Скромна городня (та й лісова теж) ягода непримітна для багатьох господинь. З кислуватою м’ясистою шкіркою і солодким кремовим «нутром» він любим багатьма в свіжому вигляді. Щоб приготувати варення з агрусу, буде потрібно час і терпіння.

Як приготувати варення з агрусу

Зате взимку прокинеться гордість за смачний результат героїчних старань. Для нього потрібна трохи недоспелая ягода (переспіла перетвориться в джем при варінні). Її промивають, видаляють хвостики (щоб залишити шкірку без розломів), просушують, обприскують горілкою, ставлять в морозильник, а через півгодини – в холодильник на ніч (годин на 12). Це домашній рецепт підготовки до будь-якого “закочування” цього чагарникового плоду. Варять сироп. Кожну ягідку наколюють і перекладають в киплячу карамельну рідину.

Закипить – зливаємо, охолоджуємо, і так по колу кілька разів. Зберігаємо в стерильних банках. При бажанні додаємо ваніль.

При знанні базового домашнього рецепта варення з агрусу ви зможете експериментувати. У кожен агрусовий плід кладуть по шматочку волоського горішка або половинку мигдалики. У заготовку додають інші солодощі – яблуко, грушу, ківі, апельсин і лимон. Якщо знаєте, що буде кисло – збільшуйте солодкість.

Популярний і джем, мармелад з нього. Його також кладуть в салати (як солодкі, так і закусочні), варять кисіль і використовують у виробництві вина.

4 год 0 хв1
Агрус – смачна і корисна ягода, яка містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Щоб зберегти аґрус на зиму – ягоди можна заморозити або приготувати швидке варення «п’ятихвилинка»,...
1 год 5 хв6
Варення з аґрусу з червоною смородиною – це оригінальне смакове поєднання, яке стане ідеальним доповненням до млинців та чаю! Тонкий смак желеподібного джему з цілісними смородиновими ягідками нікого.
60 хв3
Варення з аґрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінні ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку!
24 год 0 хв2
Пальців на руках не вистачить перерахувати всі корисні властивості агрусу. Вони багаті на вітаміни, мікроелементи, і крім того покращують настрій і сприяють нормалізації діяльності нервової системи.
50 хв2
Джем з червоного агрусу – це дуже цікаві за смаком, яскраві і привабливі ласощі, які нескладно заготовити на тривале зберігання. Такий ягідний продукт можна подавати до чаювання, просто.
15 год 0 хв8
До вашої уваги представлений рецепт дуже смачного варення з аґрусу. Його смак стає оригінальним завдяки додаванню волоських горіхів. Процес приготування такого варення трудомісткий
30 хв2
Варення з агрусу по праву визнано ароматним, соковитим і корисним. Але зазвичай процес приготування займав багато часу. З появою мультиварок все змінилося: смачне варення, що містить безліч корисних.
60 хв1
Варення з аґрусу виходить густим, оскільки у складі ягід є пектин. Апельсини у складі надають запашного цитрусового аромату. Загалом таке варення більше схоже на повидло, оскільки плоди подрібнюються.
3 год 0 хв4
Гарне варення благородного відтінку виходить з ягід аґрусу з додаванням гілки вишневого листя. Воно має приємний нейтральний смак, придатне для використання в приготуванні випічки
1 год 35 хв2
Для поціновувачів незвичайних заготовок з ягід пропонуємо рецепт королівського варення з аґрусу. Смак і вид цих ласощів повністю відповідає назві. Приготування вимагає часу і терпіння
30 хв4
Триває сезон заготовок, і я хочу поділитися з вами ще одним прекрасним рецептом. Нещодавно ми вже приготували вишню в желе і засолили огірки. А днями чоловік привіз з...
варення без варки з агрусу, ківі і апельсина
5 год 0 хв3
Ще один рецепт варення без варіння. Для зберігання його так само можна заморозити або розлити по банках. Агрус в поєднанні з ніжним злегка кислуватим смаком ківі і яскравий...
варення з агрусу з лимоном і квіттіном
2 год 0 хв3
Дуже смачне густе варення, на приготування якого у вас піде зовсім небагато часу. Залежно від кольору агрусу варення виходить красивого бурштинового або малинового відтінку.
Заморожуємо на зиму варення з агрусу з апельсином
30 хв5
Це один з найпростіших варіантів приготувати варення з агрусу без варіння. Ви просто поєднуєте необхідні інгредієнти – а їх всього 3-і ласощі готові. З додаткових продуктів тут додається.
варення з агрусу з листям вишні
13 год 0 хв4
Цей рецепт трохи більш складний і довгий по процесу приготування, але воно того варте. Варення виходить дуже смачне, ароматне і неймовірно ніжне завдяки тому, що всі кісточки з...
Швидке варення з зеленого агрусу
30 хв1
Ще один простий рецепт смачного варення з агрусу, на приготування якого у вас піде не більше півгодини. Воно має яскравий насичений смак і красивий напівпрозорий колір. Варення виходить...
Варення з червоного агрусу з цілими ягодами
9 год 0 хв2
Ще один легкий в приготуванні рецепт смачного варення з агрусу. Всього 2 родукта і трохи вашого часу. Сам процес досить тривалий, але більша його частина, а саме 6-8...
варення з подрібненого агрусу і апельсина
2 год 0 хв2
Можливо, вам здасться, що це варення готувати дещо важче, ніж попереднє, але це не так – рецепт теж дуже і дуже простий. Але є кілька особливостей: в варення...
Класичне варення з агрусу і цукру
60 хв1
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати варення швидко і з маленької кількості продуктів. Так само він відмінно підійде для тих, хто варить варення вперше...