Імбир ( англ. Ginger) — дуже популярна спеція практично у всьому світі. В давні часи імбир, або як тоді називали цю рослину – “інбірь”, – часто використовували для приготування збитня, квасу, різних наливок і настоянок, додавали в пряники і паски.
До речі, імбир в кондитерські вироби, солодкі страви і напої додають повсюдно — і в Азії, звідки родом ця рослина, і в Європі з Америкою, де джинжер користується підвищеним попитом у кулінарів. Дуже гарні з імбиру цукерки, мармелад, цукати та інші солодощі, всіляка здоба ( імбирний хліб ) і імбирні пряники, які печуть на Різдво вже не тільки в Європі, але і у нас, гарячі і холодні напої (лимонади і чаї), в тому числі — лікери і пиво. Імбирне пиво, наприклад, вельми популярно в Англії і США.
Що приготувати з імбиром
Використовується імбир в соусах і маринадах до м’яса, як приправа для супів і каш, яким він надає тонкий смак і вишуканий аромат. Імбир додають в ковбаси, паштети, рагу, сири, в грибні страви, фарширують ним овочі і фрукти…
В азіатських країнах імбир використовується ще ширше: його додають навіть в якості консерванту в м’ясні продукти. В Японії маринований імбир йде як приправа до суші і сашимі, а в індійській гастрономії імбир виступає інгредієнтом каррі — найвідомішої і популярної індійської приправи. У тій же Індії з меленим імбиром випускається кілька сортів імбирного борошна. Ще індуси використовують імбир замість жуйки після обіду: імбир відмінно освіжає порожнину рота.
Не менш хороший імбир/джинжер і в чаї. Можна придбати вже готовий чай з додаванням імбиру, а можна приготувати відвар самостійно: заварити коріння імбиру, остудити, додати мед і лимон. Такий чай особливо хороший при простудних захворюваннях або для підняття тонусу.
Якщо ви зібралися використовувати імбир на власній кухні, запам’ятайте час закладки в блюдо цієї спеції:
- у м’ясні страви за 20 хвилин до готовності ( 1 порція)
- у тісто в процесі його замісу ( можна і в кінці)
- за 2-5 хвилин до готовності солодких страв ( компот, кисіль, пудинг, мус)
- в соус — після закінчення теплової обробки
40 хв8
Журавлинний чай готується з доступних інгредієнтів. Вітамінний напій – це чудовий спосіб підтримати імунітет у сезон простудних захворювань. Ароматний чай готується нескладно.
10 хв3
Апельсиновий чай зігріє і наповнить силами навіть у похмурий день. Імбир у складі чаю зробить смак ще оригінальнішим з легким пікантним відтінком. Як основа для чаю можна взяти...
3 год 50 хв4
Закуска з яловичого язика із зеленню та помідорами чері у сметано-імбирному дієтичному соусі – ситна, смачна і при цьому корисна. Цю ошатну страву можна приготувати навіть на вечерю...
35 хв2
Каруру (Caruru) – бразильське блюдо з цибулі, бамії, креветок, пальмової олії та підсмажених горіхів. Каруру вважається однією з перших африканських страв, яка з’
2 год 5 хв3
Різдвяний кекс (Christmas cake) – фруктовий кекс, який подається на Різдво. Різдвяні кекси – це англійська традиція, що виникла зі сливової каші. Традиційний англійський різдвяний пиріг готується із.
12 год 35 хв4
Варення з гарбуза з імбиром – заготовка, яку роблять зазвичай пізно восени, коли під рукою є всі необхідні інгредієнти. Гарбуз обов’язково вибирайте солодких сортів із соковитою м’
40 хв6
Рис з куркою та яйцем на сковороді є повноцінною стравою, що підходить для обіду або вечері. За півгодини доступні інгредієнти перетворюються на дивовижне частування.
3 год 20 хв3
Спростіть процес приготування гарбузового варення, приготувавши його у мультиварці. Легкий рецепт «Пальчики оближеш» пропонує додати в помаранчевий десерт трохи яблук, розбавивши солодкий
45 хв
Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару
2 год 20 хв10
Це одне з найпопулярніших видів варення. Воно смачне, ароматне і дуже корисне. За цим рецептом у вас вийде варення однорідної консистенції, що нагадує джем.
2 год 30 хв8
Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в підсумку у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.
12 год 20 хв2
Прянощі надають узвару чудовий і незвичайний аромат, а варіант узвару з прянощами відмінно доповнить будь-який стіл. Для такого узвару потрібно брати набір сухофруктів не менше 4-5 видів.
245 год 0 хв2
Варення із зелених волоських горіхів з шкіркою – це корисний продукт, багатий вітамінами. Таке оригінальне частування зміцнює імунітет і виступає в якості профілактичного засобу.
60 хв4
Пропонуємо дуже цікаву альтернативу панірувальним сухарям для нагетсів, для якої не потрібно навіть яєць. Скоринка, тим не менш, виходить дуже апетитною і хрусткою, а куряча м’
25 хв8
Ситна закуска в рамках святкового меню – канапе на чорному хлібі. Пригощайте своїх гостей смачним і яскравим продуктом.
55 хв4
Глінтвейн з обліпихи без алкоголю порадує вас своїм дивним смаком і ароматом. Подавайте домашній зігріваючий напій холодними вечорами або під час зустрічей з близькими та друзями.
1 год 10 хв4
Домашній безалкогольний глінтвейн з імбиром відрізняється насиченим смаком та яскравим ароматом. Особливо зігріваючий напій є актуальним у прохолодну погоду. Для приготування такого
30 хв6
Безалкогольний глінтвейн з каркаде – це ароматний напій, що зігріває. Перед яскравим поєднанням цитрусового та пряного смаку просто неможливо встояти. Готуйте його для домашніх
1 год 50 хв2
Рамен з яєчною локшиною виходить неймовірно апетитним, ароматним і поживним. Якщо ви цінуєте страви з азіатських мотивів, то обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим
30 хв2
Глінтвейн без алкоголю на виноградному соку виходить неймовірно ароматним і насиченим за смаком. Ідеальне рішення в холодну погоду та для зимових свят. Приготувати безалкогольний напій, що зігріває, ви.