Густе варення з подрібненого агрусу і апельсина

варення з подрібненого агрусу і апельсина

Можливо, вам здасться, що це варення готувати дещо важче, ніж попереднє, але це не так – рецепт теж дуже і дуже простий. Але є кілька особливостей: в варення додається апельсин. Цитрусовий смак вигідно підкреслює природний смак агрусу, надаючи варенню ще більш яскравий аромат. А кислинка лимонної кислоти робить смак набагато цікавіше.

Якщо ви хочете варення солодше, можете додати цукор. Багато беруть його з розрахунку 1:1. Лимонну кислоту можна замінити на сік лимона, а загусник вибрати з будь-яким ароматом. Саме завдяки загуснику варення не доводиться варити занадто довго, при цьому воно виходить досить густим. У міру солодке, з нотками цитрусів, варення з агрусу за цим рецептом обов’язково доведеться вам до смаку.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Вимийте і обсушити агрус. Перевірте на наявність сміття і поганих ягід. Видаліть хвостики і ніжки, щоб вони не псували консистенцію варення.
  • Зніміть цедру з апельсина, потім розділіть його на часточки. З кожної з часточок зніміть білу плівку знову ж для однорідності складу.
  • З’єднайте агрус з цедрою і частками апельсина в каструлі. Додайте лимонної кислоти.
  • Занурювальним блендером пюріруйте агрус з апельсином і відправте каструлю на плиту.
  • Постійно розмішуючи, доведіть майбутнє варення до кипіння. Насипте цукор і продовжите варити, постійно розмішуючи. Знову дочекайтеся, щоб варення закипіло.
  • Додайте загущувач для варення, розмішайте. Дочекайтеся, щоб варення закипіло, не перестаючи перемішувати. Уварюйте ще 5 хвилинок.
  • Розлийте варення по заздалегідь підготовленим баночках і закрийте кришками. Переверніть баночку догори дном, укутайте чимось теплим і дайте варення охолонути.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь