Домашні булочки сінабон без вершкового масла

Зараз булочки Сіннабон можна зустріти не тільки в Америці, але й у всьому світі з усіма своїми цікавими та смачними різновидами: з карамеллю та горіхами, із листковим тістом, із шоколадом тощо.

При дотриманні деяких простих правил ці ароматні булочки можна також приготувати в домашніх умовах. До речі, процес приготування булочок досить простий, але займає багато часу!

Хочу також відзначити, що в цьому рецепті використовується не вершкове масло (як у класичному варіанті), а олія. За рахунок цього порівняно знижується калорійність десерту. До речі, булочки довше залишаться запашними, якщо зберігати їх у щільно закритому контейнері у прохолодному місці.

Як приготувати “Домашні булочки сінабон без вершкового масла” покроково з фото в домашніх умовах

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Підготувати інгредієнти для приготування тіста: 120 мл молока, 2 ч.л. сухих дріжджів, 60 г цукру, 1 яйце, 3 ст. л. рослинної олії, 1⁄4 ч. л. солі, 250 г борошна.
  • У тепле молоко додати 2 ст. л цукру та 2 ч. л. сухих дріжджів. Швидко розмішати опару до розчинення інгредієнтів та щільно закрити. Залишити у тепле місце приблизно на 20 хвилин.
  • Збити 1 яйце, додати до нього готову опару, 3 ст. л. рослинної олії і перемішати віночком. Додати 250 г борошно і вимішувати тісто.
  • Помістити тісто в глибоку миску, змащену олією. Накрити миску харчовою плівкою і залишити в тепле місце (або в каструлю з теплою водою) на 1 годину, щоб підходило тісто.
  • Через годину викладати тісто на стіл, розкотити розміром приблизно 0,5 см і бажано у вигляді прямокутника.
  • Для начинки з’єднати 40 г кориці та 40 г цукру.
  • Змащувати всю поверхню шару олією і рівномірно посипати начинкою.
  • Згорнути тісто в рулет, добре закріпити краї і нарізати на 8-9 частин, завтовшки близько 3 см. Викласти роли на деко на відстані 2-3 см і накрити харчовою плівкою. Залишити деко в теплому місці на 1 годину. Випікати булочки у попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 20 хвилин. Постійно стежити, щоб булочки не пересушились.
  • Поки готові булочки остигають на ґратах, приготувати глазур. У 120 г цукрову пудру додати ванілін та 2-3 ст. л. теплого молока. Розмішати віночком чи міксером до розчинення цукрової пудри.
  • Змастити булочки готовою глазур’ю. За бажанням посипати цукровою пудрою.
  • Синабони в домашніх умовах без вершкового масла готові. Приємного чаювання!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь