Варення з яблук з апельсином та лимоном

Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по 10-15 хвилин. Гаряче варення розливається по банках і закочується.

Почнемо готувати варення з яблук із апельсином та лимоном

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 188 ккал
Білки: 0.3 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 45.7 г
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Можна також натерти їх у великій тертці.
  • Лимон також промиваємо. Натираємо його на дрібній тертці, щоб з нього знялася вся цедра. З м’якоті знімаємо плівки та нарізаємо невеликими шматочками.
  • З апельсинів зчищаємо шкірку, видаляємо плівки і грубо нарізаємо.
  • Максимально близько до шкірки апельсинів зрізаємо білу м’якоть і дрібно нарізаємо її як брусочків.
  • У глибокий посуд, в якому варитиметься варення, відправляємо нарізані яблука, апельсини, лимон і цедру.
  • Засипаємо зверху цукровим піском, акуратно перемішуємо і залишаємо на ніч, щоб фрукти виділили сік.
  • Через цей час відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин.
  • Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Повторюємо цей крок ще 3-4 рази, доки яблука не стануть прозорими.
  • Банки заздалегідь стерилізуємо зручним чином і розливаємо ще гаряче варення.
  • Закочуємо кришками, даємо повністю охолонути і відправляємо у потрібне для зберігання місце.

Використовуємо як начинку для випічки або вживаємо в чистому вигляді. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь