Класичний лимонад

лимонад класичний

За бажанням цукор можна замінити медом. А для тих, хто любить несолодкий смак, можна замість 5 ложок покласти 3-4 ложки цукру або меду.
Слід пам’ятати, що не всі лимони підійдуть для напою. Краще вибирати товстокорі цитруси. Саме з них вийде більше цедри, соку, а гіркоти буде значно менше, ніж у лимонів з тонкою шкіркою.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
10 год 0 хвДрук
  • Ретельно вимити лимони і натерти цедру на самій дрібній тертці. Потрібно подрібнити цедру, не зачіпаючи білий шар лимона. Це важливо!
  • Потім перетерти цедру з цукром. Краще це робити дерев’яною ложкою. У мене її не було, я перетирала фарфоровим товкачем в ступці. На цьому етапі можна додати листочки м’яти і перетерти цукор і цедру з ними.
  • Після слід залишити цю кашку на кілька годин для змішування смаків.
  • Далі вичавити сік з цих 5 лимонів і теж додати до перетертої цедри. Залишити настоятися на кілька годин.
  • Потім додати питну (відфільтровану) воду, добре перемішати це все і процідити через марлю в скляний глечик. Поставити в холодильник для охолодження.
  • Напій готовий до вживання.

Пити в охолодженому вигляді, в спеку можна подавати з кубиками льоду!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь