Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.9 г.
Білки
3.2 г.
Жири
79.8 г.
Вуглеводи
261
ккал

Корицю ми використовуємо вже багато років, але ж колись вона була приправою, якою користувалися виключно королі та імператори. З тих пір кориця знайшла вірних шанувальників серед різних народів.

Що приготувати з корицею

Рецепти з корицею широко поширені в багатьох національних кухнях. Страви з кориці різноманітні: це може бути пудинг і запіканка, а може пунш і компот. Але велику популярність імбир і кориця мають, звичайно ж, у випічці: пироги, печиво, булочки, торти та інше. Таку випічку ми готуємо вдома і купуємо в магазинах. Так само, як і інші прянощі, кориця є неодмінним компонентом в маринадах.

Спеція кориця рецепти має не тільки в випічці і в маринадах, її також додають в каву, наприклад, в Мексиці. У Китаї корицю додають в страви зі свинини, вважаючи, що у жирного м’яса смак з нею поліпшується. Цікавий смак кориця додасть кислому молоці, кефіру, варенню.

Смак у паличок кориці набагато більш насичений і стійкіший, ніж у порошку, але палички важко дрібно перемолоти. Купуючи порошок кориці, враховуйте, що купувати його необхідно в невеликих кількостях, інакше він швидко втратить свій насичений аромат. Порошок кориці краще додавати перед самим приготуванням страви, інакше кориця додасть вашій страві неприємну гіркоту.

Мало хто знає про корисні властивості кориці. Її дуже сильно цінують в народній медицині. При щоденному вживанні невеликої кількості кориці, в крові збалансується рівень цукру. З корицею добре працює мозок, поліпшується зорова пам’ять і уважність. А її склад виводить з організму шлаки. Також кориця допомагає при цукровому діабеті – в день досить буде і половини чайної ложки, щоб в крові знизився рівень цукру.

Корицю можна вживати в різних видах: сиру, або в якості приправи в стравах, або додаючи її в каву або в гарячий чай, що допомагає при застуді і грипі. Чай з корицею не тільки швидко зігріє вас, але і позбавить вас від багатьох недуг.

Гарбуз, запечений з корицею в духовці
50 хв5131
Дуже простий і швидкий рецепт гарбуза, який точно оцінять Ваші близькі люди – запечені гарбузові шматочки з добавками з меду, кориці і волоських горіхів.
Як смачно запекти шматочки гарбуза з яблуками
1 год 15 хв409
Гарбуз – універсальний овоч, з якого можна приготувати все: починаючи від супів і закінчуючи незвичайними десертами. До того ж, цей овоч насичений корисними
1 год 25 хв8017
Дуже цікавий рецепт запеченого гарбуза з цукровим піском, однак, готова страва має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій.
маринована спаржева квасоля
1 год 55 хв4078
Спаржева квасоля приваблива для тих, хто дотримується здорового харчування. Блюдо дієтичне, містить велику кількість макро і мікроелементів.
Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою
2 год 40 хв12074
Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги
рецепт сирної запіканки без манки і яєць
1 год 20 хв8060
На ранковому столі запіканка завжди займає почесне місце. Готувати її легко і на смак запіканка завжди виходить чудово ніжною, особливо якщо не додавати
грушевий лікер на горілці
10 год 0 хв1077
Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.
сливове варення з волоськими горіхами
1 год 5 хв4047
Завдяки довгому варінні варення зі сливи з волоськими горіхами вийде карамелізованим. Горіхи додадуть особливий присмак, а кориця – дивовижний аромат.
конфітюр з м'якоті кавуна з агар-агаром
1 год 50 хв2044
Такий конфітюр прекрасно підійде на сніданок для бутербродів, його можна подавати з млинцями, оладками. Якщо використовувати коричневий цукор, готовий
варення з черешні з корицею
45 хв3066
Цей варіант приготування ідеально підійде для кулінарів, які люблять експериментувати зі смаком улюблених страв. Варення з додаванням кориці виходить дивно
варення з ревеню і апельсинів з волоськими горіхами
54 хв044
Дуже смачне варення з ревеню у вас вийде за даним рецептом. Свіжість самої рослини, яскраві нотки цитрусових і пряний аромат бадьяна і кориці – все разом робить смак.
повидло з ревеню з прянощами
45 хв3041
Якщо ви не любите шматочки ревеню в варенні, то смачне повидло з цієї рослини – ваш варіант. А щоб воно вийшло ще більш цікавим, додайте в нього трохи...
36 год 0 хв6043
Дуже смачне густе варення бурштинового кольору. Виражений смак ревеню з легкими нотками кориці і лимона. Тягуче, немов мед, з шматочками ревеню, це варення
варення з вишень апельсином і корицею
4 год 0 хв60430
Апельсини в варення будуть відчуватися, як цукати. Досить міцні, пружні – вони дуже цікаві на контрасті з м’якою вишнею і рідкою частиною варення.
5 год 20 хв60110
Вважаєте, що просто вишневе варення нудне або просто хочете спробувати щось нове і незвичайне? Цей рецепт для вас. У міру солодке, з легкою кислинкою і
Варення із замороженої вишні з пектином і корицею
1 год 20 хв8040
Смак цього варення дуже природний. Тут зовсім мало цукру – він потрібен просто, щоб прибрати кислоту вишні. Неймовірний аромат варенню додадуть кориця і чебрець.
55 хв60194
Це експрес-варіант смачних вишневих пиріжків на готовому листковому тісті. Вам не доведеться витрачати час на його приготування – потрібно просто купити
компот з черешні з корицею і ваніллю
55 хв12062
Тут в основі компоту проста жовта черешня. І щоб напій придбав більш цікавий і різноманітний смак, в нього потрібно додати буквально 2 нових інгредієнта
Сінабон з корицею і заварним кремом
2 год 17 хв0233
Тут булочки Сіннабон готуються, можна сказати, за класичним рецептом. Відмінність буде в кремі – їх поливають заварним кремом. Він не менш смачний, ніж сирний.
сінабони з готового листкового тіста
35 хв0421
Цей рецепт оцінять ті, хто не хоче возитися з тsстом і опарою. Або просто якщо є обмеження за часом. При цьому сіннабони вийдуть вони не менш смачними, як.