Веселі помаранчеві апельсини — відмінна прикраса святкового столу, що створює певний настрій серед гостей. При цьому велику роль відіграє не тільки колір апельсина, але і його неповторний аромат, і його освіжаючий смак.
Що приготувати з апельсинами
Слово “апельсин” в перекладі з німецької означає “китайське яблуко”. Дійсно, Батьківщина апельсина — це Китай. Цілком можливо, що в цій країні і був створений апельсин, що став гібридом помело і мандарина. На територію Європи апельсин був завезений португальцями, і тепер апельсин вільно росте на всьому узбережжі Середземного і Чорного морів. У країнах Центральної Америки апельсин також цілком звичайне явище.
Апельсин — багате джерело вітамінів групи В, А також С, Е, А. Апельсин містить фосфор, кальцій, магній, цинк, мідь, залізо, калій. Для збереження здоров’я і бадьорості досить випивати один стакан апельсинового соку щоранку. У Сполучених Штатах, до слова сказати, країні-імпортері апельсинів, саме так і роблять.
У давнину апельсин широко застосовували як засіб проти цинги. У кулінарії апельсин використовується не тільки в якості м’якоті (точніше, не стільки), але ще і у вигляді цедри. Апельсинова цедра — частий компонент солодкої випічки і варення з фруктів і ягід. Багато рецептів з апельсинами використовують цедру апельсина.
Взагалі ж апельсини є ідеальним компонентом для безлічі самих різних страв, починаючи солодкими і закінчуючи гострими. Серед цих страв виділяються: салат з апельсинами, качка з апельсинами, курка з апельсинами, гусак з апельсинами, індичка з апельсинами, цукати з апельсинів, свинина з апельсинами, варення з апельсинів, пиріг з апельсинами і так далі. Рецепти з апельсинами вельми різноманітні і численні.
Гурмани не проти покуштувати смажений апельсин і навіть фаршировані апельсини. До того ж, щоб їх приготувати, не потрібно ніяких особливих навичок або спеціального посуду.
25 хв6111
З радістю ділюся своїм улюбленим рецептом – знахідкою! Називаю я його просто: “апельсинові часточки” або креативне желе. Такі ласощі і справді мало хто пробував. Тому запам’
2 год 30 хв647
Салат з яловичою печінкою і овочами виходить дуже смачним і ніжним. Його незвичайне оформлення у вигляді тигра обов’язково сподобається всім присутнім за святковим столом.
7 год 55 хв536
Якщо ви не знаєте, який десерт подати на новий 2022 рік, пропонуємо своїми руками приготувати в домашніх умовах торт-суфле з апельсинами і вершковим кремом. Рецепт з фото зовсім...
1 год 10 хв468
Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.
1 год 20 хв5142
Чудове варення з журавлини і апельсина – натуральне джерело вітаміну С. Аромат апельсина прекрасно гармонує з яскравим журавлинним смаком, такий десерт неодмінно сподобається вашій родині.
1 год 30 хв3118
Коли гості на порозі, а пригостити їх нічим – вихід є. Готуємо швидкий, але дуже смачний і оригінальний десерт: гарбузові шматочки карамелізовані завдяки меду. Таке блюдо підійде, як...
20 хв10116
Смачний, корисний і ароматний напій. Час приготування 20 хвилин. Час настоювання 10 днів.
10 год 0 хв1121
Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.
1 год 30 хв2185
Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі.
30 хв4210
Триває сезон заготовок, і я хочу поділитися з вами ще одним прекрасним рецептом. Нещодавно ми вже приготували вишню в желе і засолили огірки. А днями чоловік привіз з...
1 год 40 хв2185
Такий кавуновий джем стане прекрасним доповненням до ранкових тостів, бутербродів, оладок. При бажанні в нього можна додати ківі, ананас, персик та інші фрукти.
5 год 0 хв3248
Ще один рецепт варення без варіння. Для зберігання його так само можна заморозити або розлити по банках. Агрус в поєднанні з ніжним злегка кислуватим смаком ківі і яскравий...
30 хв5100
Це один з найпростіших варіантів приготувати варення з агрусу без варіння. Ви просто поєднуєте необхідні інгредієнти – а їх всього 3-і ласощі готові. З додаткових продуктів тут додається.
2 год 0 хв2124
Можливо, вам здасться, що це варення готувати дещо важче, ніж попереднє, але це не так – рецепт теж дуже і дуже простий. Але є кілька особливостей: в варення...
54 хв74
Дуже смачне варення з ревеню у вас вийде за даним рецептом. Свіжість самої рослини, яскраві нотки цитрусових і пряний аромат бадьяна і кориці – все разом робить смак...
4 год 0 хв6488
Апельсини в варення будуть відчуватися, як цукати. Досить міцні, пружні – вони дуже цікаві на контрасті з м’якою вишнею і рідкою частиною варення. Аромат же від вишні і...
60 хв6148
Ще один дуже цікавий варіант смачного компоту з грушами виходить, якщо додати до нього апельсин. Солодкий, з яскравим цитрусовим ароматом і вираженим смаком – такий напій освіжає. Готувати...
55 хв879
Ще один простий незвичайний рецепт смачного компоту з полуницею представлений вашій увазі. Полуниця в поєднанні з апельсином дають дуже яскравий вибуховий смак свіжості.
60 хв12341
Дуже смачний компот, в складі якого є не тільки черешня, але і цитрусові фрукти, а також груша. Завдяки цьому смак виходить дуже цікавим і багатогранним – він як...
1 год 40 хв327
Це просто неймовірно легкий в приготуванні рецептик паски. По суті, він не особливо відрізняється за складністю від тієї ж шарлотки або будь-якого іншого подібного пирога.