Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.2 г.
Жири
8.1 г.
Вуглеводи
36
ккал

Веселі помаранчеві апельсини — відмінна прикраса святкового столу, що створює певний настрій серед гостей. При цьому велику роль відіграє не тільки колір апельсина, але і його неповторний аромат, і його освіжаючий смак.

Що приготувати з апельсинами

Слово “апельсин” в перекладі з німецької означає “китайське яблуко”. Дійсно, Батьківщина апельсина — це Китай. Цілком можливо, що в цій країні і був створений апельсин, що став гібридом помело і мандарина. На територію Європи апельсин був завезений португальцями, і тепер апельсин вільно росте на всьому узбережжі Середземного і Чорного морів. У країнах Центральної Америки апельсин також цілком звичайне явище.

Апельсин — багате джерело вітамінів групи В, А також С, Е, А. Апельсин містить фосфор, кальцій, магній, цинк, мідь, залізо, калій. Для збереження здоров’я і бадьорості досить випивати один стакан апельсинового соку щоранку. У Сполучених Штатах, до слова сказати, країні-імпортері апельсинів, саме так і роблять.

У давнину апельсин широко застосовували як засіб проти цинги. У кулінарії апельсин використовується не тільки в якості м’якоті (точніше, не стільки), але ще і у вигляді цедри. Апельсинова цедра — частий компонент солодкої випічки і варення з фруктів і ягід. Багато рецептів з апельсинами використовують цедру апельсина.

Взагалі ж апельсини є ідеальним компонентом для безлічі самих різних страв, починаючи солодкими і закінчуючи гострими. Серед цих страв виділяються: салат з апельсинами, качка з апельсинами, курка з апельсинами, гусак з апельсинами, індичка з апельсинами, цукати з апельсинів, свинина з апельсинами, варення з апельсинів, пиріг з апельсинами і так далі. Рецепти з апельсинами вельми різноманітні і численні.

Гурмани не проти покуштувати смажений апельсин і навіть фаршировані апельсини. До того ж, щоб їх приготувати, не потрібно ніяких особливих навичок або спеціального посуду.

Желе «апельсинові часточки»
25 хв60111
З радістю ділюся своїм улюбленим рецептом – знахідкою! Називаю я його просто: “апельсинові часточки” або креативне желе. Такі ласощі і справді мало хто пробував. Тому запам’
Салат "Тигр" з яловичою печінкою
2 год 30 хв6047
Салат з яловичою печінкою і овочами виходить дуже смачним і ніжним. Його незвичайне оформлення у вигляді тигра обов’язково сподобається всім присутнім за святковим столом.
7 год 55 хв5036
Якщо ви не знаєте, який десерт подати на новий 2022 рік, пропонуємо своїми руками приготувати в домашніх умовах торт-суфле з апельсинами і вершковим кремом. Рецепт з фото зовсім...
1 год 10 хв4068
Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.
варення з журавлини і апельсину
1 год 20 хв50142
Чудове варення з журавлини і апельсина – натуральне джерело вітаміну С. Аромат апельсина прекрасно гармонує з яскравим журавлинним смаком, такий десерт неодмінно сподобається вашій родині.
Солодкі часточки гарбуза з медом в духовці
1 год 30 хв30118
Коли гості на порозі, а пригостити їх нічим – вихід є. Готуємо швидкий, але дуже смачний і оригінальний десерт: гарбузові шматочки карамелізовані завдяки меду. Таке блюдо підійде, як...
Лікер алкогольний цитрусовий
20 хв100116
Смачний, корисний і ароматний напій. Час приготування 20 хвилин. Час настоювання 10 днів.
грушевий лікер на горілці
10 год 0 хв10121
Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.
варення з порічок і апельсина
1 год 30 хв20185
Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі.
30 хв40210
Триває сезон заготовок, і я хочу поділитися з вами ще одним прекрасним рецептом. Нещодавно ми вже приготували вишню в желе і засолили огірки. А днями чоловік привіз з...
джем з кавунових кірочок на зиму
1 год 40 хв20185
Такий кавуновий джем стане прекрасним доповненням до ранкових тостів, бутербродів, оладок. При бажанні в нього можна додати ківі, ананас, персик та інші фрукти.
варення без варки з агрусу, ківі і апельсина
5 год 0 хв30248
Ще один рецепт варення без варіння. Для зберігання його так само можна заморозити або розлити по банках. Агрус в поєднанні з ніжним злегка кислуватим смаком ківі і яскравий...
Заморожуємо на зиму варення з агрусу з апельсином
30 хв50100
Це один з найпростіших варіантів приготувати варення з агрусу без варіння. Ви просто поєднуєте необхідні інгредієнти – а їх всього 3-і ласощі готові. З додаткових продуктів тут додається.
варення з подрібненого агрусу і апельсина
2 год 0 хв20124
Можливо, вам здасться, що це варення готувати дещо важче, ніж попереднє, але це не так – рецепт теж дуже і дуже простий. Але є кілька особливостей: в варення...
варення з ревеню і апельсинів з волоськими горіхами
54 хв074
Дуже смачне варення з ревеню у вас вийде за даним рецептом. Свіжість самої рослини, яскраві нотки цитрусових і пряний аромат бадьяна і кориці – все разом робить смак...
варення з вишень апельсином і корицею
4 год 0 хв60488
Апельсини в варення будуть відчуватися, як цукати. Досить міцні, пружні – вони дуже цікаві на контрасті з м’якою вишнею і рідкою частиною варення. Аромат же від вишні і...
грушево-апельсиновий компот в банки
60 хв60148
Ще один дуже цікавий варіант смачного компоту з грушами виходить, якщо додати до нього апельсин. Солодкий, з яскравим цитрусовим ароматом і вираженим смаком – такий напій освіжає. Готувати...
полуничний компот з апельсином
55 хв8079
Ще один простий незвичайний рецепт смачного компоту з полуницею представлений вашій увазі. Полуниця в поєднанні з апельсином дають дуже яскравий вибуховий смак свіжості.
компот з черешні з апельсином і лимоном
60 хв120341
Дуже смачний компот, в складі якого є не тільки черешня, але і цитрусові фрукти, а також груша. Завдяки цьому смак виходить дуже цікавим і багатогранним – він як...
паска з цукатами без замісу тіста
1 год 40 хв0327
Це просто неймовірно легкий в приготуванні рецептик паски. По суті, він не особливо відрізняється за складністю від тієї ж шарлотки або будь-якого іншого подібного пирога.