Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.2 г.
Жири
8.1 г.
Вуглеводи
36
ккал

Веселі помаранчеві апельсини — відмінна прикраса святкового столу, що створює певний настрій серед гостей. При цьому велику роль відіграє не тільки колір апельсина, але і його неповторний аромат, і його освіжаючий смак.

Що приготувати з апельсинами

Слово “апельсин” в перекладі з німецької означає “китайське яблуко”. Дійсно, Батьківщина апельсина — це Китай. Цілком можливо, що в цій країні і був створений апельсин, що став гібридом помело і мандарина. На територію Європи апельсин був завезений португальцями, і тепер апельсин вільно росте на всьому узбережжі Середземного і Чорного морів. У країнах Центральної Америки апельсин також цілком звичайне явище.

Апельсин — багате джерело вітамінів групи В, А також С, Е, А. Апельсин містить фосфор, кальцій, магній, цинк, мідь, залізо, калій. Для збереження здоров’я і бадьорості досить випивати один стакан апельсинового соку щоранку. У Сполучених Штатах, до слова сказати, країні-імпортері апельсинів, саме так і роблять.

У давнину апельсин широко застосовували як засіб проти цинги. У кулінарії апельсин використовується не тільки в якості м’якоті (точніше, не стільки), але ще і у вигляді цедри. Апельсинова цедра — частий компонент солодкої випічки і варення з фруктів і ягід. Багато рецептів з апельсинами використовують цедру апельсина.

Взагалі ж апельсини є ідеальним компонентом для безлічі самих різних страв, починаючи солодкими і закінчуючи гострими. Серед цих страв виділяються: салат з апельсинами, качка з апельсинами, курка з апельсинами, гусак з апельсинами, індичка з апельсинами, цукати з апельсинів, свинина з апельсинами, варення з апельсинів, пиріг з апельсинами і так далі. Рецепти з апельсинами вельми різноманітні і численні.

Гурмани не проти покуштувати смажений апельсин і навіть фаршировані апельсини. До того ж, щоб їх приготувати, не потрібно ніяких особливих навичок або спеціального посуду.

1 год 40 хв6
Василопіта (Vasilopita) – традиційна грецька страва. Василопіта є кексом або хлібом, який подається опівночі напередодні Нового року, щоб відсвяткувати День Святого Василя.
24 год 0 хв5
Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по...
5 год 30 хв4
Фейжоада (Feijoada) – традиційна бразильська страва, що корінням йде в колоніальні часи. Згідно з однією з версій, винахід фейжоади – справа рук бразильських рабів, які експериментували із залишками їжі.
15 хв1
Фарофа – смажена мука маніоки (можна замінити манкою). Цю ситну страву можна знайти в багатьох закладах, де її подають як додаткову або навіть основну.
4 год 0 хв1
Шалено шкода викидати яблука, що залишилися, які не вдалося з’їсти під час сезону, тому пропоную приготувати дивовижно смачне яблучне варення з цікавою добавкою – апельсином.
2 год 30 хв6
З появою мультиварок на ринку, життя багатьох господарок стало набагато простіше! Адже тепер не потрібно шукати на запилених полицях величезні емальовані тази, контролювати вогонь на
5 год 10 хв2
Варення із гарбуза з медом – чудовий варіант для тих господарок, які люблять експерименти. По праву гарбуз вважається одним з найкорисніших і найсмачніших овочів, розхвалювати його переваги можна.
Варення з кабачків із корицею
13 год 0 хв10
Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків із корицею. Десерт набуває незрівнянного аромату та смаку за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим
1 год 10 хв2
Сьогодні нам захотілося приготувати щось незвичайне та дуже смачне, вибір упав на варення з кабачків з апельсином. Ніжне за консистенцією, з тонкими цитрусовими нотками – це щире блаженство....
10 год 0 хв2
Гарбузове варення, приготовлене за цим рецептом, виходить дуже насиченим, ароматним, красивим і напрочуд смачним! Так як у складі інгредієнтів присутні цитрусові, то десерт виходить
35 хв1
Салат з руколою і печінкою курки просто смачний. Готується він швидко і інгредієнти доступні, бюджетні і корисні. Гіркувата зелень руколли відмінно поєднується з цим субпродуктом.
варення з полуниці з апельсином на зиму
1 год 30 хв4
Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом.
2 год 30 хв8
Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в підсумку у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.
2 год 0 хв1
Неперевершений смак, особливий аромат і легка кислинка – це все можна сказати про варення з ревеню і апельсина. Варення підійде для чаювання, домашньої випічки і хрустких тостів.
50 хв3
Компот з агрусу з апельсином на 3 літри виходить неймовірно ароматним і яскравим за смаком. Такий напій можна пити просто так, подавати з випічкою та іншими улюбленими десертами....
салат з курячою печінкою і апельсинами
30 хв1
Салат з курячої печінки і апельсина відноситься до страв палео-дієти як різновиди здорового харчування. Подають такий салат в теплому вигляді як легке і смачне блюдо для вечері. Курячу...
48 год 30 хв10
Апельсинові шкірки замочуються в холодній воді на 2 години, після чого варяться в цукровому сиропі 30-40 хвилин. Далі цукати викладаються на деко з пергаментним папером і присипаються цукром.
30 хв2
Кавовий глінтвейн без алкоголю – оригінальна кулінарна ідея, яка точно нікого не залишить байдужим. Такий напій вийде дуже ароматним та насиченим до смаку. На його приготування не знадобиться.
Безалкогольний глінтвейн з каркаде
30 хв6
Безалкогольний глінтвейн з каркаде – це ароматний напій, що зігріває. Перед яскравим поєднанням цитрусового та пряного смаку просто неможливо встояти. Готуйте його для домашніх
35 хв4
Чай з обліпихи з корицею легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Готовий напій вийде ароматним та дуже яскравим за смаком.