Як з червоного агрусу зробити варення з цілими ягодами

Варення з червоного агрусу з цілими ягодами

Ще один легкий в приготуванні рецепт смачного варення з агрусу. Всього 2 родукта і трохи вашого часу. Сам процес досить тривалий, але більша його частина, а саме 6-8 годин, це пасивна готування – в цей час варення просто остигає. Уварюється воно двічі для створення більш густої консистенції.

На відміну від попереднього рецепта, ягоди тут залишаються цільними, а не подрібнюються в пюре. Це надає страві якусь пікантність. Кількість цукру Ви так само можете регулювати, додавши трохи менше, якщо хочете більш кисленький варіант. У міру густе, що тягнеться, з шматочками ягоди – варення з агрусу за цим рецептом виходить неймовірно смачним.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
9 год 0 хвДрук
  • Промийте і обсушіть агрус. Переберіть, щоб викинути сміття і погані ягоди. Відріжте хвостик і плодоніжки.
  • Кожну ягоду наскрізь проткніть зубочисткою і викладіть в каструлю, де будете варити. Засипте цукровим піском і залиште на кілька годин при кімнатній температурі.
  • Надішліть каструлю на плиту, дочекайтеся закипання. Як тільки Варениця закипить, перемішайте і готуйте ще 5 хвилинок. Обов’язково знімайте всю пінку.
  • Залиште варення охолонути при кімнатній температурі – на це піде приблизно 6-8 годин.
  • Повторно відправте каструлю з варенням на плиту. Знову дочекайтеся, щоб маса закипіла, і після цього готуйте ще 5 хвилинок. Не забувайте постійно помішувати.
  • Розлийте гаряче варення по заздалегідь підготовленим баночках, закрийте кришками і переверніть вгору денцем. Залиште так до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь