Салат “Дракон” з куркою та ківі

Залишилося зовсім небагато часу до Нового року. Наступний рік буде за східним календарем роком Дракона. Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракона. Як основу для цієї страви я приготувала салат з курки, моркви, сиру та яблука. Такий салат виходить в міру соковитим, апетитним і досить ситним. Він гарний на смак і без тематичного оформлення, ну а при належній подачі він сподобається всім без винятку. Приготуйте новорічний салат “Дракон” з куркою та ківі і він точно сподобається і вам, і вашим гостям!

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Зварити куряче філе до готовності у підсоленій воді (варити з моменту закипання води 25 хвилин), потім дати вареному м’ясу повністю охолонути (можна залишити його остигати прямо в бульйоні, а можна викласти на тарілку). Зварити круто яйце (варимо 10 хвилин після початку кипіння води), потім залити його холодною водою і залишити до повного остигання. Охолоджене яйце очистити. Відрізати з двох сторін “кінчики” білка і відкласти убік (ці шматочки використовуватимемо для формування очей дракона).
  • Морквину в шкірці теж потрібно відварити заздалегідь (варити хвилин 25-30 з моменту закипання води), потім дати її охолонути і очистити. Нарізати куряче м’ясо на невеликі шматочки. Морквину та яйце, що залишилося після відрізання “кінчиків”, натерти на великій тертці. Сир натерти на дрібній тертці. Скласти в глибоку миску курку, яйце, сир та моркву.
  • Яблуко, очищене від шкірки, натерти на великій тертці і викласти його в миску. Яблуко додавайте в останню чергу і одразу заправляйте салат майонезом, тому що яблучко швидко темніє.
  • Змішайте всі інгредієнти салату з майонезом, якщо потрібно підсоліть (я сіль додавати не стала).
  • На плоску страву викласти салат у вигляді фігурки дракона.
  • Ківі очистити від шкірки і гострим ножем нарізати на тонкі півкружечки. Обкласти півкуточками ківі всього дракончика. Чим тонше часточки, тим простіше обкладати фігурку дракона. Зі свіжого огірка вирізати трикутний частокіл і вставити в спинку дракона.
  • Вирізати з маслин кружальця. З відкладених білків яєць і кружечків з маслин сформувати очі, розташувати їх на мордочці дракона. З болгарського перцю вирізати крильця дракона. Лапи та ніздрі зробити з маслин. Дати салату обов’язково просочитися в холодильнику, як мінімум, протягом 30 хвилин, і можна подавати до столу.

Чудовий новорічний салат “Дракон” з куркою та ківі здивує та порадує ваших гостей і зовнішнім виглядом, і приємним смаком.

Така милашка прикрасить будь-який новорічний святковий стіл.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь