Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.8 г.
Білки
0.8 г.
Жири
15.8 г.
Вуглеводи
80
ккал

Імбир ( англ. Ginger) — дуже популярна спеція практично у всьому світі. В давні часи імбир, або як тоді називали цю рослину – “інбірь”, – часто використовували для приготування збитня, квасу, різних наливок і настоянок, додавали в пряники і паски.

До речі, імбир в кондитерські вироби, солодкі страви і напої додають повсюдно — і в Азії, звідки родом ця рослина, і в Європі з Америкою, де джинжер користується підвищеним попитом у кулінарів. Дуже гарні з імбиру цукерки, мармелад, цукати та інші солодощі, всіляка здоба ( імбирний хліб ) і імбирні пряники, які печуть на Різдво вже не тільки в Європі, але і у нас, гарячі і холодні напої (лимонади і чаї), в тому числі — лікери і пиво. Імбирне пиво, наприклад, вельми популярно в Англії і США.

Що приготувати з імбиром

Використовується імбир в соусах і маринадах до м’яса, як приправа для супів і каш, яким він надає тонкий смак і вишуканий аромат. Імбир додають в ковбаси, паштети, рагу, сири, в грибні страви, фарширують ним овочі і фрукти…

В азіатських країнах імбир використовується ще ширше: його додають навіть в якості консерванту в м’ясні продукти. В Японії маринований імбир йде як приправа до суші і сашимі, а в індійській гастрономії імбир виступає інгредієнтом каррі — найвідомішої і популярної індійської приправи. У тій же Індії з меленим імбиром випускається кілька сортів імбирного борошна. Ще індуси використовують імбир замість жуйки після обіду: імбир відмінно освіжає порожнину рота.

Не менш хороший імбир/джинжер і в чаї. Можна придбати вже готовий чай з додаванням імбиру, а можна приготувати відвар самостійно: заварити коріння імбиру, остудити, додати мед і лимон. Такий чай особливо хороший при простудних захворюваннях або для підняття тонусу.

Якщо ви зібралися використовувати імбир на власній кухні, запам’ятайте час закладки в блюдо цієї спеції:

  • у м’ясні страви за 20 хвилин до готовності ( 1 порція)
  • у тісто в процесі його замісу ( можна і в кінці)
  • за 2-5 хвилин до готовності солодких страв ( компот, кисіль, пудинг, мус)
  • в соус — після закінчення теплової обробки
40 хв8
Журавлинний чай готується з доступних інгредієнтів. Вітамінний напій – це чудовий спосіб підтримати імунітет у сезон простудних захворювань. Ароматний чай готується нескладно.
10 хв3
Апельсиновий чай зігріє і наповнить силами навіть у похмурий день. Імбир у складі чаю зробить смак ще оригінальнішим з легким пікантним відтінком. Як основа для чаю можна взяти...
3 год 50 хв4
Закуска з яловичого язика із зеленню та помідорами чері у сметано-імбирному дієтичному соусі – ситна, смачна і при цьому корисна. Цю ошатну страву можна приготувати навіть на вечерю...
35 хв2
Каруру (Caruru) – бразильське блюдо з цибулі, бамії, креветок, пальмової олії та підсмажених горіхів. Каруру вважається однією з перших африканських страв, яка з’
2 год 5 хв3
Різдвяний кекс (Christmas cake) – фруктовий кекс, який подається на Різдво. Різдвяні кекси – це англійська традиція, що виникла зі сливової каші. Традиційний англійський різдвяний пиріг готується із.
12 год 35 хв4
Варення з гарбуза з імбиром – заготовка, яку роблять зазвичай пізно восени, коли під рукою є всі необхідні інгредієнти. Гарбуз обов’язково вибирайте солодких сортів із соковитою м’
40 хв6
Рис з куркою та яйцем на сковороді є повноцінною стравою, що підходить для обіду або вечері. За півгодини доступні інгредієнти перетворюються на дивовижне частування.
3 год 20 хв3
Спростіть процес приготування гарбузового варення, приготувавши його у мультиварці. Легкий рецепт «Пальчики оближеш» пропонує додати в помаранчевий десерт трохи яблук, розбавивши солодкий
45 хв
Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару
варення з ревеню і імбиру
2 год 20 хв10
Це одне з найпопулярніших видів варення. Воно смачне, ароматне і дуже корисне. За цим рецептом у вас вийде варення однорідної консистенції, що нагадує джем.
2 год 30 хв8
Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в підсумку у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.
Узвар з прянощами
12 год 20 хв2
Прянощі надають узвару чудовий і незвичайний аромат, а варіант узвару з прянощами відмінно доповнить будь-який стіл. Для такого узвару потрібно брати набір сухофруктів не менше 4-5 видів.
245 год 0 хв2
Варення із зелених волоських горіхів з шкіркою – це корисний продукт, багатий вітамінами. Таке оригінальне частування зміцнює імунітет і виступає в якості профілактичного засобу.
курячі нагетси без панірувальних сухарів
60 хв4
Пропонуємо дуже цікаву альтернативу панірувальним сухарям для нагетсів, для якої не потрібно навіть яєць. Скоринка, тим не менш, виходить дуже апетитною і хрусткою, а куряча м’
25 хв8
Ситна закуска в рамках святкового меню – канапе на чорному хлібі. Пригощайте своїх гостей смачним і яскравим продуктом.
Глінтвейн з обліпихи без алкоголю
55 хв4
Глінтвейн з обліпихи без алкоголю порадує вас своїм дивним смаком і ароматом. Подавайте домашній зігріваючий напій холодними вечорами або під час зустрічей з близькими та друзями.
1 год 10 хв4
Домашній безалкогольний глінтвейн з імбиром відрізняється насиченим смаком та яскравим ароматом. Особливо зігріваючий напій є актуальним у прохолодну погоду. Для приготування такого
Безалкогольний глінтвейн з каркаде
30 хв6
Безалкогольний глінтвейн з каркаде – це ароматний напій, що зігріває. Перед яскравим поєднанням цитрусового та пряного смаку просто неможливо встояти. Готуйте його для домашніх
1 год 50 хв2
Рамен з яєчною локшиною виходить неймовірно апетитним, ароматним і поживним. Якщо ви цінуєте страви з азіатських мотивів, то обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим
30 хв2
Глінтвейн без алкоголю на виноградному соку виходить неймовірно ароматним і насиченим за смаком. Ідеальне рішення в холодну погоду та для зимових свят. Приготувати безалкогольний напій, що зігріває, ви.