Лимонад (від фр. limonade) – прохолодний напій. Спочатку лимонад робили на основі лимонного соку з додаванням води і цукру. Лимонад – один з перших напоїв, який стали виробляти промислово, причому незабаром для цього стали використовувати не тільки лимони, а й інші фрукти і ягоди.

Як приготувати лимонад

Лимонади бувають як газовані, так і без газу.

У домашніх умовах приготувати лимонад зовсім не важко. Домашній лимонад роблять не газованим. Для приготування традиційного домашнього лимонаду вам знадобиться лимонна цедра, настояна на спирту, лимонний сік, вода, шафран або куркума (в якості барвника) і цукор. Всі інгредієнти треба змішати і залишити в холодильнику на ніч. Подавати напій слід з льодом.

Є і більш прості рецепти, які не потребують витримки на холоді. Іноді цукор заливають невеликою кількістю води і кип’ятять до його повного розчинення. А потім змішують сироп, що вийшов з лимонним соком, розбавляють водою і подають охолодженим.

Часто для додання додаткового аромату і смаку в лимонад додають спеції і пряні трави – м’яту, імбир.

Персиковий лимонад
15 хв40133
Персики у нас зараз в самому сезоні. І гріх цим не скористатися. Пропоную вам приготувати ось такий чудовий персиковий лимонад – смачний, ароматний і освіжаючий.
15 хв60264
Хто пам’ятає легендарний лимонад “Дюшес” з дитинства? Це ж був улюблений напій, набагато смачніше якихось “Кока-Коли”
2 год 30 хв100206
полуничний лимонад з м'ятою рецепт
35 хв60139
Огірковий лимонад
15 хв30178
лимонад класичний
10 год 0 хв50135
За бажанням цукор можна замінити медом. А для тих, хто любить несолодкий смак, можна замість 5 ложок покласти 3-4 ложки цукру або меду.Слід пам’