Смачне варення з агрусу з лимоном і квіттіном

варення з агрусу з лимоном і квіттіном

Дуже смачне густе варення, на приготування якого у вас піде зовсім небагато часу. Залежно від кольору агрусу варення виходить красивого бурштинового або малинового відтінку. Всім відомо, що густоти варення потрібно довго уварювати. Але є один маленький секрет – ви просто додаєте Квіттін, і ось уже цей процес скорочується в кілька разів. Це так звані загусник, який не робить ніякого впливу на смак ласощів.

Регулюйте солодкість варення в залежності від ваших уподобань. Якщо любите солодше, краще збільшити його кількість, так як в варення додається ще й лимон, що надає страві якусь пікантність і ледь вловимий аромат цитрусових і легку кислинку.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Видаліть хвостики і ніжки у агрусу, переберіть його. Промийте кілька разів холодною водою і відкиньте в друшляк, щоб вода стекла.
  • Подрібніть агрус за допомогою погружного блендера і перелийте його в широку каструлю.
  • Лимон промийте гарячою водою і наріжте шматками. Обов’язково видаліть кісточки. Шкірку з лимона знімати не треба. Подрібніть так само блендером і відправте його до агрусу.
  • Підготовлене пюре засипте квіттіном і перемішайте ретельно, краще з використанням блендера.
  • Надішліть каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
  • Додайте цукор і продовжіть розмішувати – все це потрібно робити на середньому вогні до закипання. Після того, як варення закипить, готуйте його ще буквально 3 хвилинки.
  • Розлийте по заздалегідь підготовленим баночках, закрийте кришками. Надішліть до повного охолодження, поставивши банки на кришки.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь