Березовий сік з апельсином на зиму

Березовий сік має слабовиражений смак. Поки він свіжий, то добрий і в самостійному вигляді, а при консервації хочеться його доповнити. Апельсини – ідеальний варіант. Легка кислинка, делікатна насолода та виражений цитрусовий аромат.

Як почати готувати березовий сік із апельсином на зиму

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 60 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 14.7 г
Кроки
25 хвДрук
  • Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в кілька шарів, щоб позбавитися дрібного сміття.
  • Апельсин ретельно миємо у проточній воді, обсушуємо рушником та розрізаємо на кружки. Якщо є кісточки, їх викидаємо.
  • Банку миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Кладемо нарізаний апельсин у суху банку.
  • Поміщаємо проціджений березовий сік у каструлю, додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, знімаємо з плити, забираємо піну і знову проціджуємо через марлю. Повторно доводимо до кипіння.
  • Сік, що кипить, вливаємо в банку з апельсином. Закручуємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати. Після цього прибираємо сік у прохолодне темне місце для зберігання.

Зберігаємо консервацію не більше року.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь