Гарбузове варення з яблуками на зиму в мультиварці

Спростіть процес приготування гарбузового варення, приготувавши його у мультиварці. Легкий рецепт «Пальчики оближеш» пропонує додати в помаранчевий десерт трохи яблук, розбавивши солодкий смак приємною кислинкою. Кількість цукру можна додавати на ваш смак, а ось з лимонною кислотою краще не експериментувати, щоб не зіпсувати гарбузові ласощі.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Яблуко добре промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо тверду серцевину з кісточками.
  • Не очищаючи від корисної шкірки, нарізаємо яблуко невеликими шматочками і поміщаємо їх в чашу мультиварки.
  • На відміну від яблука, з гарбуза слід забрати тверду шкірку. Також необхідно видалити волокнисту частину з насінням та нарізати м’якоть кубиками середнього розміру.
  • Пересипаємо овоч до яблука в мультиварку та засипаємо все цукром.
  • Добре перемішуємо інгредієнти, додаємо до них трохи лимонної кислоти, всипаємо імбир і даємо настоятися продуктам приблизно 60 хвилин.
  • Коли гарбуз пустить достатньо соку, вибираємо програму «Тушкування» та ставимо на 1 годину. Якщо після цього часу гарбуз та яблука проваряться недостатньо добре, то встановлюємо ще на 20 хвилин. Порада: якщо ви використовували гарбуз щільної структури, його слід час від часу помішувати при томленні.
  • Після закінчення часу дістаємо гаряче гарбузове варення і розкладаємо його за заздалегідь простерилізованим банкам, герметично закручуючи кришками, що прокип’ятили.

Гарбузове варення з яблуком приготувалося швидко та легко! Зберігаємо заготівлю в сухому та прохолодному місці після повного остигання. Смачної вам зими та заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь