Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.9 г.
Білки
3.2 г.
Жири
79.8 г.
Вуглеводи
261
ккал

Корицю ми використовуємо вже багато років, але ж колись вона була приправою, якою користувалися виключно королі та імператори. З тих пір кориця знайшла вірних шанувальників серед різних народів.

Що приготувати з корицею

Рецепти з корицею широко поширені в багатьох національних кухнях. Страви з кориці різноманітні: це може бути пудинг і запіканка, а може пунш і компот. Але велику популярність імбир і кориця мають, звичайно ж, у випічці: пироги, печиво, булочки, торти та інше. Таку випічку ми готуємо вдома і купуємо в магазинах. Так само, як і інші прянощі, кориця є неодмінним компонентом в маринадах.

Спеція кориця рецепти має не тільки в випічці і в маринадах, її також додають в каву, наприклад, в Мексиці. У Китаї корицю додають в страви зі свинини, вважаючи, що у жирного м’яса смак з нею поліпшується. Цікавий смак кориця додасть кислому молоці, кефіру, варенню.

Смак у паличок кориці набагато більш насичений і стійкіший, ніж у порошку, але палички важко дрібно перемолоти. Купуючи порошок кориці, враховуйте, що купувати його необхідно в невеликих кількостях, інакше він швидко втратить свій насичений аромат. Порошок кориці краще додавати перед самим приготуванням страви, інакше кориця додасть вашій страві неприємну гіркоту.

Мало хто знає про корисні властивості кориці. Її дуже сильно цінують в народній медицині. При щоденному вживанні невеликої кількості кориці, в крові збалансується рівень цукру. З корицею добре працює мозок, поліпшується зорова пам’ять і уважність. А її склад виводить з організму шлаки. Також кориця допомагає при цукровому діабеті – в день досить буде і половини чайної ложки, щоб в крові знизився рівень цукру.

Корицю можна вживати в різних видах: сиру, або в якості приправи в стравах, або додаючи її в каву або в гарячий чай, що допомагає при застуді і грипі. Чай з корицею не тільки швидко зігріє вас, але і позбавить вас від багатьох недуг.

40 хв8
Журавлинний чай готується з доступних інгредієнтів. Вітамінний напій – це чудовий спосіб підтримати імунітет у сезон простудних захворювань. Ароматний чай готується нескладно.
20 хв8
Справжня сангрія (яка отримала свою назву від свого червоного кольору – de sangre іспанською) – легка, проста і швидка підготовка. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому і міцному.
1 год 40 хв2
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
1 год 15 хв4
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
60 хв6
Що буде, якщо корисну цибулю зробити ще й дуже смачною? У грузинській кухні без цибулі в маринаді нікуди: до будь-яких м’ясних страв вона зазвичай подається разом із величезною...
60 хв4
Гарбуз однаково добре підходить як для приготування основних блюд, так і для десертів. Гарбузова панна-котта з карамеллю виходить неймовірно ніжною, ароматною та яскравою.
1 год 20 хв7
«Ця булочка має стати раєм на землі» — саме так творці найвідомішого у світі десерту сформулювали свою мету під час створення нового кулінарного шедевра. Потрібно сказати, що їм...
60 хв8
Мені подобається як “звучить” у випічці банан. Я люблю поєднання банана із шоколадом. І коли побачила на просторах Інтернету цей рецепт, він мені запав у душу.
40 хв10
Знаю, багато хто з вас чув про цю випічку, а хтось навіть пробував приготувати булочки сінабон. М’які та пишні, ароматні та дуже смачні, вони ідеально підходять для домашніх...
3 год 20 хв8
Ну вже якщо вчора ми заготовили на зиму гарбузове пюре, то треба обов’язково з ним щось спекти. І будуть це гарбузові булочки Сіннабон! По-справжньому сонячна, ароматна, ніжна, смачна.
60 хв4
Пастиціо (παστίτσιο) –  традиційна та улюблена страва грецької кухні. Пастиціо є  запіканка з пасти і рубаного м’яса з соусом бешамель.  Назва пастиціо походить від італійського
сінабони без молока та яєць
2 год 0 хв8
М’які, ніжні, солодкі, ароматні, без яєць! Булочки сінабони без молока з корицею готуються з мінімальної кількості продуктів, але при цьому виходять неймовірно повітряними та пухнастими.
1 год 40 хв3
Дуже популярні ласощі не лише серед туристів, а й місцевого населення. Цей албанський десерт є не тільки неймовірно смачним, а й корисним. Султяш – рисовий пудинг з корицею....
2 год 50 хв8
Зараз булочки Сіннабон можна зустріти не тільки в Америці, але й у всьому світі з усіма своїми цікавими та смачними різновидами: з карамеллю та горіхами, із листковим тістом,...
1 год 15 хв4
Галатопіта (Galatopita) – традиційна страва грецької кухні. Галатопіта або, як її ще називають, галопіта (galopita) є пиріг із запеченого заварного крему. 
2 год 0 хв2
Крінгель (Kringel) – традиційна страва естонської кухні. Крінгель це крендель з дріжджового тіста. Зазвичай крінгель роблять солодким, оригінальний і найпоширеніший варіант готується
2 год 5 хв3
Різдвяний кекс (Christmas cake) – фруктовий кекс, який подається на Різдво. Різдвяні кекси – це англійська традиція, що виникла зі сливової каші. Традиційний англійський різдвяний пиріг готується із.
60 хв8
Фануропіта (Fanourópita / φανουρόπιτα) – традиційна страва грецької кухні. Фануропіта являє собою кекс, який завжди містить сім, дев’ять або одинадцять інгредієнтів, залежно від
24 год 0 хв1
Поєднання кориці з яблуком ніколи не буває поганим. Ця спеція робить варення пряним, ароматним і затишним, тому його дуже часто закочують на зиму. Почнемо готувати варення з яблук...
24 год 0 хв6
Таке варення дуже часто закочують на зиму, оскільки завдяки особливостям приготування в яблуках зберігається багато вітамінів, а пряні спеції роблять варення дуже ароматним.