Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по 10-15 хвилин. Гаряче варення розливається по банках і закочується.
Почнемо готувати варення з яблук із апельсином та лимоном
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 3 кг.
- Лимон 1 шт.
- Апельсин 3 шт.
- Цукор-пісок 2 кг.
На порцію
Калорії: 188 ккал
Білки: 0.3 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 45.7 г
Кроки
- Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Можна також натерти їх у великій тертці.
- Лимон також промиваємо. Натираємо його на дрібній тертці, щоб з нього знялася вся цедра. З м’якоті знімаємо плівки та нарізаємо невеликими шматочками.
- З апельсинів зчищаємо шкірку, видаляємо плівки і грубо нарізаємо.
- Максимально близько до шкірки апельсинів зрізаємо білу м’якоть і дрібно нарізаємо її як брусочків.
- У глибокий посуд, в якому варитиметься варення, відправляємо нарізані яблука, апельсини, лимон і цедру.
- Засипаємо зверху цукровим піском, акуратно перемішуємо і залишаємо на ніч, щоб фрукти виділили сік.
- Через цей час відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин.
- Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Повторюємо цей крок ще 3-4 рази, доки яблука не стануть прозорими.
- Банки заздалегідь стерилізуємо зручним чином і розливаємо ще гаряче варення.
- Закочуємо кришками, даємо повністю охолонути і відправляємо у потрібне для зберігання місце.
Використовуємо як начинку для випічки або вживаємо в чистому вигляді. Смачного!