Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.4 г.
Білки
0.4 г.
Жири
9.8 г.
Вуглеводи
47
ккал

Яблука самий звичний наш фрукт, але при цьому вони завжди готові піднести черговий кулінарний сюрприз. Почнемо з того, що яблука дуже корисні. Як свідчить англійське прислів’я, “одне яблуко в день робить доктора непотрібним”. Один з доказів користі яблук – дієтичні страви з яблук. Такі страви містять багато клітковини, вітамінів, мікроелементів, перш за все, заліза.

Найпопулярніше дієтичне блюдо з яблук – це печені яблука. Також можна зробити яблучне пюре. Є й інші рецепти які максимально зберігають їх користь. Корисні і смачні страви з яблук це фруктові салати.

Якщо ви не знаєте, що приготувати з яблук, рецепти з якими дуже численні, перш за все виберіть, яке блюдо ви будете готувати. Практично в будь-якій групі страв можна використовувати яблука. Вони входять в найрізноманітніші розділи кулінарії – від заготовок, до м’ясних страв. Звичайно, це перш за все десерти і випічка. Такі страви як вишукані, так і дуже прості. Наприклад, якщо вас цікавить, що приготувати з яблук швидко, приготуйте шарлотку або вертуту з яблуками.

Що приготувати з яблук

Але це не єдиний варіант, що можна приготувати з яблук. Рецепти з яблуками є і серед перших, і серед других страв. Мало хто готує супи з яблуками, і дуже даремно, тому що такі страви дуже своєрідні на смак. Той же звичний борщ з яблуками знаходить цікавий новий смак. Є багато любителів кислих або мочених яблук, відповідно їх цікавить, що приготувати з кислих яблук. На першому місці тут знову ж супи. Крім цього з кислих яблук готують смачні салати.

Яблука також хороші тим, що хоча яблучний сезон швидко закінчується, яблука добре зберігаються в свіжому вигляді. Тому питання, що приготувати з яблуками, буде актуальне практично цілий рік. Кожен раз ви зможете знаходити на нього нову відповідь, який завдяки нашим фоторецептам буде легко приготувати.

10 хв2
Велика кількість людей не може вживати молочні продукти, але дуже люблять такі корисні напої як смузі, які часто готують саме з молоком або кефіром. Альтернативою може стати смузі...
20 хв1
Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками.
1 год 20 хв3
Залишилося зовсім небагато часу до Нового року. Наступний рік буде за східним календарем роком Дракона. Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракона.
1 год 10 хв4
Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком.
45 хв4
Салат з язиком – коронна страва справжнього святкового застілля. Він дуже апетитний, ситний та поживний. А смак у нього просто дивовижний. Приготувати його не важко, хоча з язиком...
1 год 10 хв6
Салат Олів’є з яблуком – це апетитне частування, яке прикрасить ваш домашній або святковий стіл і порадує особливою соковитістю. Такий салат відрізняється приємним смаком
24 год 0 хв5
Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по...
60 хв5
Яблучний крамбл (Apple crumble) – традиційна страва англійської кухні. Крамбл є запіканка під розсипчастою крихтою з борошна з вершковим маслом і цукром. Найчастіше крамбл роблять із фруктів, і.
48 год 0 хв3
Лимонний сік не тільки сприяє кращій консервації, але також дозволяє варенню залишатися прозорішим і зберігає смак яблук яскравим та насиченим. Почнемо готувати варення з яблук часточками
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
24 год 0 хв1
Поєднання кориці з яблуком ніколи не буває поганим. Ця спеція робить варення пряним, ароматним і затишним, тому його дуже часто закочують на зиму. Почнемо готувати варення з яблук...
24 год 0 хв6
Таке варення дуже часто закочують на зиму, оскільки завдяки особливостям приготування в яблуках зберігається багато вітамінів, а пряні спеції роблять варення дуже ароматним.
4 год 0 хв1
Шалено шкода викидати яблука, що залишилися, які не вдалося з’їсти під час сезону, тому пропоную приготувати дивовижно смачне яблучне варення з цікавою добавкою – апельсином.
20 хв1
Варення за цим рецептом виходить неймовірно схожим за смаком та ароматом на свіжі плоди. Приготування не займе багато часу, а ось отримані заготовки зберігаються у погребі до п’яти...
2 год 30 хв6
З появою мультиварок на ринку, життя багатьох господарок стало набагато простіше! Адже тепер не потрібно шукати на запилених полицях величезні емальовані тази, контролювати вогонь на
2 год 0 хв1
Ароматне домашнє варення з яблук та груш у мультиварці на зиму виходить солодким та наваристим. Такий простий процес значно заощадить ваш час. Приступимо до приготування варення з яблук...
24 год 0 хв3
Смачне варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму готується лише із стиглих, соковитих та неушкоджених фруктів. Груші роблять десерт ніжним за текстурою, а яблука надають...
30 хв6
Сливовий компот з яблуками – що може бути смачнішим? Приготований своїми руками з натуральних інгредієнтів та сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця!
40 хв
Сьогодні ми з вами займемося заготівлею смачного домашнього сливово-яблучного компоту. Для надання йому більшого аромату ми додамо до банки 1 персик, якого буде абсолютно достатньо
2 год 30 хв6
Вам надається рецепт оригінальної та смачної заготівлі лечо з баклажанами та грибами. Його можна подати самостійною стравою, гарніром або салатом, можна їсти гарячим або холодним.