чином, як і перець. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі разом з квасолею. Обсмажуємо все протягом 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.
  • Далі зменшуємо вогонь і додаємо до овочів 3 столові ложки соусу теріякі і таку ж кількість соєвого соусу. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще хвилину.
  • Тепер обсмажуємо на окремій сковороді промариноване куряче філе протягом 7-10 хвилин на великому вогні.
  • Через необхідний час зменшуємо вогонь, додаємо до курки столову ложку соусу теріякі і кунжут. Все перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину.
  • Наше блюдо готове. Беремо тарілку і кладемо на дно відварений бурий рис. Зверху викладаємо овочі, курку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь