Простий рецепт іспанської Сангрії

Справжня сангрія (яка отримала свою назву від свого червоного кольору – de sangre іспанською) – легка, проста і швидка підготовка. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому і міцному напою, ви можете додати келих Гран Марньє або Коньяку.

Сангрія – іспанський середньоалкогольний напій на основі вина (частіше – червоного) з додаванням шматочків фруктів, ягід, цукру та газованої води.

У XIX столітті сангрія з’явилася в південній Іспанії та Португалії, хоча практика змішування вина з водою та іншими напоями чи фруктами відома, принаймні, з епохи Римської імперії. Складачі фруктів носили із собою бурдюк із червоним вином, розбавленим ключовою водою. У той же бурдюк вони стискали сік свіжих цитрусових. Така суміш полегшувала роботу під сонцем та освіжала, не призводячи до сильного сп’яніння.

Єдиної думки про те, чому напій став називатися саме «сангрією», не існує. Згідно з однією з легенд, напій вигадали селяни наприкінці XVII століття в одній із виноробних провінцій Іспанії. Так сталося, що протягом кількох років вони не могли зібрати добрий урожай через посушливу та холодну погоду.

Великі землевласники, звинувачуючи у відсутності врожаю самих селян, провели широкомасштабну військову операцію, внаслідок якої загинули сотні людей, у тому числі жінки та діти. Зупинити кровопролиття вдалося, тільки коли жителі провінції подарували їм чудовий напій.

Це був пунш, виготовлений з червоного вина, фруктів та цукру. Вражені його смаком, феодали вгамувалися, а селяни на згадку про криваву трагедію в Ріосі стали називати придуманий ними напій «сангрією».

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
20 хвДрук
  • Вимийте усі цитрусові. Один лимон наріжте на кільця. Інший лимон розріжте та видавіть сік. ! Щоб отримати більше соку з лимона, спочатку покатайте його по столу, натискаючи зверху рукою.
  • Наріжте ножем цедру апельсина. Потім розріжте його навпіл і видавіть сік.
  • Вилийте вино у великий графін, додайте до нього цедру апельсина, нарізаний кільцями лимон, цукрову пудру, паличку кориці та мінеральну воду. Поставте напій на 1:00 в холодильник.
  • Перед подачею розкладіть лід у келихи, так само можна додати в келих по тоненькому кільцю лимона.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь