Варення з аґрусу виходить густим, оскільки у складі ягід є пектин. Апельсини у складі надають запашного цитрусового аромату. Загалом таке варення більше схоже на повидло, оскільки плоди подрібнюються до однорідної консистенції та уварюються. Але видиме насіння агрусу не дає варенню «стати» однорідним повидлом і додає цікавого текстурного нюансу.
Як приготувати варення з агрусу з апельсинами
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Апельсин 1 шт.
На порцію
Калорії: 137 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 32.6 г
Кроки
- Ягоди агрусу промиваємо проточною водою, видаляємо дефектні плоди. Маленькими ножицями зрізаємо хвостики.
- Апельсин промиваємо та обсушуємо. Спеціальним ножем або дрібною терткою знімаємо всю цедру. Потім розрізаємо апельсин на дві половини та видавлюємо з обох сік.
- Ягоди аґрусу разом із цедрою потрібно подрібнити. Для цього можна користуватися занурювальним блендером або пропустити сировину через м’ясорубку.
- Подрібнену сировину поміщаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок та апельсиновий сік. Нагріваємо до кипіння і варимо на середній температурі протягом 40-45 хвилин. Підтримуємо кипіння на середній інтенсивності і постійно помішуємо, щоб маса не пригоріла та активно випаровувала вологу.
- Гаряче готове варення розливаємо за попередньо простерилізованим сухим банкам. Закриваємо простерилізованими кришками і даємо варенню повністю охолонути. Охолілі банки із заготівлею прибрати у темне та прохолодне місце зберігання.
Смачного!