Березовий сік з каркаде на зиму

Цікавий спосіб заготівлі березового соку на зиму – з каркаде. Ці яскраві пелюстки пофарбують напій у привабливий колір і додадуть делікатну специфічну кислинку. Що примітно, самі квіти каркаде так і залишаємо в банці на зиму, не виймаючи перед закаткою. Вони насичуються соком і досить цікаві на смак.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 112 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 27.7 г
Кроки
20 хвДрук
  • Готувати березовий сік із каркаде на зиму просто! Для рецепту використовуємо звичайні сушені пелюстки каркаде, які продаються у продуктовому магазині.
  • Березовий сік проціджуємо через складену в два-три шари марлю, після чого поміщаємо в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Пінку знімаємо чистою шумівкою.
  • Банки миємо, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришками.
  • У банки поміщаємо цукровий пісок, лимонну кислоту та сухі пелюстки каркаде. Апельсин миємо та ріжемо на кружки, які також розкладаємо по банках.
  • Сік, що кипить, вливаємо в банку з цукром, каркаде і апельсином. Відразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою. Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце. Бажано використати таку заготівлю протягом року.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 5 оцінок, середнє 4.4 з 5 )
Залишити відповідь