Соковиті та хрусткі курячі нагетси без панірувальних сухарів

курячі нагетси без панірувальних сухарів

Пропонуємо дуже цікаву альтернативу панірувальним сухарям для нагетсів, для якої не потрібно навіть яєць. Скоринка, тим не менш, виходить дуже апетитною і хрусткою, а куряча м’якоть – неймовірно соковитою. Весь секрет – в поетапній обробці шматочків філе борошном із застосуванням води. Приготувавши нагетси один раз за цим методом, можливо, повертатися до класичних сухарів і не захочеться.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Куряче філе промиваємо і обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо його невеликими шматочками поперек волокон.
  • Розміщуємо шматочки філе в миску. Висипаємо поверх спеції: червоний перець чилі мелений, чорний мелений перець, порошок сушеного імбиру і сіль. Вливаємо оливкову олію і воду в зазначеній кількості. Ретельно перемішуємо все разом, щоб кожен шматочок філе з усіх боків покрився рідиною і прянощами. Ми залишаємо курку на десять-п’ятнадцять хвилин для маринування.
  • У широку ємність з бортами висипаємо борошно. Частинами викладаємо прямо в борошно промариновані шматочки філе і обвалюємо їх з усіх боків.
  • У глибоку миску наливаємо воду кімнатної температури. Обваляні в борошні шматочки філе складаємо в друшляк і занурюємо у воду на кілька секунд. Завдання даного етапу – добре змочити борошно на поверхні філе. Після занурення в воду даємо волозі трохи стекти.
  • Потім знову щільно обвалюють філе в борошні. Щоб струсити його надлишок з поверхні, поміщаємо шматочки в інший сухий друшляк і стукаємо по краю долонею – борошно обсипиться.
  • У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо велику кількість рослинної олії без запаху. Її кількість повинна бути такою, щоб нагетси вільно плавали і обсмажувалися з усіх боків. У повністю гарячу олію занурюємо частинами паніровані шматочки філе і смажимо їх сім-вісім хвилин при середній температурі, періодично перевертаючи, щоб сформувалася рівномірна скоринка. Після обсмажування перекладаємо готові нагетси на сито, щоб зайва олія стекла.
  • Готові нагетси укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Філе в такій паніровці виходить дуже ніжним і соковитим. З хрусткою пшеничною скоринкою – ідеальне поєднання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь