Кріадільяс

Кріадільяс або Кріадіас (Criadillas) – страва з бичачих яєць, родом з регіону Андалусія. Назва кріадіас так і перекладається з іспанської – бичачі яйця.

Готуються бичачі яйця дуже просто, при цьому мають високу поживну цінність. Найголовніше – вибрати свіжі яйця. Вони повинні бути пружними, світло-рожевого кольору з великою кількістю синіх прожилок. Сірий і зелений відтінок сім’яників, а також їхня пружна суміш говорить про те, що бичачі яйця почали псуватися, навіть не дивлячись на відсутність запаху.

Як приготувати бичачі яйця? Традиційний іспанський рецепт ви знайдете нижче.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • Бичачі яйця промити під проточною водою і залишити на 10 хвилин, щоб вони обсохла. Тоді їх легше буде обробляти.
  • Зробити неглибокий надріз ножем уздовж сім’яника, щоб розкрити зовнішню оболонку. Акуратно зняти оболонку, відокремлюючи її пальцями від самого насінника.
  • Нарізати яйця на медальйони завтовшки близько 2 см.
  • У миску видавити сік із двох лимонів, додати оливкову олію та подрібнені листочки розмарину. Перемішати. Половину порції соусу, що вийшов, відкласти для подачі.
  • Половиною соусу, що залишилася, залити нарізані яйця і залишити маринуватися мінімум на 2 години, а краще – на ніч.
  • Викласти шматочки, струшуючи залишки маринаду, на попередньо розігріту товстостінну сковороду, додати чорний мелений перець і сіль. Обсмажити з двох сторін до готовності протягом 15 хвилин.
  • У соус, що залишився для подачі, також додати сіль і мелений чорний перець за смаком.

Подавати бичачі яйця з нарізаними на часточки помідорами, зеленню та лимонним соусом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь